Brutale overfald og blodige bid er ikke fremmed for skuespiller Kristin Bauer, som spiller vampyren Pam i den populære serie True Blood på TV2 Zulu. Men uden for seriens kulisser er den amerikanske skuespillerinde indædt modstander af vold og blodtørst, og derfor har Kristin Bauer valgt at støtte WSPA’s kampagne, som skal beskytte hunde mod rabies og mishandling. Det er især de 20 millioner hunde, som hvert år slås ihjel i misledte og fejlslagne forsøg på at bekæmpe rabies, der har fået skuespillerinden til at reagere. ”Jeg blev fuldstændig chokeret over at høre, at regeringer rundt om i verden forgifter, skyder og gasser hunde i et forsøg på at kontrollere rabies. Det er virkelig vigtigt at fortælle om WSPA’s alternative og mere effektive og humane løsning på problemet – nemlig massevaccination af hundene – så den her mishandling af hundene kan stoppe,” siger Kristin Bauer. Aflivning stopper ikke rabies Regeringer tyer ofte til masseaflivning af hunde, når rabies bryder ud. Hundepatruljer sendes således ud for at indfange og aflive hunde, og det går både ud over raske og syge hunde. Også hunde, der tilhører familier, tages med. Det på trods af, at aflivningerne ikke kan stoppe sygdommen fra at sprede sig. Et velfungerende vaccinationsprogram er langt mere effektivt til at beskytte både hunde og mennesker mod rabies. Faktisk er det muligt helt at udrydde sygdommen med vacciner. WSPA (World Society for the Protection of Animals) har tidligere gennemført massevaccination af hunde på ferieøen Bali og fik halveret antallet af rabiestilfælde på et år. Nu har regeringen valgt at stoppe masseaflivningerne og i stedet vaccinere hundene. Målet er at gøre øen rabiesfri i 2012. Siden har WSPA indledt et lignende projekt i samarbejde med regeringen i Bangladesh. Også den engelske sangerinde Leona Lewis støtter op om WSPA’s kampagne mod rabies og mishandling. Læs mere om WSPA’s kampagne mod rabies og mishandling på wspa.dk/stop-rabies.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Efter ni år som læsehund og næsten 300 børns trofaste lytteven har den elskede hovawart Indy trukket sig tilbage. Hun har sat tydelige spor i mange børnehjerter og efterladt en arv af læselyst, mod og tryghed.
Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.