Mit navn er Ida. Jeg er 24 år og bor på Bornholm. Til dagligt har jeg fornøjelsen af at træne lydighed med min bedste ven, Walther. Han er en gul labrador retriever, der lige har fejret sin 2-års fødselsdag, og så er han min første hund.
Mit kendskab til DKK startede tilbage i marts 2021, da vi startede på vores første unghundehold.
Unghundeholdet var en rigtig god start for både mig og Walther, og vi fik en masse grundlydighed på plads.
En aften på vej hjem fra unghundetræning så jeg en gruppe hunde og deres førere træne på banen ved siden af.
Det var så imponerende, at jeg lige måtte stoppe op for at se mere.
Få minutter efter kom en af hundeførerne hen til mig og fortalte, at det var lydighedstræning, de havde gang i. Jeg kan huske, at jeg var meget imponeret over deres arbejde med hundene, og det var nok der, jeg fik øjnene op for LP.
Jeg blev nysgerrig, og gik hjem og læste om LP i DKK. Kort tid efter havde jeg meldt os til vores første LP1-begynderhold, som startede oktober 2021. LP’en fangede mig hurtigt. Jeg var vild med træningen, og efter et par træningsgange havde jeg meldt til vores første prøve.
Slut november 2021 havde vi vores LP1-debut. Jeg var pavestolt af Walther, som ovenikøbet vandt klassen.
Efter prøven så jeg på Facebook, at der var lagt en DM-kvalifikationsliste op. Uden at vide hvad det helt præcist var, åbnede jeg filen, og så Walthers navn på listen som nr. 20.
Det måtte jeg vide mere om, så jeg spurgte straks en fra kredsen, hvad det gik ud på.
På det tidspunkt tænkte jeg, at det kunne være for vildt at komme med til et danmarksmesterskab.
Samtidig måtte jeg også minde mig selv om, at vi var nye i alt, hvad der hed LP og konkurrencer, og at jeg nok ikke skulle regne med, at vi kom med.
Men så tog det ellers fart… Vi trænede mere og mere, deltog på kurser og gik til flere prøver. Jeg blev bidt af lydighedstræning og nød det samarbejde, jeg havde fået med Walther.
I juni havde vi LP-prøve på Bornholm, som også var den sidste prøve med udtag til DM 2022. I mellemtiden var jeg som forventet røget længere ned på listen end nr. 20. Det var derfor vores sidste chance, hvis vi skulle med til DM.
Men vi gjorde det! Vi fik point nok, og en måneds tid senere modtog vi en fin indbydelse til DM i lydighed klasse 1.
DM i lydighed var en stor oplevelse for os, og jeg er stolt over, at vi kvalificerede os. Vi endte som nr. 8 og slog vores personlige rekord.
Nu skal vi i gang med at lære de nye øvelser til LP2, og jeg glæder mig til alle de timer, jeg skal tilbringe med Walther og vores træningskammerater i kreds 8.
Lydighedsporten har givet mig mange nye bekendtskaber og mange gode minder. Jeg er glad for, at jeg startede i DKK, og glæder mig til mange år endnu.
Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN
Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk
Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless
Mængden af pels og ikke mindst underuld og hundens race er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En hund med tynd pels eller uden underuld skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i
Som journalist på HUNDEN kan man godt komme til at lave en fejl eller to. Det gode er, at man altid får det at vide, når det sker. Dette er ikke nyt. Læs bare dette læserbrev fra HUNDEN nr. 3 1969
Når først uheldet er ude, er der intet værre end at føle sig magtesløs og stå og se til, mens hunden lider. Den situation kan hundeejere heldigvis undgå, hvis de lærer at praktisere førstehjælp i tide. Agria Dyreforsikring oplyser her, hvilke advarselstegn det er vigtigt at være opmærksom på, og hvordan kæledyrsejere bør forholde sig i situationen
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker