De kommer begge fra et hjem med hund. For Wilfred Olsen var det ganske almindelige brugshunde, mens Ulrikke Olsen voksede op i en kennel med cocker spaniels og hvor Dansk Kennel Klub var det eneste rigtige at være medlem af.
– Jeg har altid haft hund. Lige bortset fra nogle år, hvor jeg var BZ’er, fortæller Ulrikke Olsen.
Den store kærlighed til og forståelse af hunde har parret utallige beviser på, at de besidder. De har nemlig pokaler og udmærkelser fra hundeudstillinger over hele Europa. Alligevel var det noget helt særligt at modtage opdrætsprisen i Fredericia, som en af tre opdrættere sidste lørdag.
– Det var en enorm stor ære. Vi er meget taknemmelige og rørte og stolte og glade, opremser Ulrikke Olsen i telefonen, mens stoltheden kæmper bravt mod influenzaen i stemmen.
Lige siden det første kuld, har parret opdrættet islandske fårehunde. For Ulrikke har det været en race, hun har fulgt gennem hele livet, mens Wilfred først for alvor stiftede bekendtskab med den senere i livet.
– Jeg kendte en af de første opdrættere af racen helt fra jeg var barn. En dag havde jeg Wilfred med ude ved hende, og han kom aldrig længere end til køkkenet, hvor han sad og klappede en islandsk fårehund, fortæller hun.
Efter en periode på barrikaderne i det indre København i 1980’erne drog det unge par mod Fyn, da deres første søn netop var blevet født.
Omgivet af den smukke natur på Fyn fik Wilfred en ide.
– Han sagde en dag, at han gerne ville have en hund, som han kunne tage på udstilling med, og da vi begge syntes godt om islandske fårehunde, var valget nemt, fortæller Ulrikke Olsen.
De kontaktede opdrætteren, som Ulrikke havde kendt fra barnsben, og hun havde tilfældigvis en hunhvalp, som de kunne købe. Fra den dag er det kun gået en vej for Ulrikke og Wilfred Olsen og for Kennel Surtsey, og de har ikke fortrudt, at valget faldt på islandske fårehunde.
– En islandsk fårehund er altid glad og venlig. Den er god til børnefamilier og til den aktive familie. Vi plejer at sige, at den er til dem, der ikke gider have en golden retriever, fordi naboen har en, fortæller Ulrikke Olsen og tilføjer:
– Derudover er det en hund, som er rigtig god til at omstille sig. Når bare den er sammen med sin familie, så er den ligeglad med om den er hjemme, i et sommerhus eller på en båd. Og så skader det jo ikke, at det er en hund, som ikke-hundemennesker også godt kan lide.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.
En ny bekendtgørelse sætter vigtig ramme for sund hundeavl samt velfærd for avlstæver.
Et stigende antal danskere betragter sig i højere grad som "kæledyrsforældre” frem for ejere og sætter en ære i at give deres dyr det allerbedste, livet har at tilbyde. Men det, vi mennesker nyder mest i livet, er ikke nødvendigvis det samme som det, din hund sætter pris på. Agria guider, så du undgår at misforstå din hunds behov og retter fokus mod det, den har brug for.
Dyrenes Beskyttelse har netop uddelt deres årlige priser, og Hammel Neurocenter vandt som Årets Brobygger for deres store brug af terapihunde
Onsdag den 20. november afvikler Dansk Kennel Klub webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund. Som noget helt særligt udbyder de det nu til alle opdrættere til en fordelagtig pris
Hanne Jarmer og resten af teamet bag GoDogo har armene over hovedet i disse dage. Torsdag vandt de nemlig en People's Choice Award ved Nordic Women In Tech Awards
Udbud og efterspørgsel gør lige nu kriminelle hundehandlere rige
En positiv, loyal og arbejdsom kvinde fik lørdag aften overrakt Dansk Kennel Klubs hæderstegn i guld. En hæder som ikke mange får
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet