Jagt, vildt, våben og hunde i weekenden

03-04-2019 15:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er nok at opleve, når Frederiksborgcentret igen åbner dørene for Jagt, Vildt & Våben jagtmessen. Arrangementet er ikke kun for jægere, men også for ganske almindelige familier og hundeinteresserede

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

JAGT, Vildt & Våben jagtmessen slår i weekenden igen dørene op for en fantastisk weekend i jagtens tegn med alt, hvad jægerhjertet kan begære. For de hundeinteresserede vil der blandt andet være jagthundeopvisning og stande med hundemad.

Messen finder sted den 5., 6. og 7. april. Det er femte gang, messen afholdes og i lighed med de tidligere år foregår det i FrederiksborgCentret i Hillerød.

Udover de flotte jagthunde vil der være lidt for enhver smag især for jægere, men også for ganske almindelige familier, der har lyst til at bruge weekenden aktivt.

 

Jagtfalken
Du kan for eksempel opleve en af Danmarks 45 mennesker med tilladelse til at holde rovfugle. Flemming Salomonsen fra Dansk Skadefuglekontrol vil fortælle om den nænsomme og sikre jagt det er at jage med en falk. Falkens træfsikkerhed overfor dét dyr, den udvælger, er stor. Jagtformen blev forbudt i Danmark i 1967 – men atter tilladt fra 1. oktober 2018.

På Jagtmessen kan du få et indblik i jagtformen, når Flemming Salomonsen  tager en jagtfalk - samt en hornugle og en havørn - med.

Copyright Ridehesten.comPressefotoHan har 25 års erfaring som falkoner, men har måttet jage i udlandet - men den store, generende mængde duer og måger, som holder til på mange boligkarreers flade tage, har faktisk banet vejen for at jagten igen blev tilladt. Der blev nemlig i første omgang givet tilladelse til skadedyrsjagt på duer og måger i eksempelvis bebyggelser. Flemming Salomonsen fortæller, at det er en meget fascinerende form for jagt:
- På de første fire måneder er der nedlagt under 100 stykker vildt. Det er smaddersvært! siger han om grunden til det relativt lave antal, og han tilføjer, at han i udlandet ofte har oplevet, at en uges jagt kun giver to-fire stykker vildt.

I første omgang må jagtfalke benyttes, men det ventes, at det i løbet af foråret bliver tilladt at benytte »hjemhørende arter«, dvs. danske duehøje og kongeørne.

I Danmark er det eksempelvis agerhøns, ænder og skader, der jages, men i udlandet – ikke mindst rundt om i Europa – bruges kongeørne til eksempelvis større dyr som ræve, ulve og råvildt.
 

Familietur
Er man hverken til jagende falke, jagthunde eller en solid messedel, så er der også andre ting at opleve.

Copyright Ridehesten.comPressefoto - Messen ikke kun for jægere. Der er eksempelvis en særudstilling om jagt & naturbevarelse: Det lyder paradoksalt, men kontrolleret jagt på truede dyrearter er faktisk med til at sikre bevarelsen. Der er bl.a. også udstoppede dyr i alle størrelser, hundeopvisninger, fantastiske naturfotos, jagtfalk og se på fornemme jagtvåben, siger direktør Carsten Larsen fra FrederiksborgCentret.
180.000 danskere har jagttegn og flere og flere er kvinder; p.t. 11.387. Jagtinteressen giver omkring 2.500 arbejdspladser i Danmark alene og jægerne bruger minimum 2,5 milliarder kroner om året på jagt: Vildtpleje, leje af jagtarealer, beklædning, rejser, våben, ammunition etc.
Den erfarne jagtskribent Jens Ulrik Høgh anslår, at tallet 2,5 milliarder kroner er et absolut minimum, og han peger også på, at der er en lang række andre jagtinvesteringer, som ikke umiddelbart kan registreres:
- Jagtinteressen påvirker folks valg af bil, om de anskaffer hund og hvor de bosætter sig. Og måske køber de også en motorsav til naturpleje i forbindelse med jagten. Så det er ret omfattende livsstilsbeslutninger, der bliver truffet, tilføjer han.

Og alt det andet
Derudover byder weekenden også på et væld af udstillere repræsenterende alt inden for jagtens univers, bl.a. eksklusive jagtvåben, mad, jagtrejser, konservatorer, beklædning og fodtøj, gadgets, optik og udstyr, hundeklubber, foder til jagthunde og meget, meget mere.

Standene vil bugne af særlige messetilbud, hvor udstillerne har skruet ekstra op for rabatterne.

JAGT, Der vil være en stor udendørs lerduebane, hvor det bl.a. vil være muligt at teste flere af de udstillede jagtgeværer. Som noget helt nyt vil DM for knivmagere blive afholdt på JAGT, Vildt & Våben Messen 2019.

Du kan se meget mere om arrangementet her

Læs også

Online hundeprøve var en stor succes

02-04-2020 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag var der coronasikker hundeprøve hos Sanne og Annes online hundetræning. Mange deltog og du kan se videoerne

 

Coronasikker hundeprøve på lørdag

23-03-2020 08:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag 28. marts kan man komme til en vaskeægte hundeprøve uden at risikere at blive smittet eller udsætte andre for smitte med corona

Pas på: Når tæven er i løbetid, går hanhunden på jagt

24-02-2020 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når en tæve går i løbetid, vil der som regel være adskillige hanhunde i området, der gør sig klar til at stikke i rend. Mange hundeejere oplever, at de ikke kan styre deres hanhund, når den får færten af en tæve i løbetid. Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade

Hundefest i Fredericia

08-02-2013 09:33, af Tine Luther
Flere end 3000 hunde samles i weekenden, når Dansk Kennel Klub afholder årets første internationale hundeudstilling. Det sker i Messe C Fredericia.

Mød Årets politihund og over 10.000 andre hunde

30-10-2012 08:39, af Tine Luther
Over 10.000 hunde fra hele verden mødes i den kommende weekend i Messe Center Herning til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling. Her udnævnes og hædres Årets politihund, ligesom man kan møde andre fantastisk dygtige og smukke hunde og se de unge juniorhandlere vise, hvordan en hund skal fremvises for at præsentere sig fra sin bedste side i konkurrencerne.

Over 9000 hunde besøger Gøteborg i weekenden

03-01-2018 09:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend løber en af europas største hundeevents af stablen. MyDOG i Gøteborg besøges af mere end 9000 hunde og byder på noget for enhver hundeelskers smag

2 dage med vuf i Hillerød

28-05-2018 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I november er der premiere på et helt nyt hundetiltag i FrederiksborgCentret i Hillerød. D. 17-18. november inviteres alle hundeelskere nemlig indenfor til den helt nye Alt til Hund messe, som afvikles sammen med DogCoach.dk

MyDOG fortsætter med at vokse

08-01-2018 15:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den forgangne weekend bød på den store hundeevent MyDOG i Gøteborg. Igen i år satte arrangementet rekord med hele 33.700 gæster og flere end 9000 hunde

Tusindvis af hunde mødes i Fredericia

06-02-2012 08:46, af Tine Luther
Dansk Kennel Klub afholder international hundeudstilling med over 3.000 hunde fordelt på 221 racer i Messe C Fredericia i dagene 11. og 12. februar. Både dommere og hunde kommer fra hele Europa.

6.600 dyster i Herning

03-11-2011 08:07, af Tine Luther
I weekenden den 5.-6. nov. møder 6.600 hunde i Messe Center Herning til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hund blev bortført i Randers

20-10-2020 11:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag blev Camilla-Julie Skov Hansens hund kidnappet foran en Fakta i Randers. Efter længere menneskejagt lykkedes det hende at finde sin hund

Hvilke hunderacer lever længst?

22-10-2020 14:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når man anskaffer sig en hund, er håbet, at den lever et godt langt liv. Visse hunderacer lever ikke så længe, mens andre har gode muligheder for at fejre indtil flere tocifrede fødselsdage. Så er man til en langsigtet hunderelation, kan det godt betale sig at gå efter en hunderace der, statistisk set, lever over 10 år

Efterlyser schæferhvalps ejer

27-10-2020 15:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Østjyllands Politi leder efter ejerne af en schæferhvalp 

Restriktioner og hundesport

25-10-2020 10:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fredagens pressemøde bød på nye restriktioner, som naturligvis også har konsekvenser for hundesporten. Her får du DKK’s overblik

Hundehvalp muligvis stjålet i Nees

26-10-2020 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag forsvandt hundehvalpen Bella på 10 uger fra byen Nees syd for Lemvig. Meget tyder på, at hvalpen er stjålet

Kennelhoste hos hunde

30-09-2019 12:00, af Astrid Gerd Holtet

Vådt og koldt vejr giver kennelhosten ideelle betingelser – men hvad er kennelhoste, og hvad skal du holde øje med?

BLOG: Var det egentlig så forfærdelig en fødsel?

22-10-2020 19:00, af Susanne Møller Randeris

- når man får oplevelsen lidt på afstand, var det måske ikke helt så slemt

Hunde forgiftet i Næstved

18-10-2020 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et skræmmende opslag går netop nu sin gang på Facebook. Opslaget fortæller om flere hunde, der er døde af, hvad man regner med er, forgiftninger i Næstved

10 råd til at undgå dårlige hundehandlere

21-10-2020 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kyniske hundehandlere, der kun har ussel mammon for øje skal stoppes. Her er Dyreværnets 10 råd til at undgå at støtte dem

Fredagsquiz: Hvad ved du om black and tan coonhound

23-10-2020 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Black and tan coonhound har spillet en stor rolle her på siden i denne uge med den dejlige hvalpevideo, så det er jo nærliggende med en fredagsquiz om netop denne race