Juniorhandler Cecilie Krarup er ny blogger for hunden.dk

14-09-2017 14:41, af Cecilie Krarup

Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er ny fast blogger for hunden.dk. Her vil hun skrive om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger

Copyright Ridehesten.com

Det er nu 14 år siden, at jeg for første gang gik i ringen, og jeg er der stadig.
Jeg kommer fra en hundeglad familie, og jeg er helt sikker på interessen for hunde og udstillinger kom ind med modermælken, da min mor altid har haft hund. Jeg har været med på udstillinger, fra før jeg kunne gå.

Til hverdag går jeg på Hillerød Handelsgymnasium. Den resterende tid bruger jeg med hundene, som både skal luftes, trænes og have masser af kærlighed. Udover det bruger jeg min tid med familien, tobenet såvel, som firbenet, samt kæreste og veninder. Jeg er 16 år gammel, og bor i Frederiksværk i Nordsjælland. Vi har tre hunde, to newfoundlands ved navn Kiss og Nellie, og en kleiner münsterlænder Luna.

Det hele startede i 2003, hvor vi fik vores første newfoundland hund. Kort tid efter, i en alder af tre år, deltog jeg i min første Barn og Hund konkurrence, med den store sorte kæmpe bjørn, Romeo. En rolig hund, der var så sød bare at følge efter mig.

Jeg er i 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 og 2016 blevet årets bedste juniorhandler i Newfoundlandklubben.

I 2016 deltog jeg i Nordisk mesterskab, hvor jeg repræsenterede Danmark, og i 2015 deltog jeg i Sydskånsk Kennelklub mesterskab og blev nummer 4.

Mange i min hverdag forstår ikke, hvor vigtig det er for mig, at udstilling ikke bare er at gå en tur i skoven med hunde. Det kan til tider være svært, at klassekammerater ikke forstår, hvad det er, jeg laver med hundene. Ofte siger de, at det jo bare er at gå en tur med hundene. Men for mig er det her en livsstil og ikke bare en tur ud af vejen på gåtur. Jeg er rigtig glad for, at mine allernærmeste forstår mig, og jeg ved de altid er der for mig.

Cecilie og Luna vinder den ene juniorhandlingkonkurrence på Bornholm 2017.

Juniorhandling er en konkurrence for unge mellem 10-17. Vi skal kunne vise hunden på bedst mulig vis. Derudover bliver man bedømt på samarbejdet mellem hund og handler, hvad handleren kan og om handleren har den rette vide om hundens anatomi, gruppeinddeling og brugsoprindelse.

På den Internationale udstilling i Fredericia i år, blev jeg nummer 3 med beaglehunden Lilly (OB-LA-DI’s The One And Only). Igen i Roskilde, blev jeg nummer 2 med Lily. På Bornholmerudstillingen blev jeg placeret, denne gang som nummer 1, med min egen hund Luna på 12 måneder. Det var den mest fantastiske oplevelse, jeg nogensinde har prøvet. Lige fra vi fik Luna, har jeg trænet målrettet efter at kunne udstille hende i juniorhandling, derfor er det en kæmpe oplevelse, at vinde med hende. Hun har deltaget i juniorhandling 3 gange, og jeg er så stolt af hende. Det beviser at, hvis man kæmper nok for det man gerne vil opnå, kan det sagens lade sig gøre.

Jeg glæder mig til at fortælle meget mere om mit liv med hunde.

Cecilie Krarup

Læs også

Cecilie springer ud som ringtræner

23-10-2019 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tidligere juniorhandler og blogger på hunden.dk fortsætter sit gode liv i hundeverdenen. Hun har netop færdiggjort uddannelsen som ringtræner, og tilbyder træning til andre hundemennesker

 

BLOG: En helt utrolig start på det nye år

11-01-2019 15:00, af Camille Marie Saugmann Ørbæk

Det er igen blevet Camille Marie Saugmann Ørbæks tur til at blogge, og hvad mon vinderen af juniorhandling i MyDOG sidste weekend blogger om? ..... Godt gættet. Det er dejlig læsning. Nyd det

BLOG: Mit hundeår 2018

28-12-2018 15:06, af Charlotte Laursen

Dagens blogger er Charlotte Laursen, og hun fortæller om et indholdsrigt år med op- og nedture

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.