Besøger man Rødovre Centrum for tiden, kan man få en stor hundeoplevelse. Her kan man nemlig se fantastiske billeder af 50 flotte hunde.
Det er Projekt 100 hunde, der står bag udstillingen, og vi har været i kontakt med en af bagkvinderne, fotograf Pernille Westh.
– Projekt 100 Hunde er et kunstnerisk studium. Man siger, at hunden har 100 forskellige ansigtsudtryk, derfor afbilleder projektet 100 forskellige hunde. Desuden vil projektet udbedre racekendskabet, så det er lettere at vælge den rigtige race. Hvert år bliver tusindvis af raske hunde aflivet på grund af ejernes manglende kendskab til hunderacerne og deres adfærd. Selvom man har en blandingshund, er det også vigtigt, at man kender til de racer, som ens hund er krydset af, fortæller hun.
Projekt 100 Hunde er en vandreudstilling og fotoudstillingen i Rødovre Centrum er en del af optakten til ARKEN Museum for Moderne Kunsts udstilling Dyr i kunsten.
Pernille Westh er sammen med Gitte Westen Breaum holdet bag projektet, og de er også i dialog med andre storcentre, så man kan håbe, at de mange hunde kan ses flere steder i landet, og det er ikke kun her i Danmark, der er interesse for de fantastiske billeder.
– Nogle af billederne er med i et public art projekt i Seattle lige nu, og flere af billederne har bl.a. været udstillet i New York, Miami, og Austin. Selv et fornemt kunstblad i Sydkorea har vist interesse for projektet og en af de dejlige hunde har været på forsiden af bladet. Det glæder os virkelig meget, at vi kan vise de dejlige hunde frem og ikke mindst fortælle om baggrunden for projektet, nemlig at oplyse om det store problem med at alt for mange sunde og raske hunde bliver aflivet, siger Pernille Westh og fortsætter:
– Man kan sige, at projektet er en hyldest til hunden.
Den irske ulvehund Butler er den første af sin race i Danmark, der har opnået en 1. præmie i en schweissprøve med et spor, der var 400 meter langt og tre timer gammelt. En præstation, der viser, at også de store mynder kan arbejde med næsen og nyde det.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Sidste onsdag fandt Dyreværnet en papkasse på deres trappe. Indholdet chokerede dem
Hvad der skulle have været en lykkelig afslutning på en ulykkelig sag, kan nu vise sig at ende med en aflivning af den politihund, der egentlig var helten i hele historien
Aflivning af hunde er altid et følsomt emne. Men hvornår bør man skride til aflivning af en aggressiv hund? I Tyskland ser det nu ud til, at en hund, der har dræbt sin ejer og dennes søn, får lov at leve
Det, alle dyreejere frygter, er det sværeste øjeblik, når der skal træffes beslutning om det sidste farvel til hunden eller katten. Beslutningen om aflivning kan være en svær proces, som kræver forståelse for dyrets behov og livskvalitet og ofte må dyrlægen spørges til råds undervejs. Her kommer Agria Dyreforsikring med nogle gode råd om, hvordan du kan komme frem til den rigtige og ansvarlige beslutning
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet