For hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie er der godt gang i butikken i disse dage. Hun har netop startet et aftenkursus, hvor man som hundeejer kan komme tre timer og få nogle gode steder at trykke sin hund, når den har problemer. De tre timer gør selvfølgelig ikke hundeejeren til zoneterapeut, men de giver en lille smagsprøve på faget og en håndfuld gode råd.
– Der har virkelig været en kæmpe interesse for kurset, som er blevet udsolgt på ingen tid, så det har været helt vildt at opleve, fortæller hun.
Noget andet som den driftige kvinde også har gået og arbejdet på det sidste stykke tid, er noget som også kommer mange andre hundeejere til gode.
– Jeg blev kontaktet af et forsikringsselskab, som ville godkende zoneterapi til hunde. De ville gerne starte med, at det kun var hos mig, men jeg ville gerne have flere med i det, fortæller hun.
Da hun har været zoneterapeut for mennesker og undervist i det i 20 år, kender hun til det, der hedder RAB-registeret, som er et register, der fungerer som kvalitetsstempel for alternative behandlere.
Derfor foreslog Vivian Birlie at lave en sammenslutning for zoneterapeuter til hunde inspireret af RAB-registeret. For at være med i denne sammenslutning skal man leve op til forskellige krav.
– Hvis alle består, kommer der 30 nyuddannede hundezoneterapeuter til juni. 10 af dem er med i sammenslutningen. Grunden til, der ikke er flere, er, at det naturligvis koster lidt at være med, og nogle af de 30 bruger kun zoneterapien i deres fritid, fortæller hun og slår fast:
– Derfor kan man sige, at de 10 der kommer med i sammenslutningen, er dem, der virkelig mener zoneterapien seriøst.
Når forsikringsselskaber går ind og godkender zoneterapi til hunde, betyder det, at man kan få dele af regningen betalt af forsikringsselskabet.
– Jeg tror, det kommer til at betyde, at flere hundeejere tager deres hund til zoneterapi, og det er jeg jo kun glad for, siger hun.
Endnu er den nye sammenslutning ikke helt oppe at køre endnu, men det varer ikke længe, lover Vivian Birlie.
I slutningen af maj deltager hun i Lilleskov Slots hundedage på Rosenholm Slot, og her vil hun netop fortælle om zoneterapien til hunde, og til den tid er sammenslutningen af hundezoneterapeuter klar.
– Jeg kommer og holder to foredrag om fredagen, hvor jeg fortæller om zoneterapi til hunde og uddannelsen i zoneterapi. Derudover har vi en stand på messen hele weekenden, fortæller hun.
Grunden til hun gerne medvirker i sådan et arrangement er soleklar.
– Mit største formål er, at så mange mennesker som muligt hører om zoneterapi til hunde. Derfor tager jeg gerne ud og fortæller om det.
Akupunktør, zoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie skriver
På min uddannelse til hunde-zoneterapeut dukker der ofte interessante historier op som fx denne her om Malou. Jeg har netop afholdt mundtlig eksamen, hvor de studerende bl.a. skal præsentere en eksamenscase. Denne case beskriver et zoneterapiforløb med en hund med problemer, og de overvejelser den studerende har gjort sig, og hvordan de enkelte typisk 6-8 sessions med zoneterapi er forløbet. Censor, dyrlæge Katrine Boel, og jeg blev præsenteret for casen om Malou, som ejes af Janni Jensen fra Djursland
Har din hund nytårsangst, så skal du begynde allerede nu flere gange dagligt at massere disse punkter. Punkterne kan bruges ved let til moderat nytårsangst, men ved svær nytårsangst anbefaler jeg professionel zoneterapi. Se www.sanocanis.dk
Kan aggressive hunde blive hjulpet af zoneterapi? Vivian Antonsens Cody kunne, og det er ganske gode grunde til
Vi har atter fået et tip fra hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie. Her kan du lære om, hvordan du ved hjælp af zoneterapi kan hjælpe din hund gennem falsk drægtighed
Hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie giver her et tip til, hvordan man med zoneterapi kan hjælpe hunden af med kløe og lignende
Elena Nielsen hjalp sin hund, Vickey, af med tilbagevendende stærke smerter i analkirtlerne efter at have fulgt nogle råd fra min bog. Her kan du læse brevet og lære samme trick
Vivian Birlie har skrevet endnu et blogindlæg. Denne gang er det første afsnit i en lille serie om Sally
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.