Mens Coronavirusen fortsætter med at sprede sig i verden og ikke mindst i verdens medier, så sidder der op imod 50.000 kæledyr i byen Wuhan med en noget usikker fremtid.
Usikkerheden skyldes først og fremmest, at omkring fem millioner mennesker har forladt Wuhan efter sygdommen brød ud i byen, og mange af disse har altså efterladt deres hunde og katte.
Med Coronavirusens spredning flyder det også med rygter, og et af dem er, at de efterladte kæledyr kan være smittet med virusen. Noget som WHO dog afviser, der skulle være bevis for.
Alligevel frygter man, at Kina vælger at aflive de herreløse dyr.
– Hvis de lokale myndigheder bestemmer sig for, at hunde er en trussel, så bliver jeg både bekymret for hundene, der bor på vejen, men også dem, der bor hjemme hos folk, siger Humane Society Internationals talskvinde, Wendy Higgins til Sky News.
Hun er ikke ene om at bekymre sig om dyrene, og det er ikke kun myndighederne, der kan være farlige for deres fremtid. For mange dyr er lige nu efterladt alene tilbage med en langsom sultedød i udsigt.
– Et konservativt bud er, at der er omkring 5000 kæledyr, der er efterladt alene og vil dø af sult i de kommende dage, lyder det fra en mand, som kalder sig Lao Mao. Han ønsker ikke sit rigtige navn frem, da familien ikke ved, han går rundt i Wuhan og redder efterladte dyr.
Siden 25. januar har han været med til at redde flere end 1000 kæledyr.
Hos Humane Society International mener man, at de 5000 kæledyr er alt for lidt. Om de nærmere mener, der er tale om de 50.000, der er estimeret på grund af antallet af flygtede mennesker, siger artiklen ikke noget om, men organisationen er i kontakt med 35 dyreværnsgrupper i hele Kina, og her lyder det samstemmende, at dyr er efterladt til en trist skæbne.
I går reddede Humane Society International 11 hvalpe, der var efterladt uden mad og vand. Du kan se en video af det nederst i artiklen.
Der er indtil videre ikke nogen rapporter om masseaflivninger af kæledyr, men ifølge Wendy Higgins skal der ikke mange mistanker til, før myndighederne vælger den at aflive enorme mængder af kæledyr for at sikre menneskene.
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere
De sidste par år er det strømmet det ind med gode nyheder fra Kina og deres hang til hundekød. Men hvor meget har det egentlig ændret
Moon Jae-in, præsident i Sydkorea, vil nu have forbudt spisning af hundekød
Efteråret er over os, og med det er årets influenzasæson skudt i gang. Har man en hund, kan man glæde sig over at have en at hygge med, når man ligger syg – men kan vi mennesker egentlig smitte vores hunde
Når påsken er overstået, kan du igen komme til træning med din hund, såfremt det foregår i små grupper og tager hensyn til retningslinjerne mod smitte af Covid-19
Lørdag 28. marts kan man komme til en vaskeægte hundeprøve uden at risikere at blive smittet eller udsætte andre for smitte med corona
Det, alle dyreejere frygter, er det sværeste øjeblik, når der skal træffes beslutning om det sidste farvel til hunden eller katten. Beslutningen om aflivning kan være en svær proces, som kræver forståelse for dyrets behov og livskvalitet og ofte må dyrlægen spørges til råds undervejs. Her kommer Agria Dyreforsikring med nogle gode råd om, hvordan du kan komme frem til den rigtige og ansvarlige beslutning
Den danske modeekspert Jim Lyngvild mistede i går sin elskede hund, Ask, der blev aflivet af dyrlægen efter længere tids sygdom
Kan hunde smitte med corona? Ikke mere end et dørhåndtag, læs her hvorfor
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.