Som faste og opmærksomme læsere måske har opdaget, har vi indtil videre kun skrevet om to af de tre modtagere af Dansk Kennelklubs højeste udmærkelse, Opdrætterprisen.
Nu er turen endelig kommet til Annette Pedersen og hendes kennel Goldline, som var tredje modtager af prisen.
Der er ingen falsk beskedenhed over Annette Pedersen, når hun skal fortælle om sine følelser, da hun modtog prisen i store ring i Fredericia. For hun var overrasket, godt og grundigt overrasket.
– Jeg vidste godt, jeg skulle være til stede ved store ring på det tidspunkt, men jeg anede ikke, hvad der skulle foregå. I virkeligheden vidste jeg slet ikke, at kennelklubben havde sådan en pris, så jeg kan ærligt sige, at det kom noget bag på mig, fortæller hun.
Selvom det er ved at være nogle dage siden, så er det tydeligt, at Annette Pedersen stadig bliver en smule rørt over at tale om prisen, og der var da også en masse tårer under og efter overrækkelsen 10. februar.
– Det var bare så fantastisk at modtage prisen. Jeg ved næsten ikke, hvordan jeg skal sætte ord på det. Jørgen Hindse holdt også en fantastisk tale, hvor han blandt andet fik nævnt min afdøde mand, så trillede tårerne jo, og det gjorde de også, da jeg kom ud til de andre efter overrækkelsen. Der var mange tårer, men det var glædestårer, så det var bare dejligt, siger hun.
En beaglekennel
Siden starten tilbage i 1979 har Goldline gjort sig i beagler. Men det var ikke alle, der tog Goldline seriøst i starten.
– Vi fik vores første han tilbage i 1979, og nærmest med det samme købte vi også kennelnavnet. Vi købte et par hanhunde mere, og så var vi ellers en kennel med tre hanhunde, og folk var ved at kaste op af grin, fortæller hun.
Annette og hendes mand Jesper fandt dog også et par steder at købe tæver, og så begyndte eventyret. Det viste sig, at de havde været heldige med at få nogle gode hunde at starte op på, hvilket var med til at give parret gode oplevelser på hundeudstillinger.
– Vores første han viste sig at være en rigtig god hund. Han blev også årets veteran tilbage i 90/91. Derudover har vi haft årets avlshund 3 gange og blevet årets opdrættere et par gange, lyder det stolt fra Annette Pedersen.
At det netop blev beaglen for Annette Pedersen, er sådan set ikke nogen tilfældighed. Der lå grundige overvejelser bag valget.
– Vi havde et meget godt vennepar, som også skulle have hund. De ville have en beagle, og så blev vi enige om, at vi også skulle have beagle, fordi så kunne vi passe hinandens hunde, når vi ikke var hjemme. Vores venners nabo havde en stor og tyk beagle, som vi alle syntes var noget så flot, men i dag kan jeg godt se, at den nok ikke levede op til de klassiske skønhedskrav, indrømmer Annette Pedersen.
Udover beagler har de hos Goldline haft en enkelt grosser schweizer sennenhund. Det var dog ikke den store succes.
– Han troede, han var en beagle og var alt for vild. Det kunne vi ikke lige have med at gøre, så han kom til et godt hjem i Randers i stedet, fortæller hun.
De mange år i branchen har givet Annette Pedersen mange hundevenner. Og hos Goldline bliver beaglerne ikke kun afsat i Danmark. Der findes beagler fra Goldline i det meste af Europa og i USA, Brasilien og Argentina.
Dansk Kennel Klub har fået skabt en rigtig god platform, som byder på mange spændende kurser. I løbet af december blev der blandt andet offentliggjort nye kurser relevant for opdrættere
Det kan være svært at vælge den rette opdrætter, når man skal have hund. Her er nogle spørgsmål fra Spanielbogen, som er gode at stille til opdrætteren
Krigen i Ukraine har i den grad berørt mennesker over hele verden, og der bliver ved med at komme nye mennesker, som gerne vil hjælpe. Anita Roager er et af disse mennesker
Med weekendens nye tilfælde er det samlede antal af syge hunde i Norge oppe på 102. DKK afventer vurdering fra Norge
Så er HUNDEN igen på gaden, og den skulle ramme alle postkasser hos DKK's medlemmer i dag og i morgen. Her er lidt om, hvad du kan læse om
Søndag den 15/12 afholdt min kreds, DKK kreds 8, rallydysten. Her havde jeg besluttet, at Yankie skulle stille op
DKK’s sundhedsudvalg uddeler hvert år støtte til projekter med fokus på sundhed hos hund. For mange veterinære specialestuderende er det en unik mulighed for at gennemføre studier, der ellers ikke ville have været mulige
I denne weekend afholder Dansk Kennel Klub stor international hundeudstilling på Bornholm. Solskinsøen levede op til sit navn, og lørdagens udstillinger forløb gnidningsfrit. Knap 2000 hunde var tilmeldt dagens udstillinger
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Hundeudstillingen i Roskilde er i fuld gang. De første vindere er allerede fundet og stemningen er helt i top på dyreskuepladsen
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?