I over en uge har vi nu kunnet læse om den frygtelige sygdom i Norge, som indtil videre har kostet 27 norske hunde livet, og gjort endnu flere syge.
Når der dagligt kommer opdateringer ind om, at der nu er fundet en hund i det og det norske område, kan det godt være vanskeligt at bevare overblikket. Men på dette kort ses det tydeligt, at det der startede som en sygdom i Oslo findes over hele Norge.
Det er derfor ikke så underligt, at hundeejere i Danmark frygter for, at det også findes her, men det er indtil nu afvist af blandt andre Fødevarestyrelsen.
Det er ikke kun i Danmark, man frygter den voldsomme sygdom. I Finland er man netop nu også i gang med at undersøge nogle hunde, for at se, om de skulle være syge af det samme som de norske hunde. Men også her skulle konklusionen være den samme som i Danmark.
Alt tyder altså fortsat på, at vi trygt kan holde weekend med vore kære hunde.
Mange hundeejere er stødt på flåter på sig selv eller hunden. Især når man har nydt en dejlig tur sammen i det fri, kan man risikere at få ubudne gæster med hjem. Flåter er små blodsugende mider, og det er ikke særlig lækkert at træde i en blodfyldt flåt, som er faldet af hunden, men det største problem med flåter er dog, at de kan forårsage sygdom hos både hunde og mennesker.
Thor, der blev kendt som en af Danmarks mest effektive og modige politihunde, har efter en kort sygdom taget sine sidste skridt. Gennem et tæt samarbejde med sin fører Karsten Hav Sørensen har Thor reddet liv, opklaret alvorlige sager og sat et uudsletteligt præg på dansk politihistorie.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Den irske setter Bianca er en af de hunde, der er døde af den mystiske sygdom i Norge. Her får du historien
Redningsarbejdere har indtil nu fundet tre levende hunde i ruinerne efter det kraftige jordskred i Norge. Den seneste blev fundet mandag aften seks dage efter jordskredet
Den spektakulære kidnapningssag fra Norge, hvor en 68-årig milliardærfrue er forsvundet, kan nu komme tættere på en opklaring takket være en hund
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.