Som mange ved, skulle den syvårige schæferhund Thor have været af livet i går som følge af en bidepisode i september 2012. Hunden og dennes ejer var på gåtur, da en lille hund pludselig sprang frem fra en container. Af forskrækkelse bed Thor ud efter den. Den lille hund måtte en tur til dyrlægen og blev syet – og dens ejer anmeldte hændelsen til politiet. Thors ejer fik en bøde, som blev betalt – og så troede hun, sagen var ude af verden. Men i november hentede politiet Thor, og han blev så anbragt på et internat i Hillerød og dømt til aflivning. Sådan kom det dog ikke til at gå, eftersom Thor tirsdag aften blev afhentet på internatet af en mand, der udgav sig for at være politibetjent. Pt. leder politiet efter denne mand, som har udført en strafbar handling. For øvrigt er det ikke første gang, at der forsvinder en politianbragt hund fra et internat. Dansk Kennel Klub skrider atter til handling Tidligere på ugen rettede Dansk Kennel Klub sammen med Dyrenes Beskyttelse henvendelse til politiet og bad om en revurdering, fordi man mener, at beslutningen er udtryk for forkert sagsbehandling – Thor burde ikke aflives. Senere på året skal hundeloven revideres, og kennelklubben vil arbejde seriøst for, at skambidningsbestemmelserne ændres. Dels skal der formuleres en forsvarlig og anvendelig definition af begrebet ”skambidning”, og dels vil klubben komme med konkrete bud på, hvornår en sagkyndig skal ind og vurdere den enkelte sag. Kilder: bt.dk, sn.dk & DKK
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?