BLOG: Se hvordan du med zoneterapi selv kan afhjælpe kennelhoste

30-11-2020 12:51, af Vivian Birlie

Kennelhoste er højaktuel lige nu, men se her hvad DU selv kan gøre for at hjælpe din hund

 

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Kennelhoste er en smitsom luftvejsinfektion også kaldet infektiøs tracheobronchitis, som henviser til, at symptomerne især stammer fra luftrøret (trachea) og bronchierne i lungerne. Det viser sig især ved en heftig, tør rungende hoste, der kan ende med brækningsreflekser og evt. opkast. 

Hunden kan i det tidlige forløb have let feber og mindre appetit samt være lidt trist. Der kan også komme lidt vandigt flåd fra næse og øjne.

Normalt forsvinder kennelhoste af sig selv i løbet af 2-3 uger, men nogle dyrlæger giver hostestillende medicin og evt. antibiotika.

 

Styrk hundens lunger med dette punkt fra zoneterapi

Lungerne, som punktet repræsenterer, hjælper din hund til en bedre vejrtrækning. Så har din hund kennelhoste eller øvrige problemer med luftvejene fx bronkitis, lungebetændelse, astma eller bihulebetændelse, kan du med fordel bruge punktet.

Hvis din hund hoster, er det en god idé at få den tjekket for lungeorm hos dyrlægen. Ubehandlet lungeorm er dødeligt for en hund.

Copyright Ridehesten.com
Lunge-punkt fra bogen Tryg og tilfreds, Gyldendal.

 

Sådan gør du: Punktet sidder ovenpå begge bagpoter samt nedenunder både på og under de store trædepuder.

Ovenpå kan du krable eller lave cirkulerende massage nede i fordybningen mellem knoglerne i pilenes retning. Start nedefra og krab op i retning mod neglene, gerne 10 gange i hver fordybning (pil). Brug gerne lillefingeren, da der ikke er meget plads.

 

Årsag til kennelhoste

Det kan både være et virus og en bakterie, der er årsagen til kennelhosten. Virusset har et mildt forløb. Det angriber kun de øverste lag af luftvejenes overflade og udskilles kun i 2 uger. Bakterien derimod bosætter sig på de små fimrehår i luftrør og bronchier og kan genfindes der i op til 3 måneder også efter, at hunden ikke hoster mere.

Smitten er primært luftbåren, men menes også at kunne overføres ved fysisk kontakt fx med vandskåle og legetøj.

Der findes en vaccine, der kan beskytte i et år. 

Kennelhoste vil opstå hos en stor del af de modtagelige hunde, der udsættes for smitte, men dødeligheden er lav.

Du skal altid gå til dyrlæge, hvis din hund begynder at hoste, da det kan være tegn på alvorlig sygdom fx hjertelidelse, KOL og lungeorm.

Læs også

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

BLOG: Selvfølgelig skal mine hunde holde ferie med mig

24-07-2021 09:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dagligdagen er mange gange hektisk for både mine 3 hunde og mig. Jeg kan ikke altid give dem den tid, jeg gerne ville. Derfor er det for mig helt naturligt, at mine hunde også skal opleve mig i en ferieperiode. Her kan jeg give dem masser af tid, samvær og ikke mindst gode nye fællesoplevelser

Giardia er ikke et lokalt problem

26-03-2021 15:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vores læser Vivian Jespersen fortæller, at hun flere gange hører folk sige, at Giardia ikke er et problem i deres område. Men Giardia findes overalt

 

Dyrlægens 10 råd

18-07-2018 08:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Spanielbogen giver dyrlæge Paulette Vivian Topsøe-Jensen 10 gode råd til hundeejere. Læs dem her

BLOG: Sallys historie -del 2 - Sallys ben reddet fra amputation

30-05-2023 09:42, af Vivian Birlie
Blog|

Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt

BLOG: Crazy Dog Days på Lilleskov Slot

20-05-2022 08:29, af Vivian Birlie

Her får du et blogindlæg fra Vivian Birlie, som du kan møde på Crazy Dog Days ved Give

BLOG: Zoneterapi klarede Bumles forstoppelse

01-02-2022 12:15, af Vivian Birlie

Her får du lidt tips om zoneterapi mod forstoppelse

VIDEOBLOG: Pas på din hunds tænder

27-01-2021 12:10, af Vivian Birlie

Se i videoen hvad du kan gøre, når det er gået galt og hvordan, du kan forebygge

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.