Mens Coronavirusen fortsætter med at sprede sig i verden og ikke mindst i verdens medier, så sidder der op imod 50.000 kæledyr i byen Wuhan med en noget usikker fremtid.
Usikkerheden skyldes først og fremmest, at omkring fem millioner mennesker har forladt Wuhan efter sygdommen brød ud i byen, og mange af disse har altså efterladt deres hunde og katte.
Med Coronavirusens spredning flyder det også med rygter, og et af dem er, at de efterladte kæledyr kan være smittet med virusen. Noget som WHO dog afviser, der skulle være bevis for.
Alligevel frygter man, at Kina vælger at aflive de herreløse dyr.
– Hvis de lokale myndigheder bestemmer sig for, at hunde er en trussel, så bliver jeg både bekymret for hundene, der bor på vejen, men også dem, der bor hjemme hos folk, siger Humane Society Internationals talskvinde, Wendy Higgins til Sky News.
Hun er ikke ene om at bekymre sig om dyrene, og det er ikke kun myndighederne, der kan være farlige for deres fremtid. For mange dyr er lige nu efterladt alene tilbage med en langsom sultedød i udsigt.
– Et konservativt bud er, at der er omkring 5000 kæledyr, der er efterladt alene og vil dø af sult i de kommende dage, lyder det fra en mand, som kalder sig Lao Mao. Han ønsker ikke sit rigtige navn frem, da familien ikke ved, han går rundt i Wuhan og redder efterladte dyr.
Siden 25. januar har han været med til at redde flere end 1000 kæledyr.
Hos Humane Society International mener man, at de 5000 kæledyr er alt for lidt. Om de nærmere mener, der er tale om de 50.000, der er estimeret på grund af antallet af flygtede mennesker, siger artiklen ikke noget om, men organisationen er i kontakt med 35 dyreværnsgrupper i hele Kina, og her lyder det samstemmende, at dyr er efterladt til en trist skæbne.
I går reddede Humane Society International 11 hvalpe, der var efterladt uden mad og vand. Du kan se en video af det nederst i artiklen.
Der er indtil videre ikke nogen rapporter om masseaflivninger af kæledyr, men ifølge Wendy Higgins skal der ikke mange mistanker til, før myndighederne vælger den at aflive enorme mængder af kæledyr for at sikre menneskene.
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere
De sidste par år er det strømmet det ind med gode nyheder fra Kina og deres hang til hundekød. Men hvor meget har det egentlig ændret
Moon Jae-in, præsident i Sydkorea, vil nu have forbudt spisning af hundekød
Tirsdag den 2. april 2019 mellem klokken 10 og 12 er der for første gang frit lejde for indlevering af hunde hos Dyreværnet Kolding
Coronavirus har i den grad taget Danmark med virusstorm. Landet er næsten gået i stå. Lad os her på hunden.dk vise, at hundemennesker hjælper hinanden
At spise sin egen afføring, også kaldet koprofagi, er noget nogle hunde gør. Årsagen til denne, for os mennesker noget ulækre vane, er ikke helt opklaret. Et brasiliansk forskerhold har undersøgt det lidt nærmere – og én ting de fandt ud af var, at sandsynligheden for at hunden udfører koprofagi er større hvis hunden bor sammen med en anden hund, der også udfører adfærden
Et slagsmål i Aarhus udviklede sig i går til knivstikkeri. I den forbindelse blev en hund ramt af knivstik. Hunden blev aflivet af politiet på stedet
Der er nok at være træt af for tiden. Men glæde smitter mere end corona. Derfor skal vi sprede lidt glæde
Kan hunde smitte med corona? Ikke mere end et dørhåndtag, læs her hvorfor
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse