Hund hjælper sexmisbrugt kvinde af med mareridt

30-01-2020 13:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Bentley har lært at vække sin ejer, når hun har mareridt. Mareridt, der stammer fra forfærdelige oplevelser i barndommen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Grace French er en amerikansk kvinde på 24 år. Hun er den stolte ejer af hunden, Bentley, som har hjulpet hende gennem noget af det mest forfærdelige et menneske kan forestille sig. Det skriver New York Times.

Grace French har i en periode på to år oplevet at få søvnen ødelagt af mareridt, som er blevet flere og frygteligere med tiden.

Hovedpersonen i Graces mareridt er en mand ved navn Lawrence G. Nassar. Dette navn vækker måske ikke genklang hos så mange danskere, men i USA er han både et berømt og berygtet navn.

Fra 1996 til 2014 var Nasssar læge for det amerikanske olympiske gymnastikhold og kørte på samme tid en karriere som læge og professor på Michigan State University. Men det var ikke det eneste, han fik tiden til at gå med. I 2016 blev Nassar nemlig anholdt, sigtet for at have misbrugt ikke mindre end 250 unge kvinder på det olympiske hold og på Michigan State University.


Overgrebene
Som 12-årig dansede Grace French ballet. Med dansen fulgte dog også nogle skader, og derfor opsøgte hun Lawrence G. Nassar. Hun var imponeret over alle hans billeder af kendte amerikanske gymnaster, og disse billeder fik den unge pige til at stole 100 procent på ham og hans metoder.

– Mit mål var at komme op på den væg, fortæller Grace French til New York Times.

Gennem teenageårene fortsatte hun med at besøge Nassar uden at opdage, at hun i virkeligheden blev misbrugt af ham.

Sådan var det med flere piger. Andre fortalte trænere, rådgivere og politiet om lægens misbrug af unge piger. Ingen troede dem.

Nassar var en mester i manipulation. Han lod ofte pigerne have deres mor eller far med i konsultationerne. Og mens han dækkede for deres udsyn, kunne han misbruge pigerne.

Denne strategi virkede dobbelt, da forældrene var til stede, men aldrig kunne sige, at der var sket noget, som ikke burde være sket. Derudover gav strategien også pigerne en falsk tryghed, da de tænkte, at når mor eller far ikke siger noget, så må det være ok, hvad Nassar gør.

Overgrebene mod Grace French startede i 2007, og det var først i 2016, da Nasser blev anholdt, at det gik op for hende, at hun også var et offer.

Hun fulgte sagen mod ham, og pludselig begyndte han at dukke op i hendes mareridt. Hun drømte, at han kom frem fra mørket blodig og bleg og fortalte hende, at han skulle ”behandle hende”.


Bentley
Til sidst var mareridtene så hyppige, at hun næsten ikke sov, og hun havde problemer med at holde sig vågen i skolen om dagen.

Det var på det tidspunkt, en veninde, som er hundetræner, anbefalede hende at anskaffe sig en hund og træne den til at vække hende, når hun havde mareridt. Det var på det tidspunkt, hun fandt Bentley.

Grace og veninden begyndte at træne Bentley. De lærte ham at mærke, hvornår hun havde mareridt, så han kunne vække hende. I starten måtte hun lade som om hun fik mareridt for at lære Bentley, hvornår han skulle skubbe til hende eller slikke hende i ansigtet.  

Efter seks måneders træning blev mareridtene færre, og Bentley begyndte også at genkende andre tidspunkter, hvor Grace var stresset eller angst. Her hjalp han hende også.

I dag er det 12 år siden overgrebene begyndte, og Grace fortæller selv, at hun er kommet rigtig langt de seneste to år, og hun er godt på vej til at blive mareridtene kvit takket være hunden Bentley.

Nassar blev idømt 175 års fængsel 24. januar 2018

 

Læs også

Besøgshunde gør også en forskel for plejepersonalet – ikke kun for de ældre

06-01-2023 08:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun blandt beboerne på landets plejecentre, at TrygFondens besøgshunde spreder glæde. Også plejepersonalet har stor gavn af besøgshundeordningen, fordi de er med til at give nærvær og skaber et samtalerum, der bliver en hjælp i plejepersonalets arbejde. På Kongebrocenteret i Christiansfeld oplever plejehjemslederen på nært hold, hvilken magisk indvirkning labradoren Sally har på alle

Podcast: Mette Vahlun og servicehunden Agnes

08-09-2022 14:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i maj måned lagde Mette Vahlun et opslag på Facebook, hvor hun gjorde opmærksom på de problemer, der følger med at have en servicehund. Vi har talt med hende om problemerne, glæden og lysten til at oplyse 

Nu skal danskerne kende brugere af servicehundes rettigheder

02-06-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag aften var der stiftende generalforsamling på ny forening, der skal sikre brugere af servicehundes rettigheder. Disse brugere oplever nemlig rigtig mange svigt og misforståelser

Er din hund bange

09-03-2020 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt studie viser, at 72 procent af alle hunde er bange for et eller andet. Fyrværkeri er det, flest hunde er bange for ifølge undersøgelsen

Dyreværnet støtter begrænset brug af fyrværkeri

12-10-2023 10:44, af Anne Cecilie Sohl

Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.

Sådan hjælper du hunden i tordenvejr

08-06-2022 08:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde er bange for tordenvejr. Heldigvis kan man som ejer hjælpe sin hund med at blive fri for angsten. Nemmest er det dog, hvis man starter med at træne hunden allerede fra hvalpestadiet

E-bog af Anders Hallgren

15-06-2016 11:26, af Tine Luther
Forlaget Tro-fast har for første gang udgivet en e-bog, nemlig den kendte hundepsykolog Anders Hallgrens "Stress, angst og aggression hos hunde". Flere e-bøger er på vej.

Feromoner – de usynlige signaler

10-03-2022 12:20, af Astrid Gerd Holtet

Feromoner er usynlige duftstoffer som hunde, og andre dyr, bruger til at kommunikere med, og de kan signalere alt fra brunst til angst eller aggression

 

Heltehunden Whisky med de ni liv: Afsnit 5: Angst og behandling

18-10-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.