Som mange ved, skulle den syvårige schæferhund Thor have været af livet i går som følge af en bidepisode i september 2012. Hunden og dennes ejer var på gåtur, da en lille hund pludselig sprang frem fra en container. Af forskrækkelse bed Thor ud efter den. Den lille hund måtte en tur til dyrlægen og blev syet – og dens ejer anmeldte hændelsen til politiet. Thors ejer fik en bøde, som blev betalt – og så troede hun, sagen var ude af verden. Men i november hentede politiet Thor, og han blev så anbragt på et internat i Hillerød og dømt til aflivning. Sådan kom det dog ikke til at gå, eftersom Thor tirsdag aften blev afhentet på internatet af en mand, der udgav sig for at være politibetjent. Pt. leder politiet efter denne mand, som har udført en strafbar handling. For øvrigt er det ikke første gang, at der forsvinder en politianbragt hund fra et internat. Dansk Kennel Klub skrider atter til handling Tidligere på ugen rettede Dansk Kennel Klub sammen med Dyrenes Beskyttelse henvendelse til politiet og bad om en revurdering, fordi man mener, at beslutningen er udtryk for forkert sagsbehandling – Thor burde ikke aflives. Senere på året skal hundeloven revideres, og kennelklubben vil arbejde seriøst for, at skambidningsbestemmelserne ændres. Dels skal der formuleres en forsvarlig og anvendelig definition af begrebet ”skambidning”, og dels vil klubben komme med konkrete bud på, hvornår en sagkyndig skal ind og vurdere den enkelte sag. Kilder: bt.dk, sn.dk & DKK
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse