I Afrika lider omkring 25.000 mennesker hvert år en særdeles pinefuld død af rabies. De fleste af dem er børn. Årsagen hertil er, at børnene har ganske tæt kontakt med hundene, og at børnene grundet deres størrelse ofte bides i hoved- og nakkeregionen, som er særlig risikofyldte områder i forhold til bid. Det er muligt at behandle mod rabies straks efter smitte, men ofte er der ikke ressourcer til det. Det giver naturligvis også mere mening at vaccinere hundene imod sygdommen for dermed at nedsætte antallet af smittende bid. Støtteprojekt Støtteprojektet ”Afya Serengeti” (swahili for ”Sundhed til Serengeti) er søsat for at forebygge og kontrollere rabiesudbrud på Serengetisletten i Tanzania, hvor hunde holdes som vagthunde, jagtkammerater som kæledyr. Hvert år organiserer projektteamet vaccinationskampagner, og Intervet/Schering-Plough Animal Health Danmark donerer vaccinerne. Omkring Serengeti Nationalpark er der lavet en vaccinationszone med vaccinationsklinikker, hvortil hundeejerne kommer vandrende med deres hunde for at få dem vaccineret og registreret. Efterfølgende udstyres hundene med et plasthalsbånd som tegn på, at de er vaccineret mod rabies. Det virker I projektets andet år er antallet af mennesker med behov for lægehjælp efter bid af rabiessyge hunde faldet med hele 82%. Vaccination af hundene har også medført fremgang i bestanden af den truede afrikanske vildhund, som er en stor attraktion for turister. Man støtter Afya Serengeti ved at bruge Nobivac-vacciner; hver dosis udløser tilskud til projekter. Du kan læse mere om Afya Serengeti via linket til højre på denne side (under billederne). Kilde: Intervet/Schering-Plough Animal Health Danmark
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse