True Blood-stjerne støtter WSPA i kampen mod rabies og mishandling

02-01-2012 13:30, af Tine Luther
Skuespiller Kristin Bauer fra den populære vampyrserie True Blood støtter WSPA’s kampagne mod rabies og mishandling af hunde. Hvert år slås omkring 20 millioner hunde ihjel på frygtelig måder, fordi folk frygter rabies.
Copyright Ridehesten.com
Kristin Bauer støtter kampagnen ved (blandt andet på Twitter) at fortælle sine fans om de forfærdelige masseaflivninger, som hunde udsættes for på grund af rabies. Hun er dermed med til at udbrede WSPA’s budskab om, at rabies kan bekæmpes uden masseaflivning. Her ses Kirstin med sin egen hund Ozman. (Foto: WSPA)

Brutale overfald og blodige bid er ikke fremmed for skuespiller Kristin Bauer, som spiller vampyren Pam i den populære serie True Blood på TV2 Zulu. Men uden for seriens kulisser er den amerikanske skuespillerinde indædt modstander af vold og blodtørst, og derfor har Kristin Bauer valgt at støtte WSPA’s kampagne, som skal beskytte hunde mod rabies og mishandling. Det er især de 20 millioner hunde, som hvert år slås ihjel i misledte og fejlslagne forsøg på at bekæmpe rabies, der har fået skuespillerinden til at reagere. ”Jeg blev fuldstændig chokeret over at høre, at regeringer rundt om i verden forgifter, skyder og gasser hunde i et forsøg på at kontrollere rabies. Det er virkelig vigtigt at fortælle om WSPA’s alternative og mere effektive og humane løsning på problemet – nemlig massevaccination af hundene – så den her mishandling af hundene kan stoppe,” siger Kristin Bauer. Aflivning stopper ikke rabies Regeringer tyer ofte til masseaflivning af hunde, når rabies bryder ud. Hundepatruljer sendes således ud for at indfange og aflive hunde, og det går både ud over raske og syge hunde. Også hunde, der tilhører familier, tages med. Det på trods af, at aflivningerne ikke kan stoppe sygdommen fra at sprede sig. Et velfungerende vaccinationsprogram er langt mere effektivt til at beskytte både hunde og mennesker mod rabies. Faktisk er det muligt helt at udrydde sygdommen med vacciner. WSPA (World Society for the Protection of Animals) har tidligere gennemført massevaccination af hunde på ferieøen Bali og fik halveret antallet af rabiestilfælde på et år. Nu har regeringen valgt at stoppe masseaflivningerne og i stedet vaccinere hundene. Målet er at gøre øen rabiesfri i 2012. Siden har WSPA indledt et lignende projekt i samarbejde med regeringen i Bangladesh. Også den engelske sangerinde Leona Lewis støtter op om WSPA’s kampagne mod rabies og mishandling. Læs mere om WSPA’s kampagne mod rabies og mishandling på wspa.dk/stop-rabies.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.