Hos vores venner højt mod nord, som vi især i denne søde juletid sender mange tanker, er der ingen tvivl om, at klimaforandringerne er virkelige. Faktisk er det hele 92 procent af indbyggerne, der tror på klimaforandringerne, mens blot 2 procent ikke tror på dem. Resten ved det ikke eller har ikke ønsket at svare i det forskningsprojekt, der er lavet af grønlændernes opfattelse og oplevelse af klimaforandringerne.
Samme forskningsprojekt, som er finansieret af Kraks Fond Byforskning og udført af blandt andet Københavns Universitet, KU, Greenland Perspective og Grønlands Universitet, viser, at 80 procent af grønlænderne har oplevet effekten af klimaforandringer på egen krop.
Blandt andet fortælles der om, at fiskere falder igennem isen på steder, som tidligere har været sikre at færdes på, ligesom det i en bygd er blevet umuligt at fragte fiskene over isen til Royal Greenlands fabrik, som man tidligere gjorde.
Men i virkeligheden er det ikke det, der bekymrer grønlænderne mest. For på spørgsmålet om, hvad der bekymrer dem mest i forhold til klimaforandringerne svarer 65 procent, at de er bekymrede for deres slædehunde.
– Forholdet mellem hund og menneske stikker utrolig dybt både kulturelt og praktisk i Grønland. Derfor er mange bekymrede for, hvordan hundene vil klare sig i fremtiden, siger Kelton Ray Minor, der er ph.d. studerende ved KU og forsker ved Kraks Fond Byforskning.
Til sammenligning mener 44 procent, at klimaforandringerne vil skade deres by, 47 procent mener, de vil skade Grønland og 44 procent mener, at de vil skade fremtidige generationer. 5 procent mener til gengæld, at klimaforandringerne vil gavne slædehundene.
På Feldballe Friskole har eleverne den sidste måned lært alt, hvad der er værd at vide om Grønland. Mandag blev afslutningen på det forløb markeret med besøg af ægte hunde og ture i hundeslæde
Ny, dansk forskning peger på, at slædehunde er mindst 9.500 år gamle, og at de dengang også trak mennesker
Den stigende turistinteresse for slædehundeture om vinteren går hårdt ud over slædehundene i Lapland
Grønlands eneste private dyreklinik kan ikke få besat to opslåede dyrlægestillinger, og nu frygter man, at Grønland pr. 1. august står uden dyrlæger
AniCura Dyrehospitaler i Danmark har indgået et samarbejde med den eneste praktiserende dyreklinik på Grønland, Donnas Dyreklinik, i Nuuk. AniCuras vision om at skabe fremtidens dyrlægebehandling kommer nu også de grønlandske kæledyr til gode
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker