Julen vil ikke være det samme uden et flot pyntet juletræ med julekugler, kræmmerhuse og funklende lys. Har du en hund i hjemmet, er der dog nogle ting, du lige bør tænke over, inden du pynter træet.
1) Julehjerter og kræmmerhuse
Fylder du dine kræmmerhuse og julehjerter med slik og chokolade, er det vigtigt, at du hænger dem så højt på træet, at hunden ikke kan nå dem. Det meste juleslik er ikke velegnet til hunde, og noget af det – især chokoladen – kan være decideret giftigt for dem.
Er hunden uden opsyn omkring træet skal du huske på, at selvom du hænger slikket højt, kan hunden sagtens lugte, at det er der. Er hunden nysgerrig, vil den måske forsøge at komme op til slikket, og i sidste ende kan den komme til at vælte træet.
2) Pas på glaskuglerne og de levende lys
Hænger glaskuglerne for lavt, kan hunden let komme til at vælte dem ned, og splintrer de på gulvet, kan den nemt skære sine poter på dem. Nogle hunde kan ligefrem forsøge at tage glaskuglerne i munden, hvilket kan være potentielt livsfarligt. Har du levende lys på træet, kan de også være til fare for hunden, hvis de sættes på de nederste grene.
3) Gavebånd skal ikke spises
Du skal også overveje, hvad du har liggende under træet. Mange hunde synes gavebånd er sjovt at lege med, men det kan være farligt for hunden, hvis den sluger det og får det ned i tarmen. Overvej derfor hvad du lægger under træet, og hvilken slags indpakning du bruger.
Så tænk dig om, når du pynter træet i år - med lidt omtanke kan julen sagtens blive hundevenlig!
Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.
I aften er det juuuuuleaften, der er længe længe til. Vi glæder os, men vi skal huske at passe godt på hunden, når julemaden fortæres, juletræet pyntes og gaverne pakkes op
Juletræet er en fast del af den danske jul, men det fint pyntede træ er ikke altid hundeegnet. Vi har 5 gode råd, der kan gøre dit træ hundevenligt
Nordjyllands Politi efterlyser ejeren til en mindre hund med brun/rødlig pels. Hunden blev fundet løbende frit omkring i en skov i Sæby lørdag aften den 24. februar omkring kl. 21.00.
Det magiske system
Jeg får rigtig mange spørgsmål fra løbere og hundejere om, hvordan man bedst kommer i gang med at løbe med sin hund. Først og fremmest vil jeg sige, at der er mange ”rigtige” veje til målet. Meget afhænger af, hvad du gerne vil opnå, din hunds temperament og hvordan den ellers er trænet.
Om at arbejde hensigtsmæssigt med sin hund
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.