Julen vil ikke være det samme uden et flot pyntet juletræ med julekugler, kræmmerhuse og funklende lys. Har du en hund i hjemmet, er der dog nogle ting, du lige bør tænke over, inden du pynter træet.
1) Julehjerter og kræmmerhuse
Fylder du dine kræmmerhuse og julehjerter med slik og chokolade, er det vigtigt, at du hænger dem så højt på træet, at hunden ikke kan nå dem. Det meste juleslik er ikke velegnet til hunde, og noget af det – især chokoladen – kan være decideret giftigt for dem.
Er hunden uden opsyn omkring træet skal du huske på, at selvom du hænger slikket højt, kan hunden sagtens lugte, at det er der. Er hunden nysgerrig, vil den måske forsøge at komme op til slikket, og i sidste ende kan den komme til at vælte træet.
2) Pas på glaskuglerne og de levende lys
Hænger glaskuglerne for lavt, kan hunden let komme til at vælte dem ned, og splintrer de på gulvet, kan den nemt skære sine poter på dem. Nogle hunde kan ligefrem forsøge at tage glaskuglerne i munden, hvilket kan være potentielt livsfarligt. Har du levende lys på træet, kan de også være til fare for hunden, hvis de sættes på de nederste grene.
3) Gavebånd skal ikke spises
Du skal også overveje, hvad du har liggende under træet. Mange hunde synes gavebånd er sjovt at lege med, men det kan være farligt for hunden, hvis den sluger det og får det ned i tarmen. Overvej derfor hvad du lægger under træet, og hvilken slags indpakning du bruger.
Så tænk dig om, når du pynter træet i år - med lidt omtanke kan julen sagtens blive hundevenlig!
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.
I aften er det juuuuuleaften, der er længe længe til. Vi glæder os, men vi skal huske at passe godt på hunden, når julemaden fortæres, juletræet pyntes og gaverne pakkes op
I aften kan man komme til et spændende arrangement i det sydlige Jylland. Her vil man blandt andet kunne opleve Irene Jarnved
Han gjorde det igen den hvide skønhed. Power vandt lørdagens udstilling og er nu sikker på at blive Årets Hund
Hver måned udvælger HUNDENs professionelle fotografer de bedste pletskud af jeres smukke hunde. Månedens tre flotteste billeder bliver bragt i magasinet HUNDEN, og alle tre får tilsendt lækre foderpræmier fra Gilpa.dk.
Findes der kræsne hunde, eller er det noget man som ejer selv får sin hund til at være? En klar foderstrategi eller et foderskift er ting, man kan overveje for at komme kræsenheden til livs
Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse