Julestjerne, der oprindeligt stammer fra Mexico, er en almindelig del af mange danskeres jul. Den er i familie med planter som vortemælk, koralranke og kristornekrone. Planten kendes på sin store fine blomst, som ofte er rød, men som også findes i hvid og pink.
Julestjerne indeholder stofferne euphorbin og euphorobon. Stofferne findes i hele planten i dens mælkeholdige saft, men i særlig høj koncentration i selve blomsten.
Hvad sker der, hvis din hund spiser julestjerne?
Julestjerne er sjældent dødelig for hunde, men giften er lokalirriterende og kan give rødme og svie, hvis den kommer i kontakt med hundens slimhinder i munden eller i hundens øjne. Hvalpe rammes typisk særligt hårdt, og her kan forgiftningen lettere blive dødelig end hos de voksne hunde.
Nogle af de mest almindelige symptomer ved indtag af julestjerne er:
Skal julestjerne være en del af juledekorationen i år bør du overveje hvor du stiller den, og sørge for at den er uden for hundehøjde. Hvalpe og unghunde er i særlig risiko for at blive forgiftet af julestjener, da de unge hunde har større tendens til at spise ting i hjemmet, som de ikke bør.
Er du i tvivl om, hvorvidt din hund har indtaget julestjerne eller en anden giftig plante, bør du altid straks kontakte din dyrlæge.
/Astrid Holtet, dyrlæge
I takt med at julen nærmer sig, dukker der mere og mere julepynt op i mange danske hjem. Men en del af de planter, vi bruger til at pynte vores huse, er giftige
I dag starter årets Hingstekåring i Herning. Men det er ikke kun heste, du kan opleve ved det store event. Der er også noget for hundefolket
Se et flot galleri fra Store Hestedags mange aktiviteter for hunde, hvor mere end 25 raceforeninger viser deres hunde frem
Maveproblemer topper statistikken over årsager, som sender hunde til dyrlægen om sommeren. Ofte skyldes skaderne rester fra grillmad, ispinde og alger i badevandet, men årsagen til ondt i maven kan også være “tudseforgiftning”
Med weekendens nye tilfælde er det samlede antal af syge hunde i Norge oppe på 102. DKK afventer vurdering fra Norge
En af Skandinaviens mest frygtede parasitter, flåten, er vågnet af vinterens dvale, og det betyder, at hunde kan få besøg af de potentielt farlige blodsugere, hvis dyrene færdes i flåtområder, og de ikke bliver behandlet
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet