Chaaaaaarliiiiiie!
Jeg hørte ejeren, længe før jeg så hunden. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om, at labradoren hed Charlie, og at ejeren mente, turen i skoven var slut, så Charlie skulle have snor på. Charlie var slet ikke enig… Han havde en fest – og ejeren var ikke inviteret!
Charlies ejer er langt fra ene om at have problemer med indkaldet. Det er en af de øvelser, flest kursister efterspørger, når de melder sig til hundetræning.
Her er nogle ideer til, hvordan du kan træne et godt indkald:
1. Begynd med at træne indkaldet på steder, hvor der ikke er forstyrrelser fra omgivelserne (andre hunde, mennesker, spændende dufte m.m.). Det kan f.eks. være i stuen, derefter i haven og gradvis med flere og flere forstyrrelser.
2. Kald på din hund, når han/hun i forvejen er på vej hen til dig. Så ved du, det bliver en succes, og din hund får en positiv oplevelse ved at komme.
3. Lær din hund at dutte på din håndflade med snuden. Beløn din hund, når han/hun gør det. Når det fungerer så godt, at din hund sætter snuden på din håndflade, så snart du rækker en udstrakt hånd frem, kan du begynde at bruge det til indkaldet. Når du har kaldt på din hund, tager du hånden frem, så din hund kan løbe hen og dutte på den. Derved opnår du, at din hund kommer helt hen til dig, i stedet for at stoppe op en meter fra dig og løbe væk igen. Det giver en god afslutning på indkaldet.
4. Kald din hund hen til dig flere gange på turen. Hold fast i halsbåndet, imens du giver din hund en godbid, og lad ham/hende løbe ud og lege videre. På den måde undgår du, at din hund forbinder indkaldet med, at legen altid er slut.
5. Brug gerne legetøj til belønning. Din hund synes, det er sjovt at komme hen til dig, hvis I laver trækkeleg med f.eks. et reb.
6. Lad være med at skælde din hund ud, når han/hun kommer hen til dig. Også selv om det er efter en længere løbetur! Ellers kan du være ret sikker på, at din hund ikke har lyst til at komme, næste gang du kalder.
Hav en plan for, hvad du vil gøre, hvis det alligevel går galt.
- Gå stille og roligt hen til din hund, tag fat i halsbåndet og giv din hund snor på.
- Lad som om du finder noget spændende på jorden. Hunde kan være enormt nysgerrige! Sæt dig på hug og rod interesseret i græsset. Når din hund kommer hen for at se, hvad du har fundet, giver du ham/hende en godbid på jorden.
- Hvis der er andre hunde til stede, kan du rose og belønne den anden hund. Det vil ofte lokke din hund hen til dig.
- Vend om og gå eller løb den anden vej, uden at se dig tilbage.
Hvis hunden er begyndt at stikke af, så vil det være en fordel at træne den med en lang line på, så den ikke får succes med at løbe væk.
God fornøjelse med træningen
/Susanne Bagger
Eksamineret hundeinstruktør
Nicedog - Se mere her
Et perfekt indkald kræver masser af træning. Og det er ikke ualmindeligt, at der sniger sig dårlige vaner ind undervejs.
Om at arbejde hensigtsmæssigt med sin hund
Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. Vi starter med i ro på tæppe, som blev udgivet i bladet i maj 2019
Mange bruger leg som belønning i forbindelse med træning, fordi det for nogle hunde virker bedre end en tør godbid. Ny forskning tyder dog på, at leg efter træning også har en hel anden fordel – det hjælper måske hundens hjerne til at lagre dét den lige har lært
Zara Zachariasen har endnu engang forkælet os med en lille træningsguide til et hyggeligt hundetrick. Følgre du anvisningen kan din hund snart vinke farvel til dig i vinduet
Mandag var en af de dage, der i den grad viser, at de mange timer, der bruges på træning af politihunde, er det hele værd
Studie fra Spanien viser at hunde bliver lettere at træne, hvis de deltager på et hvalpehold, samt at en række adfærdsproblemer kan forebygges med tidlig træning
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker