På byskiltet ind til den lille by Gracas i Kroatien kunne man i april måned se en død ulv hænge til skræk og advarsel. Ulven var med stor sandsynlighed hængt op af lokale landmænd, der har mistet så mange dyr til ulvene, at de nu siger stop. Det skriver blandt andre Kristeligt Dagblad.
Få dage før ulven blev hængt op, havde en landmand mistet 90 får til ulve.
De officielle meldinger om ulvebestanden i det tyndt befolkede område mellem Adriaterhavets bagland og frem til bjergene ved grænsen til Slovenien og Bosnien lyder på, at der skal være 160 ulve.
Landmænd og jægere mener imidlertid, at der er 300. Og det er ifølge dem for mange til et område på 25.000 kvadratkilometer.
Derfor har flere nu taget sagen i egen hånd og der er opfordres til, at alle landmænd i hele landet skyder ulvene.
Men at skyde ulvene kan faktisk gøre problemet endnu større. For det første er det ulovligt, da ulve har været fredet i Kroatien siden 1995. Dog har der siden 2005 været åbnet for, at der kunne skydes en vis kvote ulve om året.
Men skyder man ulvehannerne, risikerer man at tvinge hunnerne til at formere sig med vildhunde, og det vil blot give et endnu større problem for landmændene.
Der er nemlig set en stigning i antallet af ulvehunde, som er krydsninger mellem ulve og hunde.
Dyrlæge og jæger Boris Katic mener, at 25 procent af den kroatiske ulvebestand i virkeligheden er ulvehunde, og hvorfor er det så et problem?
Problemet består i, at disse ulvehunde er frygtløse, og at de ikke har samme jagtinstinkt som ulvene. Derfor går de i højere grad efter de nemme ofre som kvæg i stedet for bjørne og hjorte.
Sat over for en opgave, der kræver samarbejde, klarer ulve sig væsentlig bedre end hunde, viser forskningen
Selvom hunde og ulve er i familie med hinanden, ligner de på mange punkter ikke længere hinanden – hængeører, pletter og krøllet pels er eksempelvis ikke noget der ses hos den vilde ulv. Men hvorfor har hundene fået disse særlige træk?
I den kommende uge udkommer det nyeste nummer af HUNDEN. Her kan du læse lidt om, hvad du kan glæde dig til
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet