Knoglemarvsbetændelse er en tilstand, der kan opstå i hundens lange rørknogler, som eksempelvis overarmsknoglen eller lårbenet, og betændelsen kan give anledning til varierende grader af smerte. Tilstanden ses i voksealderen, typisk mellem 6 og 12 måneders alderen, og oftere i hanhunde end i tæver. Hos visse store hunderacer, heriblandt schæfer, golden retriever, basset hound, dobermann og grand danois er knoglebetændelse mere almindelig end hos andre. (rykket rundt, grammatisk)
Hvorfor unge hunde udvikler knoglemarvsbetændelse er ikke rigtig forstået, men der menes at være en arvelig komponent i sygdommen. Derudover kan hurtig vækst muligvis også spille ind i udviklingen af sygdommen.
Symptomer på knoglemarvsbetændelse
Knoglemarvsbetændelse er smertefuldt, og kan give anledning til en række symptomer. Man vil blandt andet kunne se at:
Symptomerne kan komme og gå, ofte med flere uger imellem anfald, og haltheden vil ofte ses på alle fire ben på skift.
Fremtiden for en hund med knoglemarvsbetændelse
Da tilstanden er forbundet med smerte, er smertestillende behandling og ro normalt nødvendigt. Sygdommen forsvinder igen, oftest indenfor et par måneder, og hunden kommer sig som regel helt fint uden varige mén.
Symptomerne på knoglemarvsbetændelse ligner en lang række andre alvorlige lidelser i bevægeapparatet, og hvis din hund hund viser tegn på halthed, bør du altid kontakte sin dyrlæge – dels for at få hjælp til smertebehandling, og dels for at udelukke andre mere alvorlige problemer.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
I Tyskland er man ved at revidere dyrevelfærdsloven. Det betyder blandt andet, at man vil indføre en lov om, at hunde skal luftes mindst to gange om dagen
BT har lavet en ganske glimrende video med spørgmål og svar om corona og hunde. Her har de sat formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, stævne, og bedt hende svare på spørgsmålene
Skovflåter har vi ikke set så meget til de sidste par måneder, men når frosten løsner sit greb i jorden og temperaturen stiger en smule, vil de igen blive aktive og klar til at bide sig fast i både hunde og mennesker. Vi ser lidt nærmere på, hvad flåten egentlig er
Kvalme hos hunde er ofte forbundet med sygdomme i mave-tarm-systemet, men det kan også forekomme ved sygdom andre steder i kroppen
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse