Monika købte dødssyg hund af hundesmuglere

09-03-2021 08:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse dage sidder tre mænd i Retten i Kolding tiltalt for ulovlig import af hunde fra Polen. Monika Grahl er en af dem, der har købt en hvalp af mændene. Det skulle hun aldrig have gjort

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Drømmen om en hund kan desværre få mange mennesker til at skyde genvej, når markedet er presset. Det giver gunstige vilkår for hundehandlere, der ikke gider overholde loven, men heldigvis er tre af disse hundehandlere fanget og sidder i disse dage tiltalt for ulovlig import af hunde fra Polen.

For Monika Grahl førte drømmen om en hundehvalp til mødet med de tre tiltalte i starten af 2021. Det skriver TVsyd.

Da Monika kiggede i Den Blå Avis og på Gul og Gratis faldt hun over en annonce med otte skønne hvalpe, der alle var fine og raske, og så stod der, at hvalpene var stueopdrættet. Det var dråben, der fyldte glasset for Monika Grahl, der sammen med sin kæreste kører ned for at se på disse hvalpe af racen fransk bulldog.

Egentlig ville parret bare kigge, men de blev så positivt overraskede over stedet og de søde hvalpe, at de valgte at købe en af hvalpene med hjem for 16.000 kroner. Sælgeren havde præsenteret dem for en tæve, som han sagde var mor til hvalpene, og der var ikke nogen alarmklokker, der ringede.

Dagen efter de kom hjem med hvalpen, blev den syg. Den har flydende afføring og sover det meste af dagen.

Parret får hjælp af dyrlægen, men intet hjælper. Hunden får konstateret Giardia.

Efter en uge kører Monika, kæresten og sønnen ned til sælger for at aflevere hunden igen, da de forgæves har forsøgt at komme i kontakt med ham. Sælgeren afviser at tage hunden tilbage og smækker døren i hovedet på sine gæster.

Monika bliver kontaktet af andre hvalpekøbere, som har været ude for det samme. Familien vælger efter mange overvejelser at aflive hvalpen. Hun fortæller til TVsyd, at det er en oplevelse, hun aldrig vil glemme:

–  Da de stikker sprøjten i ham, da han skal have noget beroligende, der står der bare blod ud af begge ender. Det er ligesom om, at han punkterer. Dyrlægen sagde også, at den alligevel ikke havde overlevet 48 timer mere.

Efter at have været ude og advare mod sælgeren modtager Monikas kæreste en talebesked fra sælgeren, hvos han fortæller, at Monika er en meget syg dame, og at det er der mange, der ved.

Vi må igen igen advare alle om at købe hunde på denne måde. Det kan ligne en genvej, men genvejen er ofte skadelig for hundene.

Læs også

Se dig for i hvalpejunglen

06-02-2023 10:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fredags var vi til stede i Retten i Randers, hvor to personer er tiltalt for at have solgt ikke mindre end 85 hvalpe på to år uden at have tilladelse fra Fødevarestyrelsen til at drive erhvervsmæssig handel med hunde. Men hvordan genkender man sælgeren, som alene har profit for øje

Retssag om ulovlig import og salg af hvalpe starter fredag

04-03-2021 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fredag står tre mænd på henholdsvis 52 år, 56 år og 59 år tiltalt ved retten i Kolding for ulovligt at have importeret og solgt hvalpe af racen fransk bulldog fra Polen

 

7000 kr. i bøde til hundeejer

05-03-2014 13:07, af Tine Luther
En hundeejer udeblev flere gange fra retssag – er nu idømt bøde på 7000 kr. for at lade sin hund strejfe.

Allergi er blevet mere udbredt hos hunde

23-03-2021 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er en stærkt øget forekomst af allergi hos hunde, noget, det er klogt at tage med i sine overvejelser, hvis man står for at skulle købe ny hund. Agria Dyreforsikring kommer her med deres råd og vejledning ift. hunde og allergi

Vanvittig dyredille forarger i Kina

07-05-2021 14:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En ny dille har spredt sig i Kina. En dille, hvor folk bestiller en kasse med et dyr, som herefter bliver sendt til modtageren. Dillen har kostet flere dyr livet

I dag er det Incys fødselsdag.....

18-06-2022 13:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag fylder Incy 13 og et halvt år. Hun tilhører en sjælden race i Danmark og er en af de sidste lovlige hunde i racen

Overvægtige hunde lever 2,5 år kortere

17-01-2019 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Overvægtige hunde kan leve op mod 2,5 år kortere sammenlignet med normalvægtige hunde. Det er resultatet af en ny undersøgelse fra University og Liverpool og Mars Petcares WALTHAM Centre for Pet Nutrition.

Skal det fortsat være tilladt at skyde hunde i Danmark?

28-03-2012 09:55, af Tine Luther
Fødevareministeren vil nu se på loven, der giver ret til at skyde naboens hund.

Pas på Fido i december - julemad er ikke hundeæde

11-12-2017 09:46, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?

Min første hund

16-10-2017 11:48, af Cecilie Krarup

Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.