Det meste rottegift indeholder et stof, der forhindrer rottens blod i at størkne – og desværre har det den samme effekt hos andre dyr. Hunde der indtager giften, enten direkte eller gennem forgiftede gnavere, kan derfor udvikle en livstruende tilstand.
Giften virker ved at hæmme blodets evne til at klumpe sig sammen, og lappe de små huller i dyrets blodkar, der hele tiden opstår – og når hullerne ikke længere bliver lappet, udvikler dyret hurtigt livstruende indre blødninger.
Blodmangel, blodig diarré og blå mærker
Symptomerne på forgiftning med rottegift udvikler sig som regel inden for et par dage. De er alle relaterede til indre blødninger, og er blandt andet blodig opkast og blodig diarré, samt små og store blå mærker på huden. Hvis hunden taber blod ud i bughulen, kan den også udvikle smerter i maveregionen. Derudover kan den blodmangel, der opstår, give blege slimhinder – det ses tydeligst i mundhulen og på gummerne. Halthed som følge af blødninger i leddene kan i nogle tilfælde også ses.
Reager hurtigt!
Umiddelbart efter indtagelsen, kan hunden få et brækmiddel, der får den til at kaste op. På den måde kan man nogle gange forhindre at giften bliver optaget i kroppen, og på den måde undgå at hunden udvikler problemer med indre blødninger.
Er skaden sket, og giften er optaget, kan hunden behandles med vitamin K, der kan genoprette blodets evne til at størkne. Har hunden tabt meget blod, kan det også være nødvendigt med blodtransfusion.
Prognosen kan være god
Reagerer man hurtigt, og får igangsat den rigtige behandling, er sandsynligheden for at hunden kommer sig forholdsvis stor – og mange hunde kommer sig endda uden varige mén. Mistænker man at ens hund har spist rottegift, bør man derfor altid kontakte ens dyrlæge med det samme, for at give hunden de bedste chancer for at komme sig.
Danskerne samles i stor stil i løbet af december til fejring af jul og nytår. De fleste familiehunde ser ud til at nyde julemåneden med fridage, julemad og ekstra opmærksomhed, men de ændrede vaner kan også stresse og være farlig for for nysgerrige hunde. Her får du Dansk Kennel Klubs gode råd til at få din hund sikkert igennem julemåneden.
For de fleste mennesker er julen fyldt med chokolade i mange forskellige afskygninger – men pas på at hunden ikke får fat i det. Indtag af chokolade giver nemlig hver jul anledning til forgiftninger hos danske hunde
Hvad skal du passe på at din hund ikke spiser, når I begiver jer ud i efterårssolen?
I denne uges fredagsquiz skal du gætte nogle af de racer, der kun blev registreret en hund af i 2019. Du får et billede af en hund og skal gætte racen
22. december 2020 fyldte Vixen 1 år. Jeg har altid syntes at det er hyggeligt, at markere hundenes fødselsdag med et lille foto på facebook, en hilsen fra opdrætteren og sådan noget, men det er selvfølgelig ekstra særligt, når det er ens første, “hjemmelavede” hund
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Billeder af en ualmindelig tynd hund af racen sloughi, der hører til mynderne, har cirkuleret på de sociale medier i de sidste to døgn
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.