Hunderacer er fremavlet til at klare forskellige opgaver, men vi mennesker må nok også se os selv i øjnene og indrømme, at vi også har kigget lidt på nuttetheden, når vi har selekteret i, hvilke hunde der skulle udgøre racernes fremtid.
Det viser amerikansk-britisk forskning med al ønskelig tydelighed.
Forskningen har taget udgangspunkt i hundens øjne. Mange hundeejere har helt sikkert bemærket, at deres hund laver et lille hop med det ene øjenbryn fra tid til anden.
Bevægelsen kaldes AU101 eller inner eyebrow raise, og kan få enhver ejer til at smelte en lille del af sit hjerte. Selvom hunde er nært beslægtede med ulve, er det en bevægelse ulve ikke kan udføre, og det skyldes ganske enkelt en muskel hos hunden, som ulven ikke har.
Musklen har det mundrette og enkle navn, levator anguli oculi medialis. Det skriver New York Times.
Forskerne mener, at musklen og de velkendte hundeøjne, er endnu en brik i puslespillet, der viser forholdet mellem menneske og hund.
Ifølge forskerne har mennesket ubevidst fremavlet hunde, der kunne lave de kære hundeøjne.
En siberian husky, som er meget nært beslægtet med ulve, har ikke musklen, og derfor skal det nu undersøges, om det skyldes det nære slægtskab med ulven eller at deres arbejde var vigtigere end at se nuttede ud.
Nu vil forskerne kigge på flere racer for at se forskelle og ligheder i øjenmuskulaturen.
Er du i tvivl om, hvad de særlige hundeøjne er, så kig i nedenstående video efter 15 sekunder.
Når Mette i årets udgave af DR’s Gift ved første blik græder over tabet af sin elskede hund, Gunnar, så er hun ikke alene. En ny, dansk undersøgelse viser, at næsten halvdelen af danske hundeejere oplevede sorgen ved at miste hunden lige så stærkt, som hvis de havde mistet et familiemedlem eller en nær ven
Tanja Benn, Lea Nor og Christina Berantzino fra Hundetv.dk og Just Be Dog har kastet et grundigt blik på nytårsaften med hunden, og de problemer denne aften kan skabe. De næste tre dage får du et afsnit af deres arbejde, som du kan bruge derhjemme med din egen hund
Tirsdag og onsdag var der kærlighed på stranden i det nordsjællandske. Læs bare denne søde historie, som har potentiale til at gå lige i hjertet på alle os hundeelskere. En historie om kærlighed ved første blik
Selvom de bedende hundeøjne kan være svære at modstå, er det vigtigt at tænke over, hvad din hund får fra julebordet. Med den rette omtanke kan du forkæle din firbenede ven uden at sætte dens helbred på spil.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Harley – en 10 år gammel gul Labrador, som bor Greenville, South Carolina, blev blind på begge øjne. Alligevel elsker hun sit arbejde som terapihund på det lokale hospital.
De er her alle sammen: Labrador, schæfer og collie. Og de mere sjældne racer som hollandsk kooikerhondje og porcelaine. Kom og mød 3384 hunde fordelt på 253 forskellige racer, når Dansk Kennel Klub afholder årets første udstilling i MesseC i Fredericia lørdag og søndag 9. og 10. februar. Her er der også mulighed for at få en professionel dommers øjne på din egen hund, få en snak om opdræt og børnene kan lege og bage hundekiks i det store børneområde
Mange hundeejere oplever at skulle give deres hund øjendråber, men det er ikke altid let. Her får du tre gode råd til at give din hund øjendråber
Hvis linsen i hundens øje rykker sig fra sin normale placering, kan det ende i blindhed
Hvordan hunden ser, kan være svært at vide – men ud fra hvordan øjet er opbygget kan man komme med et godt gæt!
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet