Ulovligt indført hvalp død af rabies i Bremen

16-09-2021 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp nåede kun at leve få dage i Tyskland, før den døde af den frygtede sygdom, rabies. Hunden er et godt eksempel på, hvorfor man skal overholde alle regler, når man indfører en hund til landet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vi har de sidste dage skrevet en del om New Hope Denmark og import af hunde fra andre lande. Med disse artikler kunne man nemt få det indtryk, at hunde fra andre lande er et no go. Sådan er det dog langt fra, men det er virkelig vigtigt, at man overholder reglerne, og især har styr på hundenes sundhed.

I Tyskland er der netop nu et helt aktuelt eksempel på dette. Her døde en hundehvalp 9. september på en dyreklinik. Hunden blev naturligvis testet for diverse sygdomme, og det viste sig, at hunden havde rabies. Det skriver kreiszeitung.de.

Hundehvalpen blev bragt ulovligt til Tyskland 2. september fra Sydøsteuropa af en tysk familie, og de har erklæret, at den ikke har haft kontakt med andre mennesker eller dyr dengang.

Men nu er både familien og dyrlæger i fare for at være blevet smittet med rabies.

– Folk har ingen anelse om, hvad de risikerer. For et par år siden døde en yngre norsk kvinde af rabies. Hun havde været på Filippinerne, hvor hun havde forbarmet sig over en gadehundehvalp, som hun havde taget med hjem til ferieboligen og fodret og leget med. Hun var bare blevet ‘hvalpebidt’ og havde fået nogle ridser af hvalpens tænder., fortæller dyrlæge Randi Lintrup, der har tippet os om historien, og fortsætter:

– Her i vores del af Europa er rabies ikke den første diagnose som lægerne og dyrlægerne tænker på, og især dyrlægerne er udsat. Rabies er 100% dødelig for både hunde og mennesker, hvis man ikke er vaccineret.

Historien om den norske kvinde kan læses her

 Eksemplet med hunden i Bremen viser med al tydelighed, at man skal tage sit ansvar alvorligt, når man vælger at importere en hund, eller når man som forening vælger at importere hunde fra andre lande. For det kan godt lade sig gøre.

 

DKK’s holdning til gadehunde

Dansk Kennel Klub er slet ikke modstander af, at man hjælper gadehunde.

– Helt overordnet mener vi jo, at gadehunde er dyr i nød, som skal hjælpes, uanset hvor de befinder sig. Men man får altså bare mest dyrevelfærd for pengene ved at hjælpe dem i deres hjemlande. Det handler blandt andet om at undervise i pasning og pleje, og om at give hundene den nødvendige hjælp, siger hun og fortsætter:

– Men der findes jo også organisationer, der tager gadehunde til Danmark af et godt hjerte. Det er de organisationer, der tager så få hunde hjem, at de faktisk kan nå at screene dem og følge op på dem i deres nye familier. Sådan er New Hope Denmark ikke, siger DKK’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen

Info

Rabies
Den klassiske, sylvanske rabies kan forekomme hos kødædende dyr såsom hund, vaskebjørn, kat, abe eller ræv samt visse flagermus i Amerika. Denne type findes ikke i Danmark, og klassisk rabies er i det hele taget sjælden i vores del af Europa, men ses dog i sjældne tilfælde hos ulovligt importerede, uvaccinerede dyr.

I Danmark forekommer rabies kun hos flagermus, European Bat Lyssa Virus (EBLV).

Smitte af mennesker sker hyppigst i Afrika syd for Sahara samt i Asien. I Europa rapporteres årligt få tilfælde af hundegalskab hos mennesker fra Rusland og andre tidligere Sovjetrepublikker.

Det skønnes, at omkring 35.000-40.000 mennesker dør af rabies om året, stort set alle i udviklingslande.

Kilde SSI.DK

Læs også

Silke Sommer idømt bøde på 50.000 kroner

15-09-2022 15:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag faldt dommen over Silke Sommer, der er stifter af New Hope Denmark

Silke Sommer står til bødestraf

02-09-2022 09:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går var stifter af New Hope Denmark i retten i Odense, hvor hun stod anklaget for flere forskellige ting i forbindelse med sin rolle i New Hope Denmark 

Afgørelse i sag mod Silke Sommer om to uger

01-09-2022 12:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Retten i Odense har netop afsluttet retssagen mod Sille Sommer og New Hope Denmark. Afgørelsen må vi dog vente på

Flere behandles mod rabies

12-02-2013 11:49, af Maja Golles
Flere danskere vælger at blive vaccineret mod rabies (hundegalskab)

80.000 hunde vaccineret i Kina

02-03-2014 11:55, af Tine Luther
Takket være en samarbejdsaftale mellem WSPA og den kinesiske myndighed China Animal Disease Control Centre bliver hunde i Kina for første gang vaccineret mod rabies. Læs her om et par af hundeejerne.

Vandrer op til 25 km for at få hunden vaccineret

24-04-2011 11:20, af Tine Luther
Rabies er et alvorligt problem i Afrika. Tusindvis af afrikanere dør hvert år af sygdommen. Derfor er hjælpen ude fra vigtig – og meget velkommen.

Rabies tæt på udryddelse på Bali

26-04-2011 08:45, af Tine Luther
Antallet af rabiestilfælde blandt mennesker og hunde på Bali er næsten halveret det seneste år. Faldet skyldes et omfattende vaccinationsprogram, og målet er at udrydde rabies i 2012.

Bangladesh’ hovedstad stopper drab på hunde

24-01-2012 14:03, af Tine Luther
Bangladesh’ hovedstad Dhaka vil ikke længere masseaflive hunde i kampen mod rabies. Op mod 20.000 hunde er blevet dræbt i byen hvert år i et forsøg på at stoppe rabies blandt dyr og mennesker, men bystyret har fået massiv kritik af en lokal organisation for ikke at tage dyrevenlige alternativer i brug.

WSPA i aktion i Filippinerne

08-08-2013 14:40, af Tine Luther
WSPA’s verdensomspændende arbejde med at vaccinere hunde mod rabies er denne sommer kommet til Filippinerne. Dermed er WSPA med til at stoppe brutale masseaflivninger i østaten.

Svenske myndigheder efterlyser indsmuglede hunde

28-03-2014 09:08, af Tine Luther
Intetanende hundeejere i det sydlige Sverige har muligvis købt hvalpe smittet med både rabies og dværgbændelorm. Nu efterlyser myndighederne mennesker, der de seneste seks måneder købt hvalpe med en serbisk hundepas.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse