En ordtjekliste, der normalt bruges af forældre til at vurdere deres spædbørns ordforråd, er af canadiske forskere brugt til at finde ud af, hvor mange ord hunde forstår.
Det er forskere fra Dalhousie University i Canada, der har sendt listen ud til 165 hundeejere. På tjeklisten skulle hundeejerne udfylde, hvor godt deres hunde forstod 172 forskellige ord og sætninger. Det skriver ScienceAlert.
Viste hunden ingen tegn på at forstå et ord, skulle ejeren skrive et 0. Forstod hunden et ord sagt af forskellige mennesker og på forskellige steder, skulle ejeren skrive 5. Alle reaktioner derimellem fik så tallene 1-4.
De deltagende hunde var af forskellig alder, race og virke. Der var alt fra trænede politihunde til helt almindelige familiehunde, og mens alder ikke viste sig at have indflydelse på antallet af forståede ord, havde både race og virke indflydelse på dette.
I gennemsnit kunne hundene forstå 89 ord og sætninger. Nogle særligt ordkloge hunde kunne forstå helt op til 200 ord og sætninger.
Hunde, der var politihunde eller servicehunde, kunne 1,5 gange flere ord end hunde, der ikke havde fået den slags træning. Og hyrdehunderacer klarede sig bedre end andre racer.
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Forskning viser, at hundes hjerne arbejder på højtryk, når vi mennesker siger ord, de ikke forstår
EU’s Veterinærforordning, der trådte i kraft 28. januar, får ikke rosende ord med på vejen af Socialdemokraternes fødevareordfører Anders Kronborg
Amerikansk studie peger på, hvilke aromaforbindelser hunde foretrækker i deres foder
Som sædvanlig bringer vi månedens klumme fra Magasinet HUNDEN. Denne gang er det professor ved Københavns Universitet og leder af Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr, Peter Sandøe, der står for klummen
En hunds kognitive evner har stor betydning for hvorvidt den kan blive en god service- og arbejdshund, viser studie fra Arizona Canine Cognition Center
Forskning viser tydelige neuroanatomiske raceforskelle i hundes hjerner, og forskellene har betydning for racernes adfærd og karaktertræk
Når vi har lært noget nyt, kan søvn hjælpe os til at huske det bedre – det tyder alt forskning på. Nogen vil måske også kunne nikke genkendende til oplevelsen af, at noget svært man forsøgte at lære dagen inden, er lettere og mere ligetil efter en god nats søvn. Et nyt studie viser, at det samme måske også gælder for vores firbenede træningspartnere
Hanhunde vinder oftere på udstillinger end tæver, viser ny australsk forskning
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse