6 gode råd til at træne indkald med din hund

13-11-2017 16:00, af Susanne Bagger

Alle hunde kan lære at komme, når man kalder. Med nogle hunde kræver det bare lidt mere arbejde end med andre

Copyright Ridehesten.com

Chaaaaaarliiiiiie!

Jeg hørte ejeren, længe før jeg så hunden. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om, at labradoren hed Charlie, og at ejeren mente, turen i skoven var slut, så Charlie skulle have snor på. Charlie var slet ikke enig… Han havde en fest – og ejeren var ikke inviteret!

Charlies ejer er langt fra ene om at have problemer med indkaldet. Det er en af de øvelser, flest kursister efterspørger, når de melder sig til hundetræning. 

Her er nogle ideer til, hvordan du kan træne et godt indkald:

1.  Begynd med at træne indkaldet på steder, hvor der ikke er forstyrrelser fra omgivelserne (andre hunde, mennesker, spændende dufte m.m.). Det kan f.eks. være i stuen, derefter i haven og gradvis med flere og flere forstyrrelser.

2. Kald på din hund, når han/hun i forvejen er på vej hen til dig. Så ved du, det bliver en succes, og din hund får en positiv oplevelse ved at komme.

3. Lær din hund at dutte på din håndflade med snuden. Beløn din hund, når han/hun gør det. Når det fungerer så godt, at din hund sætter snuden på din håndflade, så snart du rækker en udstrakt hånd frem, kan du begynde at bruge det til indkaldet. Når du har kaldt på din hund, tager du hånden frem, så din hund kan løbe hen og dutte på den. Derved opnår du, at din hund kommer helt hen til dig, i stedet for at stoppe op en meter fra dig og løbe væk igen. Det giver en god afslutning på indkaldet.

4. Kald din hund hen til dig flere gange på turen. Hold fast i halsbåndet, imens du giver din hund en godbid, og lad ham/hende løbe ud og lege videre. På den måde undgår du, at din hund forbinder indkaldet med, at legen altid er slut.

5. Brug gerne legetøj til belønning. Din hund synes, det er sjovt at komme hen til dig, hvis I laver trækkeleg med f.eks. et reb.

6. Lad være med at skælde din hund ud, når han/hun kommer hen til dig. Også selv om det er efter en længere løbetur! Ellers kan du være ret sikker på, at din hund ikke har lyst til at komme, næste gang du kalder.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Bagger og hendes 2-årige hovawart Smilla

Hav en plan for, hvad du vil gøre, hvis det alligevel går galt.

- Gå stille og roligt hen til din hund, tag fat i halsbåndet og giv din hund snor på.

- Lad som om du finder noget spændende på jorden. Hunde kan være enormt nysgerrige! Sæt dig på hug og rod interesseret i græsset. Når din hund kommer hen for at se, hvad du har fundet, giver du ham/hende en godbid på jorden.

- Hvis der er andre hunde til stede, kan du rose og belønne den anden hund. Det vil ofte lokke din hund hen til dig.

- Vend om og gå eller løb den anden vej, uden at se dig tilbage.

Hvis hunden er begyndt at stikke af, så vil det være en fordel at træne den med en lang line på, så den ikke får succes med at løbe væk.

God fornøjelse med træningen 

/Susanne Bagger
Eksamineret hundeinstruktør
Nicedog - Se mere her

Info

Nicedog tilbyder hundetræning i Nordsjælland, baseret på positive træningsmetoder. Jeg er eksamineret instruktør fra Hund & Træning og har dermed gennemgået en 1½-årig professionel uddannelse inden for bl.a. klikkertræning, formidling og læringsteorier. Jeg er i gang med instruktøruddannelser inden for Rally og Nose Work og selv aktiv konkurrenceudøver med mine hovawarter inden for lydighed, Rally og Nose Work.
Jeg har kennel Hovafreude under DKK og har gennemgået DKK's opdrætteruddannelse.

Læs også

BLOG: Kender du typen?: Pølseindfanger eller legedræber: Lidt om indkald og dårlige vaner.

09-07-2021 11:52, af Karoline Sidelmann Brinch

Et perfekt indkald kræver masser af træning. Og det er ikke ualmindeligt, at der sniger sig dårlige vaner ind undervejs. 

Sådan træner du et godt indkald – tips og tricks

28-01-2017 13:04, af Kasper Larsson
I dagligdagen er et godt indkald lig med frihed og glæde – både for hund og hundeejer. Men hvordan trænes det nemt og sjovt?

Mig og min hund i Jels

05-09-2018 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I aften kan man komme til et spændende arrangement i det sydlige Jylland. Her vil man blandt andet kunne opleve Irene Jarnved

Vi keder os…gemte godbidder

02-08-2017 06:27, af Anne Ekenberg

Så regner det igen, så derfor kommer her er en leg, som både kan bruges indendørs – men også udendørs afhængig af præference. Det er en af de nemmeste og sjoveste lege set fra din hunds perspektiv – og hvis din hund ikke vil være med, er det lige før vi anbefaler, at du tager den til dyrlæge – sagt med et glimt i øjet forstås…

Tips til træning: Twist and turn

01-04-2020 15:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære twist and turn, som blev udgivet i bladet i november 2019

Kender du en mand ved navn Premack?

20-10-2017 14:49, af Astrid Gerd Holtet

En af de nemmeste måder at belønne vores hunde, er ved hjælp af mad i form af mundrette godbidder. Men hvad gør man, når maden ikke er interessant?

Lær tricks: High five og gi' ti

04-07-2018 08:09, af Zara Zachariasen

Zara Zachariasen har endnu engang forkælet os med en lille træningsguide til to gode tricks med hunden. De kan sagtens øves selvom det er varmt

Når Danmark er lukket ned

12-03-2020 08:49, af Astrid Gerd Holtet

Mange er i disse dage lukket inde. Frygt ikke der er masser af aktiviteter, man kan lave med hunden

Tips til træning: Hagetarget

30-03-2020 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære hagetarget, som blev udgivet i bladet i september 2019

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.