Efteråret er et skønt tidspunkt at gå tur med hunden i skoven og betragte, hvordan naturen ændrer sig. Bladene begynder at falde af træerne, og det samme gør egetræets frugt, det lille agern. Mange af skovens dyr som egern og rådyr spiser de nedfaldne agern, og de kan sågar ende på vores spisebord i tilberedt form. Vores hunde kan derimod ikke tåle agern, og faktisk kan større mængder af dem være livsfarlige. Det er det store indhold af garvesyre, der er årsag til, at hunden bliver forgiftet.
Agrias dyrlæge Mogens Brix forklarer her, hvad der sker:
– Hvis hunden har spist få agern, så kan den slippe med lidt mavesmerter. Hvis det er en lille hund, så skal der dog ikke så mange agern til, før skaderne bliver mere alvorlige. Garvesyre er ætsende og forårsager betændelsestilstand i maven, tarmblødning samt skader på nyrer og lever.
Symptomer på agernforgiftning
Mogens Brix forklarer om symptomerne: “De første symptomer på agernforgiftning er, at hunden bliver sløv og holder op med at spise. Typisk vil forgiftningen føre til kvalme og forstoppelse, der efter 2-10 døgn går over i en tjærelignende og blodig diarré. Det er ikke usædvanligt, at hunden får feber.”
Behandling af agernforgiftning
Mistænker man, at hunden har spist agern, så skal man kontakte sin dyrlæge. Der findes ingen medicin eller behandling mod agernforgiftning. Dyrlægen kan kun mindske symptomerne og afhjælpe hundens mavesmerter, forstoppelse og diarré. Det er også muligt, at hunden kan få et middel, der får den til at kaste agernene op, hvis den kommer hurtigt til dyrlægen.
Vær derfor ekstra opmærksom i denne tid, når du går tur med hunden i skoven, så du kan forhindre, at den mæsker sig i agern.
Flåter er et stigende problem for danske hunde. Varmere vintre og en længere flåtsæson, der nu strækker sig fra tidligt forår til sent efterår, øger risikoen for flåtbårne sygdomme. En ny undersøgelse fra Wilke, gennemført på vegne af Boehringer Ingelheim, viser at mange hundeejere ikke beskytter deres hunde tilstrækkeligt mod de farlige parasitter
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.
Efterårsferien er skudt i gang, og så er det tid til at finde hyggen frem. Og hvis der er noget, der virkelig kan skrue op for hyggen, så er det en filmaften - og helst med en hundefilm!
Randers Dyrehospital har i løbet af weekenden fået tre hunde ind, der havde spist chokolade. Hundene er alle raske igen, og dyrlæge Lone Plum opfordrer hundeejere til at kontakte dyrlægen, hvis der er mistanke om, at ens hund har spist chokolade
Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at påsken er det tidspunkt på året, hvor flest hunde dør af forgiftning. Også kattene er udsatte, da de ofte spiser af påskens blomster og dekorationer. Påsken er altså blandt de højtider, hvor der er særlig grund til at holde øje med, hvad Fido og Felix putter i munden
Med efteråret kommer også agern – men egetræernes nødder er desværre giftige for vores firbenede venner. Spiser de for mange, kan det ende med livstruende lever- eller nyreskader. Vi ser lidt nærmere på hvad der sker, hvis hunden spiser agern
De sidste par uger er tre ellers raske hunde døde i Greve Kommune. Alle er døde af en eller anden forgiftning
Hunde der spiser vindruer og rosiner, kan udvikle livstruende nyresvigt – derfor bør de søde frugter holdes væk fra vores hunde
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet