De fleste kender en hund, der er blevet meget gammel. Selvfølgelig er der enkelte hunde der, uanset race, bliver meget gamle, men oftest holder livslængden sig inden for hunderacens gennemsnitsalder. I en pressemeddelelse giver Agria Dyreforsikring et bud på, hvilke hunderacer man skal satse på, hvis man vil opleve ekstra mange gode hundeår sammen.
Størstedelen af alle hunderacer har en forventet levetid på op til ti år, hvor nogle dør tidligere og andre bliver lidt ældre. Hunderacens genetiske sammensætning, samt hvad hunden bruges til, har stor betydning for, hvor gamle de fleste individer inden for samme racer bliver. Generelt bliver mindre, lette racer ældre, mens de store tunge racer ofte siger farvel noget tidligere i hundelivet.
– Netop livslængden er måske ikke den afgørende faktor, når en hvalpekøber skal vælge race. Men jeg vil gerne gøre flere mennesker opmærksomme på, at livslængden varierer med adskillige år mellem forskellige racer, hvilket kan være afgørende for, hvor lang tid man får i selskab med sin hund, udtaler direktør i Agria Dyreforsikring, Tine Antvorskov.
Der er heldigvis mange racer at vælge imellem for at øge chancen for, at hunden skal kunne fejre sin tolv års fødselsdag. Oftest vil det være lette og mindre hunde, men det behøver ikke betyde at udvalget er begrænset. Med over 30 hunderacer med gode chancer for at nå tolvårsalderen, er der rig mulighed for at finde en hund, der både taler til ens hjerte og aktivitetsniveau.
Det drejer sig f.eks. om chihuahua, bichon havanais, border terrier, dværgschnauzer, chinese crested, toy-, dværg- og mellempuddel, welsh springer spaniel, softcoated wheaten terrier og islandsk fårehund.
De helt store hunderacer har generelt færre leveår, typisk seks til otte år, selvom nogle individer lever længere. Fælles for disse racer er, at det er store og tunge hunde, som f.eks. berner sennen, grand danois, irsk ulvehund, mastino napoletano og sankt bernhard.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
I takt med at forårssolen får mere og mere fat, gør vandhunde og deres ejere sig klar til at springe ud i den dybe ende: Svømning er god motion for de fleste hunde, og mens nogle hunderacer er fødte svømmere, er andre mere skeptiske overfor det våde element. Læs her, hvordan du får en glad vandhund, og hvordan du undgår at give hvalpe og uerfarne svømmere en kold dukkert.
Hunde har desværre, ligesom alle os andre, en udløbsdato - og for nogle hunde kan vejen derhen være mindre god. Men nu har et forskerhold fra Arizona State University måske fundet en helt essentiel faktor, når det gælder vores hundes sundhed.
Så det er nu, du skal holde godt fast i snoren på din intakte hund, hvis du ikke enten vil stå med en drægtig hunhund eller være skyld i, at din hanhund gør en tæve drægtig. Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade eller parrer naboens hunhund ved en fejl
Enhver, der overvejer at inkludere et firbenet familiemedlem i hjem og hjerte de næste 10-15 år, bør tænke en række faktorer igennem først. Det handler dog ikke blot om at sætte sig ind i hunderacens egenskaber, behov og temperament: Racens generelle sundhed påvirker ikke bare hundens velbefindende og levetid, men i høj grad også ejerens bekymringsniveau og husstandens økonomi.
Noget af det værste ved hunde er deres korte levetid. Vi ved at vi skal sige farvel til vores kære hund, og det er så forbandet svært. Her er lidt fra Spanielbogen om det sidste farvel
Overvægtige hunde og katte er ikke et særsyn i Danmark, og det hænger ofte sammen med, at dyrene indtager for meget mad og motionerer for lidt. Følgerne af fedme kan være kroniske sygdomme, som på sigt kan forkorte kæledyrenes levetid. Få gode råd til, hvordan du giver din hund eller kat et sundt og aktivt liv
Ungarsk studie peger på, at traumatiske oplevelser kan have langvarige, negative konsekvenser for hunde og i sidste ende forkorte deres levetid
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse