Lørdag eftermiddag var der taktfaste klapsalver i store ring på hundeudstillingen i Fredericia. For en gangs skyld skyldtes klapsalverne ikke de smukke hunde, men tre kenneler, som modtog hæderspriser fra Dansk Kennel Klub.
En af de tre kenneler var Kennel Faarup, som i 30 år har opdrættet welsh corgi cardigan.
– Det betyder jo alt for os at få sådan en pris, så vi er meget stolte. Vi har 30-års jubilæum i faget tirsdag den 13. februar, så det er blevet noget af en livsstil for os at opdrætte hunde, fortæller Erik Faarup, der driver kennelen sammen med sin hustru Ilse.
Fra pembroke til cardigan
Det var lidt af en tilfældighed, at kærligheden faldt på de små aflange corgier. Parret havde selv en schæferhund, men da et vennepar pludselig fik en corgihvalp, var der ikke noget at gøre.
– Vi var bare solgt med det samme, vi så den, fortæller Erik Faarup.
Dengang for 30 år siden var der ikke så mange corgier i Danmark og der var langt flest pembroke. Det har dog ændret sig.
– Der var måske tre cardigan på udstillingerne dengang, mens der kunne være omkring 25 pembroke. I dag har cardigan overhalet pembroke. Bare se her i Fredericia, hvor der er tilmeldt 69 cardigan og 23 pembroke. Det er et meget typiske billede, lyder det fra Erik Faarup.
Selvom parret har gået blandt unge og gamle corgier i 30 år, så er kærligheden til den lille hyrdehund stadig den samme.
– Corgien er en stor familiehund. Den er selvstændig, kvik og hurtig og så er den en meget kærlig hund. Jeg er betaget af dens væsen, da den udover at være en fortræffelig familiehund også stadig har bevaret sine brugsinstinkter, siger Erik Faarup.
Udover Kennel Faarup modtog også Kennel Goldline og Kennel Surtsey DKK’s opdrætterpris
Når DKK Kreds 1 inviterer til Bakkeskue på Kristi Himmelfartsdag for 35. gang venter en dag fuld af smil, svingende haler og nye tiltag, der hylder fællesskab og mangfoldighed i hundeverdenen.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
En positiv, loyal og arbejdsom kvinde fik lørdag aften overrakt Dansk Kennel Klubs hæderstegn i guld. En hæder som ikke mange får
Den dansk/svenske gårdhund har fået fuld anerkendelse af den Amerikanske Kennel Club (AKC). Anerkendelsen åbner dørene til konkurrencer på alle niveauer i USA og markerer en vigtig sejr for racens fremtid uden for Skandinavien.
Dansk Kennel Klub’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen advarer imod den mexikansk-amerikansk hundetræner Cesar Millan, der den 10. maj i år gæster danmark for med sit show: ”Cesar Millan LIVE".
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for udstillingsverdenen
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?