De kommer begge fra et hjem med hund. For Wilfred Olsen var det ganske almindelige brugshunde, mens Ulrikke Olsen voksede op i en kennel med cocker spaniels og hvor Dansk Kennel Klub var det eneste rigtige at være medlem af.
– Jeg har altid haft hund. Lige bortset fra nogle år, hvor jeg var BZ’er, fortæller Ulrikke Olsen.
Den store kærlighed til og forståelse af hunde har parret utallige beviser på, at de besidder. De har nemlig pokaler og udmærkelser fra hundeudstillinger over hele Europa. Alligevel var det noget helt særligt at modtage opdrætsprisen i Fredericia, som en af tre opdrættere sidste lørdag.
– Det var en enorm stor ære. Vi er meget taknemmelige og rørte og stolte og glade, opremser Ulrikke Olsen i telefonen, mens stoltheden kæmper bravt mod influenzaen i stemmen.
Lige siden det første kuld, har parret opdrættet islandske fårehunde. For Ulrikke har det været en race, hun har fulgt gennem hele livet, mens Wilfred først for alvor stiftede bekendtskab med den senere i livet.
– Jeg kendte en af de første opdrættere af racen helt fra jeg var barn. En dag havde jeg Wilfred med ude ved hende, og han kom aldrig længere end til køkkenet, hvor han sad og klappede en islandsk fårehund, fortæller hun.
Efter en periode på barrikaderne i det indre København i 1980’erne drog det unge par mod Fyn, da deres første søn netop var blevet født.
Omgivet af den smukke natur på Fyn fik Wilfred en ide.
– Han sagde en dag, at han gerne ville have en hund, som han kunne tage på udstilling med, og da vi begge syntes godt om islandske fårehunde, var valget nemt, fortæller Ulrikke Olsen.
De kontaktede opdrætteren, som Ulrikke havde kendt fra barnsben, og hun havde tilfældigvis en hunhvalp, som de kunne købe. Fra den dag er det kun gået en vej for Ulrikke og Wilfred Olsen og for Kennel Surtsey, og de har ikke fortrudt, at valget faldt på islandske fårehunde.
– En islandsk fårehund er altid glad og venlig. Den er god til børnefamilier og til den aktive familie. Vi plejer at sige, at den er til dem, der ikke gider have en golden retriever, fordi naboen har en, fortæller Ulrikke Olsen og tilføjer:
– Derudover er det en hund, som er rigtig god til at omstille sig. Når bare den er sammen med sin familie, så er den ligeglad med om den er hjemme, i et sommerhus eller på en båd. Og så skader det jo ikke, at det er en hund, som ikke-hundemennesker også godt kan lide.
Kennel Sieger's indtog i den grad podiepladserne til dette års Winter Wonder Show i Herning. Og for fjerde gang tog de også titlen som årets opdrætter.
Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel.
Dansk Kennel Klub har fået skabt en rigtig god platform, som byder på mange spændende kurser. I løbet af december blev der blandt andet offentliggjort nye kurser relevant for opdrættere
En positiv, loyal og arbejdsom kvinde fik lørdag aften overrakt Dansk Kennel Klubs hæderstegn i guld. En hæder som ikke mange får
Et stigende antal danskere betragter sig i højere grad som "kæledyrsforældre” frem for ejere og sætter en ære i at give deres dyr det allerbedste, livet har at tilbyde. Men det, vi mennesker nyder mest i livet, er ikke nødvendigvis det samme som det, din hund sætter pris på. Agria guider, så du undgår at misforstå din hunds behov og retter fokus mod det, den har brug for.
End ikke en verdensomspændende coronakrise har kunnet slå den sjællandske dyretilbehørs- og foderforretning Dyr i Centrum ud af kurs. Virksomheden er nemlig for femte år i træk lykkedes med at skabe kontinuerlig vækst og levere så stærke finansielle resultater, at de nu kåres som Succesvirksomhed 2021. Dyr i Centrum har netop fået overrakt den prestigefyldte erhvervspris
Så er Årets Avlsklasse afgjort, og det blev Surtsey's E-Eydis, islandsk fårehund, der løb med sejren et point foran Javika's Neymar JR Stump Boblop, dansk/svensk gårdhund, og vi skal nok skrive meget mere om Årets Avlshund, men her kommer lidt om nummer to
Annette Pedersen kan næsten ikke finde ord, når hun skal fortælle om følelserne, der gik gennem hende da Kennel Goldline modtog DKK’s opdrætterpris ved hundeudstillingen i Fredericia 10. februar
Udbud og efterspørgsel gør lige nu kriminelle hundehandlere rige
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund