I et studie har forskere fra University of Vienna undersøgt evnen til at gennemskue en løgn hos 260 hunde af forskellige racer. Det skriver independent.
Hundene blev trænet i at følge en ukendt persons råd i et forsøg, hvor hundene skulle vælge mellem to skåle, hvoraf den ene indeholdt en godbid, der var skjult.
Forsøget startede med, at hunden skulle følge personens anvisninger for at komme hen til skålen med godbidden i.
Herefter kom endnu en ukendt person med i forsøget. Denne person byttede herefter rundt, så godbidden nu var i den anden skål.
I halvdelen af tilfældene ignorerede hundene den anden persons råd, når vedkommende pegede på den forkerte skål, hvilket ifølge forskerne bag peger på, at hundene var klar over, at personen løj.
I nogle tilfælde var den anden person ikke til stede, mens der blev byttet rundt på maden. I stedet dukkede den anden person op efter ombytningen og begyndte herefter at guide hundene til, hvilken skål de skulle gå efter.
I disse tilfælde ignorerede hundene personens forkerte råd.
Tidligere har forskere udført lignende eksperimenter med mennesker under fem år, chimpanser og makak-aber. I disse tilfælde var alle tre grupper mere tilbøjelige end hundene til at følge løgnerens råd.
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
De fleste ændrer deres toneleje når de taler til en lille baby. Deres stemmeføring bliver mere rytmisk og vokalerne bliver overdrevne. Det samme gør sig gældende når vi taler til vores hunde, skriver Illustreret Videnskab.
Indimellem hører man ordsproget: "Som hund, så ejer" - og der er faktisk noget om snakken både i det fysiske udtryk, men også det psykiske.
Går din hund rundt med irriterende røde knopper, kan du og hunden måske hjælpe nogle forskere, som arbejder på at finde frem til den rette behandlingslængde
Studie viser, at hundes forsøg på at fange vi menneskers opmærksomhed fungerer bedre end kattens
I et forsøg fra Auckland University har man vist, at hunde reagerer på situationer, der kan stimulere jalousi også selvom hundene ikke kan se situationen fysisk
Hunde er kloge. Det ved vi jo. Nu har et nyt studie føjet endnu en imponerende egenskab til vores firbenede venner
Studie viser, at strafbaseret træning giver hundene psykiske udfordringer lang tid efter træningen
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse