Den gode omplacering

25-03-2019 15:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nikoline og Nicolai valgte at omplacere deres welsh corgi efter fem år med den livlige hund. I dag er de stolte over, at de tog den svære beslutning

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Da Nikoline Gudomlund og hendes mand Nicolai var færdige med deres uddannelser, skulle familien forøges med en hund. Alt var perfekt. Deres arbejdstider gjorde, at hunden aldrig skulle være alene ret længe ad gangen. Alligevel endte det med, at parret måtte give hunden videre til nogle andre.

– Obelix er en welsh corgi cardigan, og han er en fantastisk hund. Gennem de fem år, vi nåede at have ham, blev vi dog mere og mere opmærksomme på, at vi ikke var de rigtige ejere for ham. Vi kunne ganske enkelt ikke give ham det, han havde brug for, fortæller Nikoline Gudomlund.

Historien om det unge par og deres hund er en af de historier, man kan læse i det nummer af HUNDEN, der udkom i uge 10. Her fortæller Nikoline om det lange forløb, som endte med, at Obelix måtte afleveres til en anden familie.

– Vi fandt hurtigt ud af, at Obelix havde godt med energi. Vi regnede med, at det var noget, der ville gå over, når han kom ud over unghundestadiet. Men roen kom aldrig. Han var hele tiden ekstremt opmærksom på andre hunde og virkede nervøs. Det hele eskalerede faktisk bare. Obelix blev mere og mere hyper. Når vi skulle gå tur, skulle vi planlægge turen, så vi ikke mødte andre hunde, og vi skulle helst heller ikke komme forbi andre børn. Til sidst kunne vi bare ikke mere. Vi havde virkelig prøvet alt, og vi vidste, han havde potentialet til at blive en god familiehund. Det skulle bare ikke være hos os, fortæller Nikoline Gudomlund.

Parret fandt en familie på Fyn, som overtog Obelix, og selvom det var parrets hårdeste beslutning til dato, ser Nikoline ikke forløbet som et nederlag.

– Det er vigtigt for mig at fortælle, at der er noget, der hedder gode omplaceringer, og at det faktisk kan være den rigtige løsning, selvom den er hamrende svær at nå frem til. Men i dag er jeg rigtig stolt over, at vi tog beslutningen, selvom jeg stadig savner Obelix, og jeg stadig kan mærke i mine fingre, hvordan det føltes at nusse Obelix.

Du kan læse mere om Nikoline og familiens oplevelser med omplaceringen af Obelix i HUNDEN og på Nikolines blog, som du finder her.

Læs også

Hund overlevede tragisk lavineulykke

11-01-2012 12:46, af Tine Luther
En welsh corgi og dens ejer forsvandt under en lavine i Montana forrige weekend. Manden er omkommet, men hunden dukkede op fire dage efter ulykken.

Fredagsquiz: Hvad ved du om welsh corgi cardigan

12-02-2021 08:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Så er der igen en fredagsquiz. God fornøjelse

Sommerquiz: Welsh corgi cardigan

10-07-2021 10:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Her får du quizzen om welsh corgi cardigan

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Lykkepiller i pels indtager Roskilde

18-09-2023 15:34, af Louise Trabjerg

I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads. 

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Sådan hjælper du din hund mod forstoppelse

28-09-2021 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?