Når danskerne skal vælge, hvilken hund de skal have, begynder jagten ofte på Google eller online køb og salgsportalerne. Her falbydes hvalpe af alle racer og aldre i alle prisklasser - men alt for ofte køber danskerne den, der ser mest nuttet ud, mener Dansk Kennel Klub.
- Alle hundehvalpe er skønne, men det allervigtigste, når du skal vælge hund, er faktisk, at du IKKE vælger med øjnene eller hjertet men i stedet med omtanke, siger Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Danmarks største forening for hundeejere af både racehunde og blandingshunde.
Mød race og specialist inden køb
Dansk Kennel Klub afholder fredag til søndag den 10., 11. og 12. maj årets første udendørs hundeudstilling på Dyrskuepladsen i Roskilde. Og et hundetopmøde mellem ikke færre end 273 forskellige hunderacer fordelt på 9.369 forskellige hunde er det optimale udgangspunkt, hvis du går med tanker om at inkludere et nyt nuttet, pelset og firbenet medlem til familien.
På en hundeudstilling kan du ikke købe en hundehvalp med hjem, men det er alligevel det optimale sted for potentielle hvalpekøbere at møde både voksne hunde og hvalpe og for at tale med de engagerede mennesker, der kender racen bedst.
- Dermed får du som hvalpekøber mulighed for at undersøge, om den race, du har forelsket dig i, nu også kan passe ind i dit liv og hverdag, forklarer Lise Lotte Christensen.
Selv om hundeudstillinger vel nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er, understreger Lise Lotte Christensen.
- Det er alfa og omega at få en race, som passer til det liv, du kan tilbyde en hund i lige præcis din husstand, forklarer hun. - Det er en klassisk brøler, at man køber hund efter udseendet og ikke har sat sig ind i »brugsanvisningen«. De enkelte racer ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendig. Og det er opdrætterne og ”brugerne” af racerne de allerbedste til at fortælle dig om, når du er på jagt efter dit nye firbenede familiemedlem.
De arbejdende hunde
Weekenden byder nemlig ikke kun på en mulighed for at tage de mange hunderacer i nærmere øjesyn - og se udvælgelsen af udstillingens bedste hund - du får også en helt unik mulighed for at opleve hundene arbejde og dermed til at vurdere, om du og din familie er det rette hjem til lige netop de egenskaber, den enkelte race består af.
Lørdag og søndag kan du opleve landets dygtigste konkurrencehunde konkurrere i hhv. lydighed, rallylydighed og dog dancing (sidstnævnte dog kun lørdag). Lørdag og søndag er det desuden muligt at se hundeverdenens hurtigløbere dyste i den internationale lure coursing-konkurrence, der afholdes i samme forbindelse med indkørsel fra Vor Frue Hovedgade.
- Det er de færreste, der ikke lader sig imponere over det fantastiske samarbejde mellem hund og fører eller den hastighed og elegance mynderacerne lægger for dagen, fortæller Wilfred Olsen, der er formand for DKK´s udstillingsudvalg.
Tre gode grunde til at deltage på DKK´s udstilling på Roskilde Dyrskueplads:
Det var et smukt øjeblik og der var fart på, da Årets Hund løb gennem Store Ring i Herning Messecenter ved årets sidste store udstilling, Winter Wonder Show.
Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel i Dortmund.
Under årets største udstilling i Herning var der stande i alle afskygninger. Mange af dem tilbød behandlinger til din hund, så som kiropraktik, massage, osteopati eller kranio sakral terapi.
I dag starter VM i lydighed på Vilhelmsborg for alvor
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Den første af tre dage i Roskilde er slut. En dag, hvor solen skinnede ned over Dyrskuepladsen i Roskilde. Se billederne her
I weekenden er der hundeudstilling i Roskilde og i den forbindelse søger vi en, der skal udstille for første gang
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.