Juletiden byder på fridage, gæster, fest og lækker mad – og er ofte en dejlig tid, i hvert fald hvis man er menneske. Julen kan dog være en udfordrende tid for familiens firbenede medlemmer med uforudsigelighed og uvante oplevelser. Derfor bør man som hundeejer tage særligt hensyn til hunden, når højtidens gøremål og traditioner løber af stablen.
3 gode råd til en god hundejul:
1. Giv hunden plads når der er gæster
Mange familier og venner bruger julen til at få set hinanden, og derfor er juleferien typisk fyldt med gæster. For mange hunde er gæster en sjov ting, men mange fremmede mennesker kan også være en stressende oplevelse for hunden. Det er derfor vigtigt at hunden har et helle, som den kan opsøge, hvis de mange indtryk bliver for meget. Det er særligt vigtigt hvis der er små børn blandt gæsterne, da de ofte har en særlig lyst til at snakke med hunden, og ikke altid evner at stoppe, når hunden har brug for fred.
2. Sæt julepynten over hundehøjde
Når man pynter op til jul, skal man være opmærksom på at gøre det på en hundevenlig måde. Nogle af de planter vi bruger i juledekorationer, som eksempelvis mistelten og kristorn, er giftige for hunden. Det samme gælder den populære juleblomst, julestjernen. Hold også glaskugler og lignende ude af hundehøjde.
3. Giv ikke hunden julemad
Traditionel dansk julemad er meget fedtholdigt, og hvert år får danske hunde betændelse i bugspytkirtlen, som følge af for meget fed mad. Derudover er varmebehandlede andeben farlige for hunden, da de kan splintre og give alvorlige problemer i hundens tarm. Derudover er flere af de ingredienser, der indgår i de klassiske julegodter giftige for hunde, og det gælder i særdeleshed chokolade, der bør holdes langt væk fra hunden.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Så sker der noget
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Det er jul og vi skal hygge os
Påskeferien er snart over os, og selvom vi i år ikke kan samle hele familien om påskebordet, vil de fleste nok holde fast i at spise den traditionelle påskemad. Vi kommer fortsat til at nyde påskebordets udvalg, og mon ikke der også sniger sig lidt chokolade indenbords? Men mens vi guffer maden i os, er det vigtigt at holde øje med, om hundesnuden også tager del i lækkerierne
December er typisk en måned, hvor Agria Dyreforsikring ser mange skader på kæledyr. Disse skader og sygdomme kunne være undgået, hvis ejerne var mere opmærksomme på julens faldgruber. Hunde- og katteejere kan med fordel notere sig disse farer, så det ikke er deres kæledyr, som får julen ødelagt.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse