Det burde være sund fornuft, men desværre ser man ofte et eller flere mundbind ligge på fortovet eller andre steder, hvor de absolut ikke hører til.
Det er ikke bare dumt at smide sine brugte mundbind andre steder end i skraldespande, det kan også være livsfarligt for vores dyr.
Det måtte norske Elisabeth Borenstein for nyligt sande, da hun og hunden Bowie var ude at gå tur, skriver Dagbladet.
Under gåturen kommer de forbi et brugt mundbind, der ligger på fortovet. Det har de gjort så ofte før, så Elisabeth Borenstein forsøger at gå videre med hunden. Men denne gang reagerer hunden på det efterladte mundbind og forsøger at spise det. Elisabeth Borenstein kæmper for at undgå, at mundbindet forsvinder ned i maven på den et år gamle hund, men forgæves.
Derfor skyndte hun sig til dyrlægen, hvor man fik det brugte mundbind ud af hunden.
Dyrlæge ved Evidensia Bærum dyrehospital, Kjersti Erstad, fortæller, hvorfor mundbind er så farlige for dyrene:
– Både husdyr og vilde dyr kan blive alvorligt syge, hvis de spiser et mundbind, fordi det kan sidde fast i fordøjelsessystemet, og i værste fald kan det få fatale følger for dyret. Særligt det lille metalstykke, der sidder i mundbindet, så det kan lukke tæt ved næsen, kan være farligt for dyret.
Hermed er opfordringen om at smide brugte mundbind i skraldespanden givet videre.
Når temperaturen falder, kan det være farligt for hunde at blive efterladt i kolde biler. Sørg for at beskytte din firbenede ven mod vinterens bidende kulde.
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.
I sensommeren bugner haver og naturområder med nedfaldne frugter og nødder – en sand fest for insekter, men også en potentiel fare for vores firbenede venner. Mens de ellers så velsmagende og sunde frugter kan være en lækkerbisken for madglade hunde, er der flere grunde til, at nedfaldsfrugt kan være ret farligt for Fido.
I formiddags handlede Brinkmanns briks på P1 om hunde, og det var et interessant program, som du bør høre
Den nye Danmarksmester i lydighed elite er Siri Renée Richter Jungersen og Bonus, og det er faktisk lidt af en forbandelse, der er brudt
En kvinde fra Hirtshals oplevede enhver hundeejer mareridt, da hendes fem måneder gamle hundehvalp mistede livet lige for øjnene af hende
Arrangementer aflyses eller flyttes for et godt ord, mens spørgsmålene om corona tårner sig op. Her får du en lille guide, hvor du får svar på det meste
I Finlands hovedstad har man nu også sat coronahunde ind i lufthavnen
Dansk Kennel Klub hjælper nu de mange hundeejere, der har problemer med at opnå titlen Dansk Juniorchampion grundet coronakrisen
Påskeferien er snart over os, og selvom vi i år ikke kan samle hele familien om påskebordet, vil de fleste nok holde fast i at spise den traditionelle påskemad. Vi kommer fortsat til at nyde påskebordets udvalg, og mon ikke der også sniger sig lidt chokolade indenbords? Men mens vi guffer maden i os, er det vigtigt at holde øje med, om hundesnuden også tager del i lækkerierne
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet