Hund hjælper sexmisbrugt kvinde af med mareridt

30-01-2020 13:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Bentley har lært at vække sin ejer, når hun har mareridt. Mareridt, der stammer fra forfærdelige oplevelser i barndommen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Grace French er en amerikansk kvinde på 24 år. Hun er den stolte ejer af hunden, Bentley, som har hjulpet hende gennem noget af det mest forfærdelige et menneske kan forestille sig. Det skriver New York Times.

Grace French har i en periode på to år oplevet at få søvnen ødelagt af mareridt, som er blevet flere og frygteligere med tiden.

Hovedpersonen i Graces mareridt er en mand ved navn Lawrence G. Nassar. Dette navn vækker måske ikke genklang hos så mange danskere, men i USA er han både et berømt og berygtet navn.

Fra 1996 til 2014 var Nasssar læge for det amerikanske olympiske gymnastikhold og kørte på samme tid en karriere som læge og professor på Michigan State University. Men det var ikke det eneste, han fik tiden til at gå med. I 2016 blev Nassar nemlig anholdt, sigtet for at have misbrugt ikke mindre end 250 unge kvinder på det olympiske hold og på Michigan State University.


Overgrebene
Som 12-årig dansede Grace French ballet. Med dansen fulgte dog også nogle skader, og derfor opsøgte hun Lawrence G. Nassar. Hun var imponeret over alle hans billeder af kendte amerikanske gymnaster, og disse billeder fik den unge pige til at stole 100 procent på ham og hans metoder.

– Mit mål var at komme op på den væg, fortæller Grace French til New York Times.

Gennem teenageårene fortsatte hun med at besøge Nassar uden at opdage, at hun i virkeligheden blev misbrugt af ham.

Sådan var det med flere piger. Andre fortalte trænere, rådgivere og politiet om lægens misbrug af unge piger. Ingen troede dem.

Nassar var en mester i manipulation. Han lod ofte pigerne have deres mor eller far med i konsultationerne. Og mens han dækkede for deres udsyn, kunne han misbruge pigerne.

Denne strategi virkede dobbelt, da forældrene var til stede, men aldrig kunne sige, at der var sket noget, som ikke burde være sket. Derudover gav strategien også pigerne en falsk tryghed, da de tænkte, at når mor eller far ikke siger noget, så må det være ok, hvad Nassar gør.

Overgrebene mod Grace French startede i 2007, og det var først i 2016, da Nasser blev anholdt, at det gik op for hende, at hun også var et offer.

Hun fulgte sagen mod ham, og pludselig begyndte han at dukke op i hendes mareridt. Hun drømte, at han kom frem fra mørket blodig og bleg og fortalte hende, at han skulle ”behandle hende”.


Bentley
Til sidst var mareridtene så hyppige, at hun næsten ikke sov, og hun havde problemer med at holde sig vågen i skolen om dagen.

Det var på det tidspunkt, en veninde, som er hundetræner, anbefalede hende at anskaffe sig en hund og træne den til at vække hende, når hun havde mareridt. Det var på det tidspunkt, hun fandt Bentley.

Grace og veninden begyndte at træne Bentley. De lærte ham at mærke, hvornår hun havde mareridt, så han kunne vække hende. I starten måtte hun lade som om hun fik mareridt for at lære Bentley, hvornår han skulle skubbe til hende eller slikke hende i ansigtet.  

Efter seks måneders træning blev mareridtene færre, og Bentley begyndte også at genkende andre tidspunkter, hvor Grace var stresset eller angst. Her hjalp han hende også.

I dag er det 12 år siden overgrebene begyndte, og Grace fortæller selv, at hun er kommet rigtig langt de seneste to år, og hun er godt på vej til at blive mareridtene kvit takket være hunden Bentley.

Nassar blev idømt 175 års fængsel 24. januar 2018

 

Læs også

Fra HUNDEN: En lille hund med et stort hjerte

17-06-2025 15:23, af Jo-Ann Flarup Nielsen

Bichon havanaiseren Tesla har sat poteaftryk langt ud over sin lille størrelse både som lydighedsstjerne, certificeret servicehund og elsket følgesvend i hverdagen. Hun er en sand ener, der mestrer alt fra dog dancing til plejehjemsbesøg og altid med en logrende hale.

Servicehunde-branchen kulegraves af DR-programmet "Kontant"

20-02-2025 11:04, af Cecilie Friis Amstrup

En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol. 

Besøgshunde gør også en forskel for plejepersonalet – ikke kun for de ældre

06-01-2023 08:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun blandt beboerne på landets plejecentre, at TrygFondens besøgshunde spreder glæde. Også plejepersonalet har stor gavn af besøgshundeordningen, fordi de er med til at give nærvær og skaber et samtalerum, der bliver en hjælp i plejepersonalets arbejde. På Kongebrocenteret i Christiansfeld oplever plejehjemslederen på nært hold, hvilken magisk indvirkning labradoren Sally har på alle

Er din hund bange

09-03-2020 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt studie viser, at 72 procent af alle hunde er bange for et eller andet. Fyrværkeri er det, flest hunde er bange for ifølge undersøgelsen

Dyreværnet støtter begrænset brug af fyrværkeri

12-10-2023 10:44, af Anne Cecilie Sohl

Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.

Sådan hjælper du hunden i tordenvejr

08-06-2022 08:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde er bange for tordenvejr. Heldigvis kan man som ejer hjælpe sin hund med at blive fri for angsten. Nemmest er det dog, hvis man starter med at træne hunden allerede fra hvalpestadiet

Er din hund urolig til nytår?

25-12-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Mange hunde bryder sig ikke om nytårsfyrværkeri, da de store brag og lysglimt kan være overvældende. Og hvis de først er blevet bange, bliver det ikke nemmere året efter.

Angste hunde

27-06-2017 23:50, af Anne Ekenberg

Der er længe til nytårsaften og fyrværkeriet, som brager om ørerne på os. Men en sommerstorm med lyn og torden lurer måske lige om hjørnet. Eller køreturen som er nogle hundes mareridt? Hunde bliver angste af mange forskellige årsager, og spørgsmålet er, hvad vi kan gøre for at hjælpe vores hunde.

E-bog af Anders Hallgren

15-06-2016 11:26, af Tine Luther
Forlaget Tro-fast har for første gang udgivet en e-bog, nemlig den kendte hundepsykolog Anders Hallgrens "Stress, angst og aggression hos hunde". Flere e-bøger er på vej.

Dyrlægeskræk

02-03-2021 08:14, af Astrid Gerd Holtet

Fem gode råd til hvordan du håndterer dyrlægeskræk hos din hund

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Helen og hundene udforsker Norges vilde fjelde

13-07-2025 06:55, af Cecilie Friis Amstrup

Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.

Hvalpen Jessi var aldrig ønsket

10-07-2025 06:30, af Sofie Elena Andersen, Dyrenes Beskyttelse

Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.

Fra HUNDEN: Løber hjertet af med dig i hvalpekøbet?

11-07-2025 07:01, af Lotte Evers, Agria Dyreforsikring

Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.

Fra HUNDEN: Raceportræt af den alsidige border collie

14-07-2025 06:39, af Hanni Zimmer

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet