Det burde være sund fornuft, men desværre ser man ofte et eller flere mundbind ligge på fortovet eller andre steder, hvor de absolut ikke hører til.
Det er ikke bare dumt at smide sine brugte mundbind andre steder end i skraldespande, det kan også være livsfarligt for vores dyr.
Det måtte norske Elisabeth Borenstein for nyligt sande, da hun og hunden Bowie var ude at gå tur, skriver Dagbladet.
Under gåturen kommer de forbi et brugt mundbind, der ligger på fortovet. Det har de gjort så ofte før, så Elisabeth Borenstein forsøger at gå videre med hunden. Men denne gang reagerer hunden på det efterladte mundbind og forsøger at spise det. Elisabeth Borenstein kæmper for at undgå, at mundbindet forsvinder ned i maven på den et år gamle hund, men forgæves.
Derfor skyndte hun sig til dyrlægen, hvor man fik det brugte mundbind ud af hunden.
Dyrlæge ved Evidensia Bærum dyrehospital, Kjersti Erstad, fortæller, hvorfor mundbind er så farlige for dyrene:
– Både husdyr og vilde dyr kan blive alvorligt syge, hvis de spiser et mundbind, fordi det kan sidde fast i fordøjelsessystemet, og i værste fald kan det få fatale følger for dyret. Særligt det lille metalstykke, der sidder i mundbindet, så det kan lukke tæt ved næsen, kan være farligt for dyret.
Hermed er opfordringen om at smide brugte mundbind i skraldespanden givet videre.
Når temperaturen falder, kan det være farligt for hunde at blive efterladt i kolde biler. Sørg for at beskytte din firbenede ven mod vinterens bidende kulde.
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.
I sensommeren bugner haver og naturområder med nedfaldne frugter og nødder – en sand fest for insekter, men også en potentiel fare for vores firbenede venner. Mens de ellers så velsmagende og sunde frugter kan være en lækkerbisken for madglade hunde, er der flere grunde til, at nedfaldsfrugt kan være ret farligt for Fido.
Her får du lidt om, hvad Folketingets nyeste restriktioner betyder for hundesporten
Vi har travet land og rige rundt under corona – og har vi en hund, har den selvfølgelig været med. Men en ældre hund har præcis samme risiko for skader, sygdom og smerter som ældre mennesker har. Agrias skadestatistik viser en kraftig stigning i skader på bevægeapparatet hos hunde
I dag er det et år siden, Danmark for alvor blev lukket ned, og verden har i den grad forandret sig. Også på hundefronten er meget forandret, og i Sverige melder de sig nu i køen af lande, der uddanner hunde til at opsnuse corona
Er du i tvivl om, hvad gårsdagens pressemøde betyder for dig og dit hundeliv, så har DKK kigget restriktionerne igennem og skrevet følgende
I hundeverdenen er det meget almindeligt at rejse rundt for at få sin hund parret, men det har Covid-19 sat en stopper for. Det giver både travlhed og udfordringer
Puha sikke en melding fra Statsministeren. Lad os lige få genoplivet julestemningen. Vi vil gerne se dine flotteste julebilleder af din hund
Dansk Kennel Klub har samlet nogle gode råd til dig som opdrætter i denne coronatid
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet