Hvert år kåres der en DKK-racevinder i alle racer. Racevinderen er den hund, der er mest vindende i sin race gennem året på DKK-udstillingerne. At blive racevinder er således ikke noget, man bare lige opnår. Men at have hele tre af slagsen, som man oven i købet selv har opdrættet – det er vist ikke sket før. Tre på rad Kennel Lapinlumon ved Sarah Brandes og Jesper Brun Brandes opdrætter henholdsvis finsk lapphund, finsk hyrdehund og lagotto romagnolo. Med succes må man sige - det er ikke enhver forundt at stå med tre recevindere på rad. – Jeg fik min første lapphund for 20 år siden i 1991, da jeg boede hjemme ved min mor, og lapphunden var egentlig tænkt bare som familiehund, fortæller Sarah Brandes til hunden.dk. – Men hendes opdrætter fik os lokket på en udstilling, og så var jeg hooked. Jeg har boet i Finland i to år og har arbejdet rigtig meget med racen. – Den finske hyrdehund fik jeg til Danmark som den første for 11 år siden. Den fandtes ikke i landet, og det syntes jeg var synd, da jeg havde mødt racen flere gange i Finland. Det har altid været en "bi-race" for os, vi har "kun" to finske hyrdehunde og har på 11 år opdrættet seks kuld, men det har været vigtigt for mig at forsøge at etablere denne race i Danmark på et godt fundament. – Jeg trænede meget lydighed med lapphundene, da jeg var ung, men de var spidshunde og selvstændige, og jeg ville derfor gerne have en mere samarbejdsvillig hund. På en udstilling så jeg en lille krøllet italiensk hund og blev forelsket. På det tidspunkt var racen helt ny og fandtes slet ikke i Danmark, så jeg importerede Danmarks første lagotto i 1999 og fik det første kuld lagotto i Danmark i 2002. I den race fandt jeg en langt mindre selvstændig hund end lapphunden og en hund, der var lettere at arbejde sammen med. – Det føles da selvfølgelig dejligt efter mange års arbejde med de forskellige racer – og især da det som sagt er mig, der har introduceret de to af dem i Danmark – at vi i år kan stå med årets racevinder på eget opdræt i alle tre racer. Vi har haft årets racevinder mange gange før i hver race, men ikke i alle racer samme år. Se mere om Kennel Lapinlomun via linket under billederne til højre.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse