Stor utilfredshed med dom i terpentinsag

16-12-2019 14:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Retten i Holbæk har afsagt dom i sagen om de såkaldte terpentinhunde. Begge sider er utilfredse med afgørelsen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Da vi i sidste uge talte med den sigtede i sagen om terpentinhundene, erklærede hun, at hun troede på en total frifindelse, hvis der var nogen retfærdighed til.

I dag er dommen så afsagt, og efter den sigtedes mening, har retfærdigheden ikke fået lov at ske.

– Jeg er rystet over, at vidneudsagnene fra dem, der kendte forløbet blev tilsidesat til fordel for en tilfældig bizar dyrlæge og Dyrenes Beskyttelse, lyder det i dag fra den sigtede.

Dommen lød på 60 dages betinget fængsel og en frakendelse fra retten til at have noget med hunde at gøre i fem år.

– Min halvbror vedkendte sig, at der var en pasningsaftale. Mine sønner fortalte, at jeg havde sendt ham til dyrlæge, da jeg så, at hvalpene var syge, og at jeg ikke havde været på gården de sidste fire uger, fordi min yngste havde overrevne sener i hånden og en operation undervejs, fortsætter den nu dømte kvinde, som fortsætter:

– Selv i politirapporten ved afhøring af min bror, tales der ikke om vask i terpentin, så hvordan kan jeg være andet end skuffet? Det virker åbenbart at køre sager i medierne, siger hun og slår fast:

– Dommen bliver anket til landsretten.

 

Alle er utilfredse
Hos Dyrenes Beskyttelse er der også utilfredshed med dommen.

–Vi må bare konstatere, at vi igen er skuffede over en dom i en dyreværnssag. Endnu engang kan vi konstatere, at man i Danmark kan slippe alt for let af sted med at vanrøgte dyr. Straffen står ikke mål med en sag af så grov karakter. Vi havde gerne set, at man havde brugt strafferammen til fulde, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, der også kalder sagen en af de værste, hun har oplevet:

– Jeg har set mange grove dyreværnssager, men denne er alligevel en af de værre. Billederne af de næsten hårløse hvalpe med opsvulmede, ormebefængte maver har brændt sig fast i min bevidsthed. Jeg kan ikke forstå, at mennesker kan udsætte dyr for sådan en behandling.

Hos Dyrenes Beskyttelse havde man gerne set, at den forholdsvis nye strafferamme på to år blev brugt noget mere.

– Dommen er blot den seneste i en lang række af store dyreværnssager med hvalpefabrikker og vanrøgt af hunde, hvor domstolene ikke udnytter strafferammen i lovgivningen. Det er ikke mere end et par år siden, at strafferammen for overtrædelse af dyreværnsloven blev sat op til to år, men vi ser ikke at domstolene gør brug af det. Der er ganske enkelt behov for hårdere straffe for overtrædelse af dyreværnsloven, siger Yvonne Johansen.

Læs også

Nægter sig skyldig i terpentinsag

13-12-2019 13:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En spektakulær hundesag får sin afslutning på mandag, når retssagen om de såkaldte terpentinhunde afgøres

Årets Dyreven 2017 er fundet

19-11-2017 09:09, af Marie Helene Rigård Rohleder

Fredag eftermiddag modtog Kamilla Blume Jørgensen og Per Jacobsen fra Midt- og Vestsjællands Politis dyreværnsenhed prisen som Årets Dyreven 2017 af Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Vagtcentral har haft succes i tjenestens første leveår

20-08-2012 13:48, af Tine Luther
73.000 opkald, 7300 ture med dyreambulancerne og hjælp til mange tusinde dyr. Det er resultatet, efter at Dyrenes Beskyttelse for et år siden åbnede 1812, Danmarks første døgnbetjente vagtcentral for dyr i nød. Opkald om hunde er det 5. hyppigste opkald.

Dyreværnslov er for uspecifik

11-01-2022 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For godt et år siden blev dyreværnsloven opgraderet til dyrevelfærdsloven. Men den er stadig ikke god nok, mener dyreværnsforeninger

Dansk Dyreværn Aarhus er reddet

20-08-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. 

Giv ikke dyr i julegave

06-12-2018 08:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Julen står for døren, og det kan være fristende at give en man holder af et blødt og sødt kæledyr. Men det skal man holde sig fra, mener Dyrenes Beskyttelse. Læs her hvorfor

 

Kæledyrene har hjulpet danskerne gennem krisen

22-05-2020 12:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danske kæledyrsejere har i høj grad fået hjælp af deres kæledyr til at komme gennem krisen. Det viser en ny undersøgelse udført af Kantar Gallup for Dyrenes Beskyttelse

Skrøbelige hunde i panik over festivalgæster

03-07-2018 14:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Roskilde Festival er endnu ikke for alvor skudt i gang. Alligevel fortæller hundeansvarlig på Roskilde Dyreinternat, at internatets hunde allerede er stressede over festivalgæsternes respektløse adfærd

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.