Hverdagsskader hos hunde stiger

25-04-2019 08:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hverdagsskader fylder meget i statistikkerne over skader og ulykker, som rammer danske hunde. Disse lidelser kan dog let undgås med gode og faste rutiner i dagligdagen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Hunde i Danmark kommer mere til skade i dag end for ti år siden. Det viser statistikkerne hos Agria Dyreforsikring. Det er ikke alvorlige ulykker, der får statistikkerne til at vokse, men derimod helt almindelige lidelser i dagligdagen som kloskader, maveproblemer og overvægt, der udgør hovedparten af disse tilfælde. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring, forklarer, at Agria Dyreforsikring hver måned modtager regninger for behandling af hunde, der er ramt af sygdom eller skader, som skyldes manglende viden om skadeforbyggelse og pasning i dagligdagen fra ejerens side. Det er ikke altid, at hundeejerne er opmærksomme på, at det kræver faste rutiner at tage sig godt af hunden. Desværre fører de mangelfulde rutiner ofte til livsstilssygdomme, som man ser det hos mennesker. Dansk Dyrlægeforening anslår eksempelvis, at 25-40% af alle danske hunde lider af livsstilssygdomme som følge af overvægt.

– De fleste hundeejere er meget omsorgsfulde og vil gerne have sunde og glade hunde. Alligevel ser vi, at flere og flere hunde lider af sygdomme og skader, der ofte kunne være undgået. Vi ønsker at gøre hundeejerne opmærksomme på, at gode, daglige rutiner og kendskab til hundens optimale pleje er afgørende for hundens sundhed og trivsel, siger Tine Antvorskov.

Tine Antvorskov har tre overordnede råd, som enhver hundeejer let kan følge:

  1. Vær omhyggelig med den daglige pleje som at klippe kløer, børste tænder og give passende rationer mad kombineret med tilstrækkelig motion. Hundens pels skal passes med børstning eller anden pelspleje, og hunden skal stimuleres gennem leg og aktiviteter.
  2. Selvom man synes, hjemmet er trygt og sikkert, så kan der opstå farlige situationer, hvis man ikke er opmærksom på de potentielle farer. Sørg for, at der ikke ligger genstande fremme, som hunden kan få galt i halsen eller på anden vis komme galt afsted med. Vær opmærksom på de madvarer, som hunden ikke kan tåle, og gem kemikalier godt væk, så hunden ikke forgiftes.
  3. Det er en god idé at holde sig opdateret på, hvordan man bedst passer og plejer sin hund. Der findes god litteratur og mange hjemmesider, hvor man får tips og tricks til de forskellige racers behov. Man kan også kontakte sin opdrætter hvis man ønsker gode råd om aktivering af netop den hund man har anskaffet sig.

Flere dyreklinikker i Danmark tilbyder vejledning og hjælp til klipning af klør, tandrensning og slanketips. Så hvis man vil sikre sig, at man kommer godt i gang med de nye rutiner i dagligdagen, så kan det være en god idé at henvende sig på en dyreklinik med sin hund for at tale med en fagperson og blive sat ordentligt ind i, hvordan man bedst passer på Fido. Så er man sikker på, at man har en sund og glad hund.

Læs også

Når hunden får noget på tværs

21-04-2025 07:15, af Cecilie Friis Amstrup

Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.

Når hunden TROR, den skal have hvalpe

20-04-2025 07:55, af Cecilie Friis Amstrup

Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.

Dyk ned i det: Gør din hund til en glad vandhund

17-04-2025 07:22, af Cecilie Friis Amstrup

I takt med at forårssolen får mere og mere fat, gør vandhunde og deres ejere sig klar til at springe ud i den dybe ende: Svømning er god motion for de fleste hunde, og mens nogle hunderacer er fødte svømmere, er andre mere skeptiske overfor det våde element. Læs her, hvordan du får en glad vandhund, og hvordan du undgår at give hvalpe og uerfarne svømmere en kold dukkert.

Ny ulykkesforsikring til hunde

23-09-2015 11:17, af Tine Luther
Livet som aktiv og glad hund kan være forbundet med skader, og nu kan hundeejere forsikre hunden mod ulykker og skader via en ny og billig ulykkesforsikring fra Dyrekassen Danmark. Forsikringen er den første af sin art, og selskabet håber derved, at endnu flere ejere vil beskytte deres dyr.

Ledbåndsskader hos hunde

03-06-2021 12:10, af Astrid Gerd Holtet

Forkerte vrid af hundens led kan medføre ledbåndsskader – og det kan være alt fra små skader til voldsomme overrivninger

Ektropion – hvad er det?

22-04-2019 09:24, af Astrid Gerd Holtet

Udadkrængning af øjenlågene – eller ektropion – gør øjnene mere modtagelige overfor skader og infektioner 

Passiv rygning skader også din hund

02-01-2017 09:36, af Kasper Larsson
Det er ikke kun dig selv, det går ud over, når du ryger. Din hund tager også skade af tobaksrøgen – et godt nytårsforsæt ville derfor være at kvitte smøgerne

Vejsalt og hundepoter

29-11-2018 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu hvor termometeret har ramt frysepunktet, bliver vejene saltet. Men vejsalt kan være en smertefuld oplevelse for familiens firbenede ven. Undgå skader ved at smøre hundens trædepuder med potevoks inden de daglige gåture

Nu kan kæledyr også blive MR-scannet

27-06-2019 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som det første private dyrehospital i Danmark tilbyder AniCura Aarhus Dyrehospital nu MR-scanning til smådyr 24 timer i døgnet. Det giver mulighed for mere præcise diagnoser af blandt andet hjernelidelser og skader på centralnervesystemet.

 

Blog: Min hund: En topatlet - Optimer hundens præstation og undgå skader. Del I. Opvarmning.

16-10-2021 13:40, af Karoline Sidelmann Brinch

Mange hunde bliver brugt til forskellige typer sport: Agility, lydighed, jagt, cykling, canicross og meget andet. Det stiller krav til hundens fysik – og til tider glemmer vi tobenede vist, at vores hunde faktisk er topatleter, som præsterer på højt niveau. Af og til i mange timer af gangen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse