Kendt dyreelsker peger på Danmarks Dyrehelt 2018

10-09-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De kommende uger kan danske kæledyrsejere indstille deres kæledyr til at blive Danmarks Dyrehelt 2018. Agria Dyreforsikring kårer for fjerde år i træk hunde, heste, katte, kaniner og alle andre kæledyr, som har gjort noget ekstraordinært for deres ejer. Dyreelsker og tv-vært, Puk Elgård, hjælper med at udpege vinderen

Copyright Ridehesten.com
Sidste års heldige vinder

De er vores venner, de er medlemmer af familien, de er helte. Kæledyrene skal endnu engang hyldes, når Agria Dyreforsikring sammen med førende dyreorganisationer kårer Danmarks Dyrehelt 2018. 
 
Tv-værten, Puk Elgård, tager i år del i dommerpanelet, der skal udpege, hvem der er Danmarks Dyrehelt 2018. Om sin deltagelse i panelet fortæller Puk:

- Jeg er fuldstændig overbevist om, at dyr kan have en helbredende og gavnlig effekt på deres mennesker. Jeg vil gå meget langt for at hjælpe mine dyr, og jeg ved, at mine dyr vil gå langt for at hjælpe mig. Jeg glæder mig helt utroligt til at læse alle de rørende historier og hjælpe med at kåre årets Dyrehelt. 
 
I dag skydes Danmarks Dyrehelt 2018 i gang. Konkurrencen starter i Jylland, hvor den første ud af tre regionale vindere skal findes. Alle jyske kæledyrsejere kan fra mandag og to uger frem indstille kæledyr, som er helte i hverdagen. De mange gode historier vil blive indsamlet, og den regionale, jyske vinder kåres i uge 39. Derfra går turen til Fyn og Sjælland samt øerne, og den endelige vinder af Danmarks Dyrehelt 2018 kåres i uge 43. 
 
Kampagnen “Danmarks Dyrehelt” er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Læsehunden Molly fra Odense vandt titlen sidste år. Med sine fantastiske egenskaber hjælper og støtter Molly både børn med læsebesvær og er besøgshund for ældre. I 2017 blev hesten Abel kåret som Danmarks Dyrehelt. Han er årsag til, at Cecilia Rosell, der er spastisk lammet og tidligere bundet til en kørestol, nu kan gå. 
 
Hvem skal vinde i 2018? Tine Antvortskov er direktør i Agria Dyreforsikring, og hun slår fast, at alle kæledyr kan blive Danmarks Dyrehelt 2018: 

- Alle kæledyr har altså en chance for at vinde. Hvert år bliver vi overvældet af de mange fantastiske historier om dyrehelte, som findes i Danmark, og vi håber, at vi endnu engang kan præsentere og hylde så mange af disse kæledyr som muligt. Så er dit kæledyr din personlige helt i hverdagen, så håber jeg, du vil dele jeres fælles historie med os.

 Ud af de mange indsendte historier vælger Agria Dyreforsikring en vinder i hver region, som derfra går i finalen om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2018. Et kvalificeret dommerpanel bestående af dyreeksperter og dyreelskere hjælper til med udvælgelsen. Lis Welin, som indstillede sidste års vinder, læsehunden Molly, er med i dommerpanelet. 

Mød hele dommerpanelet ?her 

Deltag i konkurrencen ?her 
 

Info

Tidsplan for Danmarks Dyrehelt 2018
? Jysk vinder kåres i uge 39
? Fynsk vinder kåres i uge 40
? Vinder fra Sjælland og øerne kåres i uge 41
? Hele Danmarks Dyrehelt 2018 kåres i uge 43

De lokale vindere præmieres hver med 5.000 kroner og den samlede vinder med 20.000 kroner. Alle pengepræmier skal doneres til dyrevelgørenhed.

Læs også

DKK skærper fokus på dopingregler i hundesport

12-03-2025 15:16, af Cecilie Friis Amstrup

Opdaterede regler for brug af medicin og doping samt krav til dispensation skal beskytte hundenes sundhed og sikre fair konkurrence i DKK aktiviteter

Crufts: Obreedience kombinerer holdarbejde med lydighed

06-03-2025 11:03, af Cecilie Friis Amstrup

Du har nok hørt om lydighed, rally og agility, men har du hørt om Obreedience? En holdbaseret konkurrence, hvor lydighed og samarbejde går hånd i hånd

Fredericia: Amalie løber med sejren blandt juniorhandlerne

09-02-2025 16:16, af Cecilie Friis Amstrup

Efter en tæt konkurrence blandt mange dygtige juniorhandlere kunne Amalie Grønborg sikre sig sejren med sin samojedehund Ellie.

Hvor skal hunden fejre nytår?

26-12-2017 08:53, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag

Hunden Einstein fandt tilskadekommen mand i busk, og er nu kåret som jysk dyrehelt

05-10-2017 11:31, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Hunden Einstein opsnusede i foråret en ældre, tilskadekommen mand i en busk i Brørup. Takket være Einstein blev manden fundet, hentet af ambulance og bragt i sikkerhed. I onsdags vandt Einstein ugetitlen jysk Danmarks Dyrehelt sammen med sin ejer Sascha i selskab med hundredvis af skoleelever på Campus Vejen

Hunhundenes løbetid er i fuldt flor

15-04-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så det er nu, du skal holde godt fast i snoren på din intakte hund, hvis du ikke enten vil stå med en drægtig hunhund eller være skyld i, at din hanhund gør en tæve drægtig. Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade eller parrer naboens hunhund ved en fejl

Kan du redde din hund, hvis uheldet er ude?

24-03-2022 12:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når først uheldet er ude, er der intet værre end at føle sig magtesløs og stå og se til, mens hunden lider. Den situation kan hundeejere heldigvis undgå, hvis de lærer at praktisere førstehjælp i tide. Agria Dyreforsikring oplyser her, hvilke advarselstegn det er vigtigt at være opmærksom på, og hvordan kæledyrsejere bør forholde sig i situationen

Hvalpens første jul er farlig: Antallet af dyrlægebesøg stiger med 20%

09-12-2020 08:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I løbet af dette særlige år er mange nye hvalpe flyttet ind hos deres nye familier og vil snart fejre deres første, strålende jul sammen. Men i juletravlheden er det vigtigt at holde øje med, hvad hvalpen stopper i sig lige fra juleguf til spændende julepynt, gavebånd eller guirlander. Der er meget, der skal holdes uden for rækkevidde. Agria Dyreforsikrings statistikker viser en stigning på 20% omkring jul og nytår i akutte besøg hos dyrlægen, især fordi hunden har spist noget, den ikke kan tåle

Når hunden TROR, den skal have hvalpe

20-04-2025 07:55, af Cecilie Friis Amstrup

Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.

Patienter hos dyrlægen siger oftest vov

23-07-2015 09:16, af Tine Luther
Hunde er til dyrlægen næsten dobbelt så ofte som katte. Det viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Men ved nærmere eftersyn er der store forskelle mellem forskellige typer af hunde- og katteracer.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse