Fredag den 11. maj til og med søndag den 13. maj afholder Dansk Kennel Klub hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads. Over de tre dage vil det være muligt at opleve over 10.000 hunde dyste mod hinanden om at blive dagens bedste hund og dermed blive kåret til det prestigefyldte ”Best in Show”. Der starter en ny konkurrence hver dag, og der er derfor rig mulighed for at få opfyldt enhver hundeentusiasts drømme og fantasier. Så kom og hav en hyggelig dag i hundenes tegn, mens du bliver klogere på alverdens hunderacer og deres forskelligheder; lige fra den mindste chihuahua til den enorme grand danois.
3 dage med både stor og lille
Med over 10.000 tilmeldte hunde spænder racespektret bredt over de tre dage. Du kan f.eks. møde over 80 berner sennen eller labrador og over 70 af de imponerende grand danois i forskellige farvevarianter. I den anden ende af størrelsesskalaen har chihuahua meldt talstærkt ind med over 70 tilmeldte hunde i hhv. korthåret og langhåret variant. Desuden vil det også være muligt at opleve den hurtige væddeløbsrace whippet, som har 70 tilmeldte hunde, samt nogle af Danmarks nationalracer i stort fremmøde, herunder blandt andet dansk/svensk gårdhund, broholmer og dansk spids.
Der er fuldt program alle tre dage. Alle dage åbner indgangene kl. 7.45 og konkurrencerne starter kl. 09.00 med racebedømmelser. Når de indledende konkurrencer er forbi, kæmpes der alle dage fra kl. 15.00 i "Store Ring" om titlerne som dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.
Hvis du ønsker at vide mere om dagene eller hvis du gerne vil opleve en bestemt hunderace, kan du finde et detaljeret program her: dkk.dk/udstillinger-og-events/deltag-i-udstillinger/roskilde2018.
Under nordiske faner
Udstillingen på dyrskuepladsen er ikke kun rekordstor; den byder også på den første ’nordiske udstilling’, som er et nyt tiltag, indført for at styrke samarbejdet mellem de skandinaviske hundeforbund. Udstillingen foregår på samme måde som almindelige udstillinger, men kan til gengæld føre en ny titel med sig. Det er første gang, der afholdes nordisk udstilling på dansk jord og tiltaget er også blevet velmodtaget af de danske, såvel som de nordiske hundeudstillere. Det kan ses på tilmeldingsantallet, hvor lidt under halvdelen af de tilmeldte hunde er svenske, norske eller finske. En imponerende præstation, mener Wilfred Olsen, formand for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg.
”Det er aldrig til at vide, hvordan nye tiltag vil blive modtaget, så vi er meget tilfredse og glade med så stor opbakning fra vores skandinaviske ’venner’. Og 10.200 tilmeldte hunde over tre dage er bare helt utroligt.”
Hvalpesnak og børneleg
Det er ikke kun en ny slags udstilling, der debuterer på Roskilde Dyrskueplads: også en ny slags stand ser dagens lys. Dansk Kennel Klub åbner en ny stand, hvor der dels vil være mulighed for at få en uforpligtende snak omkring opdræt og dels vil være mulighed for, at børnene kan tegne og male og bage sjove hundesmåkager.
Magasinet HUNDEN og hunden.dk vil selvfølgelig også være til stede hele weekenden for at opsnuse de gode historier.
Da udstillingen foregår under åben himmel på Roskilde Dyrskueplads, spiller vejret en væsentlig rolle for oplevelsen. Heldigvis ser det flotte forår ud til at fortsætte. Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk
Når DKK Kreds 1 inviterer til Bakkeskue på Kristi Himmelfartsdag for 35. gang venter en dag fuld af smil, svingende haler og nye tiltag, der hylder fællesskab og mangfoldighed i hundeverdenen.
Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Nytårsaften kan være en utryg og ubehagelig aften for menneskets bedste ven, som ofte lider, når raketterne fyrres af til midnat. Heldigvis er der ifølge dyrlæge Hanne Friis flere tiltag, som kan være med til at gøre aftenen til en bedre oplevelse for hunde
Forlaget Trofast holder åbent hus i anledning af deres 20-års jubilæum. Det bliver en dag med spændende foredrag
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Så er det tid til en klassisk fredagsquiz. Denne gang om den ruhårede hønsehund
I fire år var Michella Malene Vogel Lindholms hund væk. For en måned siden blev de genforenet og fredag måtte Michella tage den tunge beslutning at aflive sin hund
At skelne sit navn fra anden snak er en evne mennesker lærer med alderen – nyt studie viser, at hunde også i udtalt grad besidder denne evne
Der er faldet dom i den sag om mishandling af hunde, som er kaldt Danmarks største hundesag. Ingen bøde, en betinget fængselsstraf, og kun frakendelse til at holde hund i 3 år – andre dyr er ikke omfattet af frakendelsen. Det er de barske realiteter. “Grotesk og helt uacceptabelt” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste