Myndeklubben indtager Store Hestedag med 70 km/t

02-09-2018 14:57, af Marie Helene Rigård Rohleder

Over 700 hunde er til Store Hestedag i Roskilde i weekenden. Myndeklubben er flot repræsenteret, og de afholder både udstilling og Lure Coursing

Copyright Ridehesten.com

Lad dig ikke snyde af navnet Store Hestedag. For på dyrskuepladsen i Roskilde har over 700 hunde med ejere også tilbragt weekenden. Myndeklubben er stærkt repræsenteret med udstilling om lørdagen og Lure Coursing-konkurrencer om søndagen.

Copyright Ridehesten.com

Her er mynder fra både Tyskland, Sverige, Norge og sågar to russere, som er kørt i bil fra Rusland til Roskilde for at deltage i Lure Coursing med deres mynder.

– Det er en fantastisk weekend. Vi er rigtig glade for konceptet, hvor vi kan vise vores smukke mynder frem for alle, siger Lars Johansen, der er formand for Myndeklubben.

Det er specielklubber for både leonberger, sanktbernhardshunde og mange flere hunderacer repræsenteret på Store Hestedag.

Men Myndeklubben er den største specialklub, der er repræsenteret i Roskilde. Om lørdagen var der udstilling med over 200 mynder tilmeldte og i dag står den i Lure Coursing-konkurrencens tegn.     

Myndernes jagtprøve
Lure Coursing er myndernes jagtprøve. Det er hundevæddeløb, når det går hurtigst for sig. Mynderne må ikke bruges til jagt i Danmark, da de kan løbe vildtet op. Derfor deltager mynderne i Lure Coursing, hvor de løber efter en falsk hare, som trækkes på en bane.

– Lure Coursing er vores måde at tilfredsstille vores hunde på. Der er næsten intet smukkere end at se din hund udfolde sine naturlige instinkter og nærmest flyve henover græsset efter haren, siger Lars Johansen.

Mynderne bruger deres naturlige jagtinstinkter, fordi de jager ved hjælp af synet. De jagter det som bevæger sig. I dette tilfælde den falske hare. Mynderne kan opnå en tophastighed på 70 km/t!

Copyright Ridehesten.com

I Lure Coursing handler det ikke om at komme først. Det er to dommere, som bedømmer hunden på fem parametre, som de giver point for:

  • Adræthed
  • Hastighed
  • Udholdenhed
  • Follow
  • Entusiasme   

Myndeklubben var blandt andet vært for EM i Lure Coursing tidligere på året.

Læs mere om Store Hestedag her.

Læs også

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

Nyt podcastafsnit: Hør Team Servicehunden fortælle fra Store Hestedag

27-09-2022 13:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Store Hestedag mødte vi Team Servicehunden. Det er der kommet et podcastafsnit ud af, som du kan høre her

Berigtigelse: Lure Coursing ikke en del af Store Hestedag

09-09-2022 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag kunne vi fortælle, at Lure Coursing på Store Hestedag samme dag var blevet aflyst. Lure Coursing var dog ikke en del af programmet på Store Hestedag

Polarudstilling for mynder

19-10-2020 15:32, af Marianne Nielsen

At kalde 12 graders varme for arktisk klima er måske lige at stramme den. Men forestil dig du er en mynde og stammer fra varmere himmelstrøg, så var det nok en passende metafor for vejret, da Myndeklubben afholdt deres oktober udstilling på et stadion i Århus - udendørs

Afslutning med stil

07-10-2019 15:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I takt med at temperaturerne nærmer sig frysepunktet, indstilles lure coursing-sæsonen for mynderne. Det gælder om at få de sidste træninger med, og i weekenden afholdt Myndeklubben en af årets sidste på Sjælland

Når lure coursing giver tårer i øjnene

13-02-2022 12:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En afghansk mynde kræver meget pelspleje, og derfor er de ret svære at komme af med, men når de løber lure coursing glemmer man alle tanker om pelspleje og vask

Årets første BIS er afghansk mynde

12-02-2023 17:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets første udstilling er nu slut, og som sædvanlig sluttede det hele med et brag af en BIS-finale

Mynder på DKK Ringsted

06-03-2023 08:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der var lagt op til en marathon lure coursing træning med 70 løb, da mynderne afholdt deres første aktivitet på DKK’s nye hundeaktivitetscenter i Ringsted i weekenden

Afghansk mynde sejrede i Roskilde

25-04-2015 19:06, af Tine Luther
Vinderen af dagens internationale DKK–udstilling blev den danskopdrættede afghaner Abica's Firefly.

Se billederne: Lure Coursing på Store Hestedag

06-09-2021 08:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Store Hestedag er slut, men sikke en weekend, det har været. Her får du lidt billeder fra Lure Coursing søndag

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.