For hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie er der godt gang i butikken i disse dage. Hun har netop startet et aftenkursus, hvor man som hundeejer kan komme tre timer og få nogle gode steder at trykke sin hund, når den har problemer. De tre timer gør selvfølgelig ikke hundeejeren til zoneterapeut, men de giver en lille smagsprøve på faget og en håndfuld gode råd.
– Der har virkelig været en kæmpe interesse for kurset, som er blevet udsolgt på ingen tid, så det har været helt vildt at opleve, fortæller hun.
Noget andet som den driftige kvinde også har gået og arbejdet på det sidste stykke tid, er noget som også kommer mange andre hundeejere til gode.
– Jeg blev kontaktet af et forsikringsselskab, som ville godkende zoneterapi til hunde. De ville gerne starte med, at det kun var hos mig, men jeg ville gerne have flere med i det, fortæller hun.
Da hun har været zoneterapeut for mennesker og undervist i det i 20 år, kender hun til det, der hedder RAB-registeret, som er et register, der fungerer som kvalitetsstempel for alternative behandlere.
Derfor foreslog Vivian Birlie at lave en sammenslutning for zoneterapeuter til hunde inspireret af RAB-registeret. For at være med i denne sammenslutning skal man leve op til forskellige krav.
– Hvis alle består, kommer der 30 nyuddannede hundezoneterapeuter til juni. 10 af dem er med i sammenslutningen. Grunden til, der ikke er flere, er, at det naturligvis koster lidt at være med, og nogle af de 30 bruger kun zoneterapien i deres fritid, fortæller hun og slår fast:
– Derfor kan man sige, at de 10 der kommer med i sammenslutningen, er dem, der virkelig mener zoneterapien seriøst.
Når forsikringsselskaber går ind og godkender zoneterapi til hunde, betyder det, at man kan få dele af regningen betalt af forsikringsselskabet.
– Jeg tror, det kommer til at betyde, at flere hundeejere tager deres hund til zoneterapi, og det er jeg jo kun glad for, siger hun.
Endnu er den nye sammenslutning ikke helt oppe at køre endnu, men det varer ikke længe, lover Vivian Birlie.
I slutningen af maj deltager hun i Lilleskov Slots hundedage på Rosenholm Slot, og her vil hun netop fortælle om zoneterapien til hunde, og til den tid er sammenslutningen af hundezoneterapeuter klar.
– Jeg kommer og holder to foredrag om fredagen, hvor jeg fortæller om zoneterapi til hunde og uddannelsen i zoneterapi. Derudover har vi en stand på messen hele weekenden, fortæller hun.
Grunden til hun gerne medvirker i sådan et arrangement er soleklar.
– Mit største formål er, at så mange mennesker som muligt hører om zoneterapi til hunde. Derfor tager jeg gerne ud og fortæller om det.
Akupunktør, zoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie skriver
Vi har modtaget endnu et indlæg fra hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie. Her giver hun et tip om gigt
Hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie giver her et tip til, hvordan man med zoneterapi kan hjælpe hunden af med kløe og lignende
Akupunktør, zoneterapeut og forfatter Vivian Birlie fortæller her, hvordan du kan styrke din hunds immunsystem gennem zoneterapi
Zoneterapeut Vivian Birlie giver her et godt tip til at køle hunden lidt ned her i varmen
Elena Nielsen hjalp sin hund, Vickey, af med tilbagevendende stærke smerter i analkirtlerne efter at have fulgt nogle råd fra min bog. Her kan du læse brevet og lære samme trick
Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt
Din hund får 6-8 gange gratis zoneterapi, hvis vi vælger jer ud.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet