Da vi i sidste uge talte med den sigtede i sagen om terpentinhundene, erklærede hun, at hun troede på en total frifindelse, hvis der var nogen retfærdighed til.
I dag er dommen så afsagt, og efter den sigtedes mening, har retfærdigheden ikke fået lov at ske.
– Jeg er rystet over, at vidneudsagnene fra dem, der kendte forløbet blev tilsidesat til fordel for en tilfældig bizar dyrlæge og Dyrenes Beskyttelse, lyder det i dag fra den sigtede.
Dommen lød på 60 dages betinget fængsel og en frakendelse fra retten til at have noget med hunde at gøre i fem år.
– Min halvbror vedkendte sig, at der var en pasningsaftale. Mine sønner fortalte, at jeg havde sendt ham til dyrlæge, da jeg så, at hvalpene var syge, og at jeg ikke havde været på gården de sidste fire uger, fordi min yngste havde overrevne sener i hånden og en operation undervejs, fortsætter den nu dømte kvinde, som fortsætter:
– Selv i politirapporten ved afhøring af min bror, tales der ikke om vask i terpentin, så hvordan kan jeg være andet end skuffet? Det virker åbenbart at køre sager i medierne, siger hun og slår fast:
– Dommen bliver anket til landsretten.
Alle er utilfredse
Hos Dyrenes Beskyttelse er der også utilfredshed med dommen.
–Vi må bare konstatere, at vi igen er skuffede over en dom i en dyreværnssag. Endnu engang kan vi konstatere, at man i Danmark kan slippe alt for let af sted med at vanrøgte dyr. Straffen står ikke mål med en sag af så grov karakter. Vi havde gerne set, at man havde brugt strafferammen til fulde, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, der også kalder sagen en af de værste, hun har oplevet:
– Jeg har set mange grove dyreværnssager, men denne er alligevel en af de værre. Billederne af de næsten hårløse hvalpe med opsvulmede, ormebefængte maver har brændt sig fast i min bevidsthed. Jeg kan ikke forstå, at mennesker kan udsætte dyr for sådan en behandling.
Hos Dyrenes Beskyttelse havde man gerne set, at den forholdsvis nye strafferamme på to år blev brugt noget mere.
– Dommen er blot den seneste i en lang række af store dyreværnssager med hvalpefabrikker og vanrøgt af hunde, hvor domstolene ikke udnytter strafferammen i lovgivningen. Det er ikke mere end et par år siden, at strafferammen for overtrædelse af dyreværnsloven blev sat op til to år, men vi ser ikke at domstolene gør brug af det. Der er ganske enkelt behov for hårdere straffe for overtrædelse af dyreværnsloven, siger Yvonne Johansen.
En spektakulær hundesag får sin afslutning på mandag, når retssagen om de såkaldte terpentinhunde afgøres
Da Susanne Olsen fik en blodprop i hjertet, holdt hendes hund hende i live, indtil ambulancen kom
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Tirsdag viste en hund fornemt næsearbejde, da den på sin gåtur fandt ti efterladte killinger i en skraldespand
Slædehunde er blevet moderne, særligt på grund af TV-serien Game of Thrones. Men mange ejere ender med at aflevere dem på internat, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse
Sommeren er højsæson for efterladte dyr. Nu kan du hjælpe Dyrenes Beskyttelse med at hjælpe de mange efterladte dyr
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen
Dyrenes Beskyttelse fraråder hvert år, at hunde efterlades i biler om sommeren, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt. Det kan dog have fatale konsekvenser
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.