De norske myndigheder melder torsdag om otte nye sygdomstilfælde og et enkelt dødsfald.
De alvorligt syge hunde i Norge har alle haft følgende symptomer:
Veterinærinstituttet og Mattilsynet i Norge arbejder i øjeblikket på højtryk med at finde årsagen til sygdommen. Bakterien providencia alcalifaciens er fundet i de obducerede hunde, men det er endnu for tidligt at drage nogle konklusioner om, at denne bakterie er årsag til sygdommen.
Følgende er på nuværende tidspunkt udelukket som årsag til sygdommen:
Desuden har Veterinærinstituttet ikke kunnet identificere en sammenhæng mellem det foder, de berørte hunde har spist. I de fleste tilfælde, hvor der har været flere hunde i husstanden, er det kun en enkelt hund, der er blevet syg. Dette tyder ifølge Mattilsynet på, at sygdommen ikke smitter let mellem hunde.
Status i Danmark
På AniCuras dyrehospitaler i Danmark oplever vi året rundt patienter med lignende symptomer, lyder det fra dyrlæge og formand for AniCura Veterinærmedicinsk Komité Morten Johannessen.
- En patient med blodig diarré og opkast er en relativt almindelig patient hos vores dyrehospitaler. Oftest kommer patienten sig med intensiv pleje og behandling, men det hænder dog også, at hunden ikke overlever det akutte forløb, forklarer Morten Johannessen og fortsætter:
- I AniCura i Danmark arbejder vi tæt sammen med AniCura i Norge, og vi har løbende kontakt med Fødevarestyrelsen i Danmark. Vi er opmærksomme på situationen i Norge og har på nuværende tidspunkt ingen indikationer på, at vi ser samme sygdomsbillede i Danmark som i Norge. Der er derfor ingen grund til at være bekymret som dansk hundeejer.
Morten Johannessen anbefaler altid at kontakte dyrlægen, hvis hunden har blodig diarré eller bliver akut dårlig.
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Bugspytkirtelbetændelse er en smertefuld reaktion, der kan blive livsfarlig og som kræver hurtig behandling
I USA beder man kæledyrsejere om at undgå, at dyrene kommer i kontakt med mennesker eller dyr uden for husstanden. I Danmark tager vi det mere roligt
Hundens æggestokke kan rammes af kræft – og det kan give hormonforstyrrelser med uregelmæssige løbetider
Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.