Corona betyder, at vi ikke ser hinanden så meget, som vi plejer. Desværre kan det også komme til at betyde noget for dyrene. Det frygter man hos Dyreværnet.
– Vi ved ikke rigtig hvad vi skal forvente, da vi aldrig har prøvet en lignede situation. Men jeg kan godt frygte, at dem der allerede lever isoleret med deres dyr, bliver endnu mere isoleret, og dermed får endnu mindre hjælp, som også vil gå ud over dyrene. Ligeledes hvis nogle isolerer sig helt, hvordan skal de så få foder til deres dyr, som kan give flere undervægtige dyr, fortæller udrykningsleder Nina Amdi til hunden.dk og erkender, at der er flere scenarier, som bekymrer hende.
– Jeg er også bekymret for de hunde, som måske slet ikke kommer ud, hvis ejer er i karantæne, og ikke kender til Dyreværnets tilbud om pasning. Jeg tænker helt sikkert, at der nu er endnu flere dyr der kommer til at gå med lidelser/ smerter i længere tid, da de ikke kommer til dyrlæge med dem.
Jeg kan også frygte, at hvis der er mange der mister deres job, så vil der også være flere dyr der bliver dårligere stillet, og dermed potentielt flere Dyreværnssager. Vi ved af erfaring, at hvis pengene er små, så er det foder og dyrlæge til dyrene der bliver sparret på, og det er naturligvis bekymrende.
Indtil videre har man ikke mærket nogen stigning i dyreværnssager hos Dyreværnet. Til gengæld har man etableret en hjælp til de dyr, som kunne komme i klemme.
– Vi har jo tilbudt gratis nødpasning af folks kæledyr, så dyrene stadig kan få det de har behov for, indtil ejeren bliver rask. Hvis folk benytter sig af tilbuddet, så vil der være mange dyr der ikke behøver at komme i klemme, lyder det fra Nina Amdi.
I weekenden blev Agria Hundegåtur, en del af verdens største digitale hunde-velgørenhedsevent, afholdt i Danmark. For 8. år i træk satte arrangementet deltagerrekord, hvilket resulterede i en rekordstor donation til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Arrangementer aflyses eller flyttes for et godt ord, mens spørgsmålene om corona tårner sig op. Her får du en lille guide, hvor du får svar på det meste
Corona har bragt hundelufterne i knæ i New York, hvor der opleves store fald i antallet af gåture
Hvert år plejer DKK at afholde seks internationale udstillinger. Men vi kommer næsten til at runde 500 dage mellem den forrige og den næste
I et forsøg i Kina har man påvist, at katte kan smitte hinanden med Covid-19. Det samme gælder ikke for hunde
For en måned siden skrev vi, at byen Shenzhen i Kina ville forbyde spisning af hunde og katte. Nu er forbuddet vedtaget
Overalt hvor man kigger, har coronaen betydet flere hvalpekøb end normalt. Undersøgelse fra den engelske kennelklub viser skræmmende tal
I Sydkorea kan man nu få testet sin hund for corona, men er det egentlig nødvendigt
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.