Egentlig var Marianne færdigbehandlet for brystkræft i 2014, men 10 måneder efter finder lægerne endnu en knude, og samtidig har kræftsygdommen spredt sig. I dag er Marianna stadig i behandling. I en hverdag hvor sygdommen kræver en stor del af hendes tid, har hun to ugentlige lyspunkter: Ringtræning!
Marianne har undervist i ringtræning ved DKK i Holstebro i næsten 10 år. Derhjemme har hun en ældre chow chow.
– Når jeg har lyst til at kaste håndklædet i ringen og bare sige fuck det her lorteliv, så hanker jeg op i mig selv og tager til hundetræning. Idet samme jeg ankommer til træningsanlægget, efterlader jeg sygdommen i bilen, og så er jeg tilstede i nuet. Hundene gør, at jeg kæmper videre, og ringtræningsholdet giver mig håb. Jeg kan sgu noget udover at have ondt af mig selv, siger Marianne Teglborg.
Vi går med hundene for Kræftens Bekæmpelse
Alle deltagerne på Mariannes ringtræningshold ved, at hun har kræft. For Marianne insisterer på åbenhed omkring sygdommen, og mest af alt på det faktum, at hun har et liv, som ikke kun handler om kræft.
For to år siden tilmeldte Mariane sig Stafet For Livet. Et helt døgn hvor der sættes fokus på kræftsagen, og hvor deltagerne samler penge ind til Kræftens Bekæmpelse ved at gå og gå og gå lidt mere. Mariannes hold, Team Havheksen, består af nærmest hele ringtræningsholdet og alle deres hunde. Herefter går de på skift et vist antal kilometer, og så gives stafetten videre. Holdet går tilsammen 24 timer i streg.
Team Havheksen fra Holstebro har samlet 62.674 kr. ind til Kræftens Bekæmpelse i 2017. Penge som er doneret ved hjælp af sponsorer, donationer og afholdte auktioner.
– Sidste år var vi 22, og i år var vi 46. Der er en fantastisk oplevelse at gå sammen med alle hundene, og vi har sådan et godt sammenhold. Mit hold har været der for mig hele tiden, siger Marianne Teglborg.
Hver mandag og torsdag er det afsted til ringtræning. For Marianne lever først og fremmest et hundeliv, og så må sygdommen vente.
Selv om kræft er en alvorlig diagnose for både hund og menneske, kan hunde med kræft spille en vigtig rolle i forskningen. Ved at deltage i udvalgte projekter kan hunde være med til at bane vejen for nye og mere effektive behandlinger til gavn for både dyr og mennesker
Kræft er en af de mest udbredte sygdomsgrupper i samfundet, men det er ikke blot blandt mennesker, at sygdommen hersker. De seneste år er et stigende antal kæledyr også blevet ramt af kræft og ondartede tumorer, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at der er blevet udviklet nye og bedre behandlingsformer, lyder det fra specialdyrlæge.
Hvem vil ikke vide mere om risikoen for, at hunde får kræft og dør af det? Eller om operation er den bedste behandling for korsbåndsskader? Og hvordan står det rent faktisk til med de mange kælekaniner, vi har? Det er blot tre af de 12 nye forskningsprojekter, der har modtaget støtte fra årets uddeling af tæt ved 11 millioner svenske kroner fra Agria SKKs forskningsfond
Det er muligt at vaccinere sin hund mod sygdommen borreliose, men hvad er det for en sygdom der ligger bag vaccinationen?
Grå stær er en sygdom i hundens øje, der gradvist svækker dens syn.
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for udstillingsverdenen
Aortastenose er en medfødt defekt i hjertet, der i sidste ende kan være dødelig for hunden. Vi ser lidt nærmere på sygdommen
Annette Bystrup kommer og laver Ringtræning / ”Hundeudstillings-skole” på Store Hestedag. Hun er en dygtig ”all-around dommer”, som dømmer udstillinger i både Danmark og ude i verden
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for udstillingsverdenen. Denne gang fortæller hun om sine oplevelser på årets første hundeudstilling i Fredericia og ser frem mod show of winners
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse