En engelsk undersøgelse afslører, at levetiden hos overvægtige hunde var markant kortere i forhold til normalvægtige hunde. Over 50.000 hunde indgik i undersøgelsen, fordelt på 12 populære racer. Den negative effekt af overvægt kunne ses i alle racer, men hvordan overvægten påvirkede levetiden, varierede mellem racerne. Mindst påvirkede var hanhunde af racen schæferhund med 5 måneder mindre levetid og mest påvirket var hanhunde af racen yorkshire terrier med 2,5 års mindre levetid.
Ringere livskvalitet
Det anslås at over 20% af danske husstande har en eller flere hunde. På trods af vores store kærlighed til hunden så er mange kæledyrsejere ikke opmærksomme på de alvorlige helbredsmæssige konsekvenser det har for hunden at være overvægtig. Overvægt hos kæledyr er et stigende problem og de seneste tal fra USA viser at hver tredje kat og hund er overvægtig.
Selvom undersøgelsen ikke afdækkede årsagerne til de ekstra gram og kilo, så spiller fodring en vigtig rolle i overvægt hos vores kæledyr. Ifølge en undersøgelse fra Better Cities for Pets, så giver mere end halvdelen af hunde- og katteejere deres dur ekstra mad, hvis de tigger, og 22% af kæledyrsejerne siger, at de overfodrer deres dyr for at gøre dem glade.
Dyrlæge Thomas Larsen fra AniCura Dyrehospitalet City Syd forklarer:
- Ofte er hundeejere ikke opmærksomme på at deres dyr er overvægtigt og mange forstår ikke hvor stor en påvirkning det kan have for hundens helbred. Hvis hunden er overvægtig, er der markant øget risiko for skavanker som ledproblemer, vejrtrækningsproblemer, nogle typer cancer og generelt nedsat livskvalitet. Disse helbredsmæssige udfordringer kan markant forkorte dyrets levetid.
- For mange hundeejere er det at give hunden mad, i særdeleshed lækre rester fra middagsbordet, deres måde at vise kærlighed til hunden. Ved bare at være opmærksom på, hvad vi fodrer vores hunde med, kan vi nå langt i forhold til at holde dem i god form og forhåbentlig beholde dem i mange år, fortsætter han.
Pas på vægten
Forebyggelse er bedre end behandling, og det er derfor vigtigt at hundeejere er opmærksomme på dyrets vægt og om der sker en eventuel vægtøgning. Her er nogle tips til, hvad du kan gøre for at dit kæledyr holder en sund vægt:
Omkring undersøgelsen
Studiet er udført af University of Liverpool og WALTHAM og er et retrospektivt observationsstudie, der indarbejdede demografi, geografi og klinisk data fra hunde på BANFIELD Pet Hospitals i perioden fra april 1994 til september 2015. Data var tilgængelig for 50.787 hunde, fordelt på racerne: gravhund, schæferhund, golden retriever, labrador retriever, amerikansk cocker spaniel, beagle, boxer, chihuahua, pitt bull terrier, pomeranier, shih tzu og yorkshire terrier. For hver race blev levetiden mellem overvægtige og normalvægtige hunde sammenlignet.
Overvægt er ikke kun et menneskeligt problem. Mange hunde i Danmark kæmper med for mange kilo, og det kan gå ud over både livskvalitet og levetid. Heldigvis er der meget, du kan gøre for at hjælpe din hund tilbage i trivsel.
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.
Som det første private dyrehospital i Danmark tilbyder AniCura Aarhus Dyrehospital nu MR-scanning til smådyr 24 timer i døgnet. Det giver mulighed for mere præcise diagnoser af blandt andet hjernelidelser og skader på centralnervesystemet.
Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Efteråret er officielt over os, og inden længe prydes de danske skovbunde med kastanjer. Men man skal være ekstra opmærksom på de skønne frugter, hvis man er hundeejer, da de er giftige og således kan være livsfarlige for de firbenede
På stort set alle medier blinker Coronavirus i diverse breakingbjælker. Men skal vi nu også til at være nervøse for vores kæledyr? Det har AniCura svaret på
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Endelig er de her – skønhedsprodukterne fra AniCura, som gør dit kæledyr endnu mere uimodståeligt
Fra 1. marts 2022 overgår AniCura Københavns Dyrehospital til kun at modtage henvisningspatienter samt akut syge og tilskadekomne kæledyr. Det betyder, at der fra marts ikke længere tilbydes forebyggende behandlinger såsom vaccination, neutralisering og tandbehandling på dyreklinikken
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet