Goldline: Fantastisk at modtage DKK-pris

20-03-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Annette Pedersen kan næsten ikke finde ord, når hun skal fortælle om følelserne, der gik gennem hende da Kennel Goldline modtog DKK’s opdrætterpris ved hundeudstillingen i Fredericia 10. februar

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Som faste og opmærksomme læsere måske har opdaget, har vi indtil videre kun skrevet om to af de tre modtagere af Dansk Kennelklubs højeste udmærkelse, Opdrætterprisen.

Nu er turen endelig kommet til Annette Pedersen og hendes kennel Goldline, som var tredje modtager af prisen.

Der er ingen falsk beskedenhed over Annette Pedersen, når hun skal fortælle om sine følelser, da hun modtog prisen i store ring i Fredericia. For hun var overrasket, godt og grundigt overrasket.

– Jeg vidste godt, jeg skulle være til stede ved store ring på det tidspunkt, men jeg anede ikke, hvad der skulle foregå. I virkeligheden vidste jeg slet ikke, at kennelklubben havde sådan en pris, så jeg kan ærligt sige, at det kom noget bag på mig, fortæller hun.

Selvom det er ved at være nogle dage siden, så er det tydeligt, at Annette Pedersen stadig bliver en smule rørt over at tale om prisen, og der var da også en masse tårer under og efter overrækkelsen 10. februar.

– Det var bare så fantastisk at modtage prisen. Jeg ved næsten ikke, hvordan jeg skal sætte ord på det. Jørgen Hindse holdt også en fantastisk tale, hvor han blandt andet fik nævnt min afdøde mand, så trillede tårerne jo, og det gjorde de også, da jeg kom ud til de andre efter overrækkelsen. Der var mange tårer, men det var glædestårer, så det var bare dejligt, siger hun.

En beaglekennel
Siden starten tilbage i 1979 har Goldline gjort sig i beagler. Men det var ikke alle, der tog Goldline seriøst i starten.

– Vi fik vores første han tilbage i 1979, og nærmest med det samme købte vi også kennelnavnet. Vi købte et par hanhunde mere, og så var vi ellers en kennel med tre hanhunde, og folk var ved at kaste op af grin, fortæller hun.

Annette og hendes mand Jesper fandt dog også et par steder at købe tæver, og så begyndte eventyret. Det viste sig, at de havde været heldige med at få nogle gode hunde at starte op på, hvilket var med til at give parret gode oplevelser på hundeudstillinger.

– Vores første han viste sig at være en rigtig god hund. Han blev også årets veteran tilbage i 90/91. Derudover har vi haft årets avlshund 3 gange og blevet årets opdrættere et par gange, lyder det stolt fra Annette Pedersen.

At det netop blev beaglen for Annette Pedersen, er sådan set ikke nogen tilfældighed. Der lå grundige overvejelser bag valget.

– Vi havde et meget godt vennepar, som også skulle have hund. De ville have en beagle, og så blev vi enige om, at vi også skulle have beagle, fordi så kunne vi passe hinandens hunde, når vi ikke var hjemme. Vores venners nabo havde en stor og tyk beagle, som vi alle syntes var noget så flot, men i dag kan jeg godt se, at den nok ikke levede op til de klassiske skønhedskrav, indrømmer Annette Pedersen.

Udover beagler har de hos Goldline haft en enkelt grosser schweizer sennenhund. Det var dog ikke den store succes.

– Han troede, han var en beagle og var alt for vild. Det kunne vi ikke lige have med at gøre, så han kom til et godt hjem i Randers i stedet, fortæller hun.

De mange år i branchen har givet Annette Pedersen mange hundevenner. Og hos Goldline bliver beaglerne ikke kun afsat i Danmark. Der findes beagler fra Goldline i det meste af Europa og i USA, Brasilien og Argentina.

Læs også

Kennel Sieger's var ikke til at overse

12-11-2023 16:11, af Anne Cecilie Sohl

Kennel Sieger's indtog i den grad podiepladserne til dette års Winter Wonder Show i Herning. Og for fjerde gang tog de også titlen som årets opdrætter.

Cavalierklubben i Danmark udtaler sig

31-10-2023 08:03, af Anne Cecilie Sohl

Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel. 

Kender du Hundeuniversitetet

05-01-2023 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub har fået skabt en rigtig god platform, som byder på mange spændende kurser.  I løbet af december blev der blandt andet offentliggjort nye kurser relevant for opdrættere

Wilfred ny præsident i FCI’s show commission

02-02-2020 11:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et stort skulderklap til DKK og udstillingsafdelingens store arbejde

Sådan hjælper du hunden i tordenvejr

01-08-2020 10:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er din hund bange for tordenvejr? Så er her en guide, som du kan bruge for at hjælpe den

Frederikke blev dagens juniorhandler

19-06-2022 15:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En lang juniorhandlerkonkurrence sluttede kort efter klokken 15 med Frederikke Dalgaard Petersen som vinder

I dag er det hundens dage

04-06-2022 10:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag fejrer vi hundens dag med en masse fine arrangementer rundt i landet. Hvordan fejrer du dagen? 

Sommerhunden er på vej til postkasserne

12-06-2020 15:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den kommende uge modtager DKK’s medlemmer juninummeret af HUNDEN. Her kan du læse lidt om, hvad du kan glæde dig til

Billederne fra Herning er online

08-11-2017 20:04, af Kristine Ulsø Olsen
Foto|

Hundens fotografer havde en travl weekend under DKK’s internationale udstilling i Herning, hvor der blev taget et hav af billeder, som nu kan ses i vores database

KLUMME: DKK kreds 5 – Medlemmernes kreds

27-09-2021 12:00, af Tom Danielsen

I DKK kreds 5 vægtes det særligt, at medlemmerne skaber kredsen, og at nye udstillere bliver vejledt og vist et særligt hensyn

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.