Hunderacer er i sin tid fremavlet til forskellige gøremål. Desværre har ikke alle gøremål været gode for hundene og avlen. Et eksempel på dette er racen turnspit dog.
Racen blev fremavlet i slutningen af 1500-tallet, og bar også navnet vernepator cur og canis vertigus, der betyder rundtosset hund.
Racen var en lille terrieragtig hund med lang krop og korte, skæve ben. Hundene var også stærke og havde meget energi.
Dette udseende og disse egenskaber var nødvendige for racen, da den havde en helt speciel opgave i livet.
Den arbejdede nemlig i køkkener.
Dengang havde man jo ikke mekanik, og når man stegte kød, skete det på spyd over åben ild. For at kødet ikke skulle blive brændt på den ene side, skulle spyddet med kødet rotere. I starten brugte man drenge til at dreje spyddet, men senere blev dette job overtaget af hunde.
Hundene skulle løbe i en form for hamsterhjul for at få spyddet til at rotere, og hertil passede turnspit dogs perfekt med deres ret særprægede udseende.
Hundene levede dog ikke særligt attråværdige liv, idet der var varmt i køkkenerne, og hundene sjældent havde pauser.
Om søndagen fik hundene lov til at holde fri, men her blev de brugt som varmepuder for ejernes fødder ved kirketid.
Beskrivelserne af racen er mange, men de fleste stammer fra 1800-tallet, og racen, som blev opfattet som grim og ond, uddøde med indførelsen af automatiseringer, da hundene ikke længere havde noget formål.
I en af beskrivelserne fortælles det, at det var mødet med en turnspit dog i New York, der i 1866 fik Henry Berg til at grundlægge ASPCA.
Vi har ikke kunnet finde et billede af racen, som vi måtte bruge, men prøv selv at google den.
En hunds kognitive evner har stor betydning for hvorvidt den kan blive en god service- og arbejdshund, viser studie fra Arizona Canine Cognition Center
Dansk Kennel Klub holder stort fokus på de kortnæsede racer, og der vil fremover blive gjort meget for at sikre mentalt og fysisk sunde hunde
Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.
Forskning viser tydelige neuroanatomiske raceforskelle i hundes hjerner, og forskellene har betydning for racernes adfærd og karaktertræk
Så er det blevet tid til endnu en fredagsquiz. Denne gang om en af de små racer
Endnu engang blev juniorhandlingen en opvisning i mange forskellige racer
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse