Jagt, vildt, våben og hunde i weekenden

03-04-2019 15:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er nok at opleve, når Frederiksborgcentret igen åbner dørene for Jagt, Vildt & Våben jagtmessen. Arrangementet er ikke kun for jægere, men også for ganske almindelige familier og hundeinteresserede

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

JAGT, Vildt & Våben jagtmessen slår i weekenden igen dørene op for en fantastisk weekend i jagtens tegn med alt, hvad jægerhjertet kan begære. For de hundeinteresserede vil der blandt andet være jagthundeopvisning og stande med hundemad.

Messen finder sted den 5., 6. og 7. april. Det er femte gang, messen afholdes og i lighed med de tidligere år foregår det i FrederiksborgCentret i Hillerød.

Udover de flotte jagthunde vil der være lidt for enhver smag især for jægere, men også for ganske almindelige familier, der har lyst til at bruge weekenden aktivt.

 

Jagtfalken
Du kan for eksempel opleve en af Danmarks 45 mennesker med tilladelse til at holde rovfugle. Flemming Salomonsen fra Dansk Skadefuglekontrol vil fortælle om den nænsomme og sikre jagt det er at jage med en falk. Falkens træfsikkerhed overfor dét dyr, den udvælger, er stor. Jagtformen blev forbudt i Danmark i 1967 – men atter tilladt fra 1. oktober 2018.

På Jagtmessen kan du få et indblik i jagtformen, når Flemming Salomonsen  tager en jagtfalk - samt en hornugle og en havørn - med.

Copyright Ridehesten.comPressefotoHan har 25 års erfaring som falkoner, men har måttet jage i udlandet - men den store, generende mængde duer og måger, som holder til på mange boligkarreers flade tage, har faktisk banet vejen for at jagten igen blev tilladt. Der blev nemlig i første omgang givet tilladelse til skadedyrsjagt på duer og måger i eksempelvis bebyggelser. Flemming Salomonsen fortæller, at det er en meget fascinerende form for jagt:
- På de første fire måneder er der nedlagt under 100 stykker vildt. Det er smaddersvært! siger han om grunden til det relativt lave antal, og han tilføjer, at han i udlandet ofte har oplevet, at en uges jagt kun giver to-fire stykker vildt.

I første omgang må jagtfalke benyttes, men det ventes, at det i løbet af foråret bliver tilladt at benytte »hjemhørende arter«, dvs. danske duehøje og kongeørne.

I Danmark er det eksempelvis agerhøns, ænder og skader, der jages, men i udlandet – ikke mindst rundt om i Europa – bruges kongeørne til eksempelvis større dyr som ræve, ulve og råvildt.
 

Familietur
Er man hverken til jagende falke, jagthunde eller en solid messedel, så er der også andre ting at opleve.

Copyright Ridehesten.comPressefoto - Messen ikke kun for jægere. Der er eksempelvis en særudstilling om jagt & naturbevarelse: Det lyder paradoksalt, men kontrolleret jagt på truede dyrearter er faktisk med til at sikre bevarelsen. Der er bl.a. også udstoppede dyr i alle størrelser, hundeopvisninger, fantastiske naturfotos, jagtfalk og se på fornemme jagtvåben, siger direktør Carsten Larsen fra FrederiksborgCentret.
180.000 danskere har jagttegn og flere og flere er kvinder; p.t. 11.387. Jagtinteressen giver omkring 2.500 arbejdspladser i Danmark alene og jægerne bruger minimum 2,5 milliarder kroner om året på jagt: Vildtpleje, leje af jagtarealer, beklædning, rejser, våben, ammunition etc.
Den erfarne jagtskribent Jens Ulrik Høgh anslår, at tallet 2,5 milliarder kroner er et absolut minimum, og han peger også på, at der er en lang række andre jagtinvesteringer, som ikke umiddelbart kan registreres:
- Jagtinteressen påvirker folks valg af bil, om de anskaffer hund og hvor de bosætter sig. Og måske køber de også en motorsav til naturpleje i forbindelse med jagten. Så det er ret omfattende livsstilsbeslutninger, der bliver truffet, tilføjer han.

Og alt det andet
Derudover byder weekenden også på et væld af udstillere repræsenterende alt inden for jagtens univers, bl.a. eksklusive jagtvåben, mad, jagtrejser, konservatorer, beklædning og fodtøj, gadgets, optik og udstyr, hundeklubber, foder til jagthunde og meget, meget mere.

Standene vil bugne af særlige messetilbud, hvor udstillerne har skruet ekstra op for rabatterne.

JAGT, Der vil være en stor udendørs lerduebane, hvor det bl.a. vil være muligt at teste flere af de udstillede jagtgeværer. Som noget helt nyt vil DM for knivmagere blive afholdt på JAGT, Vildt & Våben Messen 2019.

Du kan se meget mere om arrangementet her

Læs også

Online hundeprøve var en stor succes

02-04-2020 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag var der coronasikker hundeprøve hos Sanne og Annes online hundetræning. Mange deltog og du kan se videoerne

 

Coronasikker hundeprøve på lørdag

23-03-2020 08:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag 28. marts kan man komme til en vaskeægte hundeprøve uden at risikere at blive smittet eller udsætte andre for smitte med corona

Pas på: Når tæven er i løbetid, går hanhunden på jagt

24-02-2020 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når en tæve går i løbetid, vil der som regel være adskillige hanhunde i området, der gør sig klar til at stikke i rend. Mange hundeejere oplever, at de ikke kan styre deres hanhund, når den får færten af en tæve i løbetid. Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade

Hunde-topmøde i det jyske – 8.500 hunde mødes

30-10-2013 09:38, af Tine Luther
Tusindvis af tophunde fra hele verden mødes i den kommende weekend i Messe Center Herning til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling. Her udnævnes og hædres Årets politihund, ligesom man kan følge Nordisk Mesterskab i Dog Dancing.

Over 9000 hunde besøger Gøteborg i weekenden

03-01-2018 09:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend løber en af europas største hundeevents af stablen. MyDOG i Gøteborg besøges af mere end 9000 hunde og byder på noget for enhver hundeelskers smag

Hundetopmøde i trekantsområdet

07-02-2017 15:39, af Kasper Larsson
Danskerne er rigt repræsenteret, når Dansk Kennel Klub holder hundetopmøde – eller nærmere bestemt udstilling af racehunde – i Fredericias Messe C lørdag og søndag den 11. og 12. februar. Her bliver der bl.a. mulighed for at møde de største danskere og de allermindste - både dem på to og fire ben…

Jagt & Outdoor er også for hunde

27-03-2018 08:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden var der Jagt & Outdoor 2018 i Odense. Messen satte besøgsrekord, og der var masser af hunde på messen

6.600 dyster i Herning

03-11-2011 08:07, af Tine Luther
I weekenden den 5.-6. nov. møder 6.600 hunde i Messe Center Herning til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling.

Fredericia: En verden af hunde

04-02-2020 15:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ingen anden dyreart fås i så forskellige udgaver som hunden: Med krøller eller stritpels, langhåret, korthåret eller måske helt uden pels, og fra to kilo til 100 kilo. Selskabelig, vogtende, trækkende eller apporterende. Uanset egenskaber kan du møde dem alle i den kommende weekend, den 8. og 9. februar, hvor Dansk Kennel Klub skyder hundeåret i gang med det allerførste topmøde mellem hunde fra hele verden i Messe C i Fredericia

Arrangør af Dogdays: Hundefolket har manglet en messe

20-11-2018 09:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden var der for første gang Dogdays i Frederiksborgcentret. Arrangør Linn Radsted fra Dogcoach er ikke i tvivl om, hvordan det gik

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Lise-Lotte Christensen: Stop, bare stop

25-06-2020 11:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Adfærdskonsulent i DKK Lise-Lotte Christensen så Kontant i går, og hun har en klar opfordring til alle

Hund døde - ejer så den i skyer

25-06-2020 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er mere mellem himmel og jord, og nogle gange er der mere på himlen end de fleste får øje på

Golden retriever runder 20 år

26-06-2020 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I USA bliver en golden retriever udråbt som den ældste nulevende golden retriever. Hunden blev 20 år tilbage i april

Fredagsquiz: Hvordan undgår du at støtte dårlige opdrættere

26-06-2020 09:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Denne uge har i den grad stået i hvalpeimport og dårlige opdrætteres tegn. Derfor får I her en lille quiz om, hvordan man undgår at støtte disse opdrættere, der kun er i det for pengenes skyld. Quizzen er ikke verdens sværeste, men der er et par faktaspørgsmål, der nok kan drille lidt

Beagle forsvundet på Djursland (FUNDET)

29-06-2020 12:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så beder vi igen om jeres fantastiske hjælp til at finde en bortløben hund

Jørgen Bak Rasmussen åbner hundekro

19-06-2020 14:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rold er ikke kun for røvere. Jørgen Bak Rasmussen har købt Rold gl. Kro. Her vil han skabe et samlingssted for hundeejere med alt, hvad hundehjertet begærer

Hvorfor må hunde ikke bade ved blå flag

29-06-2020 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor

Flere mulige hundetyverier i Midtjylland

12-06-2020 12:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Pas på jeres hunde derude. Den sidste tid er der forsvundet flere hunde på mystisk vis i Midtjylland

Hunde i vandet ved stranden

07-07-2017 10:11, af Anne Ekenberg

Hunde skal være i snor i sommerhalvåret, når de færdes ved stranden. Men hvad nu, når de er ude i vandet? Hvilke regler gælder så? Og hvad med “Blå flag”- strande?

Sagde nogen et vildt udstillingsefterår?

25-06-2020 14:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

DKK har netop fået tilladelse til at køre udstillinger til efteråret, og det bliver stort og anderledes