Mens man i Danmark uhyre sjældent hører om babyer eller små børn, der er efterladt i alt for varme biler, så hører man hver sommer om hunde i varme biler.
At børn ikke efterlades i brandvarme biler, tyder på, at man godt ved, at en saunatur i en sommerbil ikke er godt for helbredet.
Derfor kan det undre, at mange stadig efterlader deres hunde i bilerne. For i denne situation er hunde at sammenligne med børn, idet de ligesom de små børn ikke selv kan åbne bildøren og hoppe ud.
I 2019 måtte Dyrenes Beskyttelse rykke ud til 126 sager, hvor en hund var blevet efterladt i en varm bil. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
Det er et problem, fordi høje temperaturer allerede efter kort tid bliver kritiske for hunde. Mennesker sveder varmen ud af kroppen, men menneskets bedste ven kan kun komme af med den via poterne og munden.
– Mange mennesker forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også varm, så der bliver alligevel som en ovn i bilen, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.
Jens Jokumsen opfordrer derfor til, at man lader sin hund eller kat blive hjemme når man skal ud og handle eksempelvis. Hvert kvarter stiger temperaturen nemlig med 10-15 grader i en parkeret bil, og åbne vinduer hjælper ikke.
– Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil det til enhver tid være bedre for den at blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand, frem for at sidde i en bagende bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den, understreger Jens Jokumsen.
En tommelfingerregel er, at når udetemperaturen er 20-25 grader, stiger temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme helt op på faretruende 40-50 grader.
Dansk Kennel Klub har skabt et termometer, der blandt andet kan bruges i bilen. Den finder du her.
Men er du det mindste i tvivl, så lad tvivlen komme hunden til gode og find en anden løsning end at efterlade den i bilen selv i kort tid.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Når huden pludselig bliver rød, fugtig og kløende, kan det være starten på et smertefuldt hot spot. Særligt i de varme måneder bør hundeejere være ekstra opmærksomme.
Traditionen tro blev Årets Politihund præsenteret i Herning i Store Ring. Årets politihund blev Cody
Dansk kennel Klub har lyttet til kritikken og indfører nu på forsøgsbasis en trykt oversigt over de tilmeldte hunde til weekendens udstilling i Vejen
Så blev kursen sat mod verdensmesterskabet i lydighed, nærmere bestemt blev kursen sat mod Ermelo i Holland. Turen bød på rigeligt med kø gennem Holland, men efter en lang rejse nåede vi frem til hotellet. Omgivelserne er perfekte til hund, fantastiske luftemuligheder og masser af skov
En opdrætterpris og fem hæderstegn i guld er netop blevet uddelt i Store Ring i Herning
Den glamourøse basenji Kimwitu’s Zolotaya vandt Best In Show til weekendens internationale hundeudstilling i Ballerup
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet