Ulovligt indført hvalp død af rabies i Bremen

16-09-2021 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp nåede kun at leve få dage i Tyskland, før den døde af den frygtede sygdom, rabies. Hunden er et godt eksempel på, hvorfor man skal overholde alle regler, når man indfører en hund til landet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vi har de sidste dage skrevet en del om New Hope Denmark og import af hunde fra andre lande. Med disse artikler kunne man nemt få det indtryk, at hunde fra andre lande er et no go. Sådan er det dog langt fra, men det er virkelig vigtigt, at man overholder reglerne, og især har styr på hundenes sundhed.

I Tyskland er der netop nu et helt aktuelt eksempel på dette. Her døde en hundehvalp 9. september på en dyreklinik. Hunden blev naturligvis testet for diverse sygdomme, og det viste sig, at hunden havde rabies. Det skriver kreiszeitung.de.

Hundehvalpen blev bragt ulovligt til Tyskland 2. september fra Sydøsteuropa af en tysk familie, og de har erklæret, at den ikke har haft kontakt med andre mennesker eller dyr dengang.

Men nu er både familien og dyrlæger i fare for at være blevet smittet med rabies.

– Folk har ingen anelse om, hvad de risikerer. For et par år siden døde en yngre norsk kvinde af rabies. Hun havde været på Filippinerne, hvor hun havde forbarmet sig over en gadehundehvalp, som hun havde taget med hjem til ferieboligen og fodret og leget med. Hun var bare blevet ‘hvalpebidt’ og havde fået nogle ridser af hvalpens tænder., fortæller dyrlæge Randi Lintrup, der har tippet os om historien, og fortsætter:

– Her i vores del af Europa er rabies ikke den første diagnose som lægerne og dyrlægerne tænker på, og især dyrlægerne er udsat. Rabies er 100% dødelig for både hunde og mennesker, hvis man ikke er vaccineret.

Historien om den norske kvinde kan læses her

 Eksemplet med hunden i Bremen viser med al tydelighed, at man skal tage sit ansvar alvorligt, når man vælger at importere en hund, eller når man som forening vælger at importere hunde fra andre lande. For det kan godt lade sig gøre.

 

DKK’s holdning til gadehunde

Dansk Kennel Klub er slet ikke modstander af, at man hjælper gadehunde.

– Helt overordnet mener vi jo, at gadehunde er dyr i nød, som skal hjælpes, uanset hvor de befinder sig. Men man får altså bare mest dyrevelfærd for pengene ved at hjælpe dem i deres hjemlande. Det handler blandt andet om at undervise i pasning og pleje, og om at give hundene den nødvendige hjælp, siger hun og fortsætter:

– Men der findes jo også organisationer, der tager gadehunde til Danmark af et godt hjerte. Det er de organisationer, der tager så få hunde hjem, at de faktisk kan nå at screene dem og følge op på dem i deres nye familier. Sådan er New Hope Denmark ikke, siger DKK’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen

Info

Rabies
Den klassiske, sylvanske rabies kan forekomme hos kødædende dyr såsom hund, vaskebjørn, kat, abe eller ræv samt visse flagermus i Amerika. Denne type findes ikke i Danmark, og klassisk rabies er i det hele taget sjælden i vores del af Europa, men ses dog i sjældne tilfælde hos ulovligt importerede, uvaccinerede dyr.

I Danmark forekommer rabies kun hos flagermus, European Bat Lyssa Virus (EBLV).

Smitte af mennesker sker hyppigst i Afrika syd for Sahara samt i Asien. I Europa rapporteres årligt få tilfælde af hundegalskab hos mennesker fra Rusland og andre tidligere Sovjetrepublikker.

Det skønnes, at omkring 35.000-40.000 mennesker dør af rabies om året, stort set alle i udviklingslande.

Kilde SSI.DK

Læs også

Silke Sommer idømt bøde på 50.000 kroner

15-09-2022 15:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag faldt dommen over Silke Sommer, der er stifter af New Hope Denmark

Silke Sommer står til bødestraf

02-09-2022 09:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går var stifter af New Hope Denmark i retten i Odense, hvor hun stod anklaget for flere forskellige ting i forbindelse med sin rolle i New Hope Denmark 

Afgørelse i sag mod Silke Sommer om to uger

01-09-2022 12:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Retten i Odense har netop afsluttet retssagen mod Sille Sommer og New Hope Denmark. Afgørelsen må vi dog vente på

Trafik-kyndig gadehund

04-05-2014 08:21, af Tine Luther
Se hvordan en smart gadehund gebærder sig i trafikken.

Svenske myndigheder efterlyser indsmuglede hunde

28-03-2014 09:08, af Tine Luther
Intetanende hundeejere i det sydlige Sverige har muligvis købt hvalpe smittet med både rabies og dværgbændelorm. Nu efterlyser myndighederne mennesker, der de seneste seks måneder købt hvalpe med en serbisk hundepas.

Bøde på 25.000 kr. til hundehandler

10-02-2014 13:48, af Tine Luther
En kvinde fra Them er dømt for ulovlig indførsel af seks hvalpe fra Polen. Hvalpene var bl.a. taget for tidligt fra deres mor og var ikke vaccineret mod rabies.

Sygdommen bag vaccinationen – Rabies

05-10-2017 15:34, af Astrid Gerd Holtet

Det er for alvor ved at blive mørkt og koldt udenfor. Mange danskere pakker kufferten, når vinteren melder sig, og rejser på ferie – og nogle tager hunden med under armen. Gør man det, er der blandt andet én ting man skal huske at have styr på, nemlig hundens rabiesvaccination

Bangladesh’ hovedstad stopper drab på hunde

24-01-2012 14:03, af Tine Luther
Bangladesh’ hovedstad Dhaka vil ikke længere masseaflive hunde i kampen mod rabies. Op mod 20.000 hunde er blevet dræbt i byen hvert år i et forsøg på at stoppe rabies blandt dyr og mennesker, men bystyret har fået massiv kritik af en lokal organisation for ikke at tage dyrevenlige alternativer i brug.

Hvert minut bliver 38 hunde dræbt

27-02-2012 10:17, af Tine Luther
Hvert minut bliver 38 hunde dræbt brutalt, fordi folk frygter sygdommen rabies (hundegalskab). De bliver slået, kvalt, forgiftet, gasset eller får elektrisk stød. De dræber også små hvalpe og raske familiehunde, der løber på gaden. Og det sker lige nu, mens du læser dette.

Importerede gadehunde med rabies

25-10-2013 10:36, af Tine Luther
Importerede gadehunde har medbragt rabies til Holland. Det får den danske fødevarestyrelse til at advare mod import af gadehunde fra lande med den farlige sygdom.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader