Hund hjælper sexmisbrugt kvinde af med mareridt

30-01-2020 13:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Bentley har lært at vække sin ejer, når hun har mareridt. Mareridt, der stammer fra forfærdelige oplevelser i barndommen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Grace French er en amerikansk kvinde på 24 år. Hun er den stolte ejer af hunden, Bentley, som har hjulpet hende gennem noget af det mest forfærdelige et menneske kan forestille sig. Det skriver New York Times.

Grace French har i en periode på to år oplevet at få søvnen ødelagt af mareridt, som er blevet flere og frygteligere med tiden.

Hovedpersonen i Graces mareridt er en mand ved navn Lawrence G. Nassar. Dette navn vækker måske ikke genklang hos så mange danskere, men i USA er han både et berømt og berygtet navn.

Fra 1996 til 2014 var Nasssar læge for det amerikanske olympiske gymnastikhold og kørte på samme tid en karriere som læge og professor på Michigan State University. Men det var ikke det eneste, han fik tiden til at gå med. I 2016 blev Nassar nemlig anholdt, sigtet for at have misbrugt ikke mindre end 250 unge kvinder på det olympiske hold og på Michigan State University.


Overgrebene
Som 12-årig dansede Grace French ballet. Med dansen fulgte dog også nogle skader, og derfor opsøgte hun Lawrence G. Nassar. Hun var imponeret over alle hans billeder af kendte amerikanske gymnaster, og disse billeder fik den unge pige til at stole 100 procent på ham og hans metoder.

– Mit mål var at komme op på den væg, fortæller Grace French til New York Times.

Gennem teenageårene fortsatte hun med at besøge Nassar uden at opdage, at hun i virkeligheden blev misbrugt af ham.

Sådan var det med flere piger. Andre fortalte trænere, rådgivere og politiet om lægens misbrug af unge piger. Ingen troede dem.

Nassar var en mester i manipulation. Han lod ofte pigerne have deres mor eller far med i konsultationerne. Og mens han dækkede for deres udsyn, kunne han misbruge pigerne.

Denne strategi virkede dobbelt, da forældrene var til stede, men aldrig kunne sige, at der var sket noget, som ikke burde være sket. Derudover gav strategien også pigerne en falsk tryghed, da de tænkte, at når mor eller far ikke siger noget, så må det være ok, hvad Nassar gør.

Overgrebene mod Grace French startede i 2007, og det var først i 2016, da Nasser blev anholdt, at det gik op for hende, at hun også var et offer.

Hun fulgte sagen mod ham, og pludselig begyndte han at dukke op i hendes mareridt. Hun drømte, at han kom frem fra mørket blodig og bleg og fortalte hende, at han skulle ”behandle hende”.


Bentley
Til sidst var mareridtene så hyppige, at hun næsten ikke sov, og hun havde problemer med at holde sig vågen i skolen om dagen.

Det var på det tidspunkt, en veninde, som er hundetræner, anbefalede hende at anskaffe sig en hund og træne den til at vække hende, når hun havde mareridt. Det var på det tidspunkt, hun fandt Bentley.

Grace og veninden begyndte at træne Bentley. De lærte ham at mærke, hvornår hun havde mareridt, så han kunne vække hende. I starten måtte hun lade som om hun fik mareridt for at lære Bentley, hvornår han skulle skubbe til hende eller slikke hende i ansigtet.  

Efter seks måneders træning blev mareridtene færre, og Bentley begyndte også at genkende andre tidspunkter, hvor Grace var stresset eller angst. Her hjalp han hende også.

I dag er det 12 år siden overgrebene begyndte, og Grace fortæller selv, at hun er kommet rigtig langt de seneste to år, og hun er godt på vej til at blive mareridtene kvit takket være hunden Bentley.

Nassar blev idømt 175 års fængsel 24. januar 2018

 

Læs også

Besøgshunde gør også en forskel for plejepersonalet – ikke kun for de ældre

06-01-2023 08:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun blandt beboerne på landets plejecentre, at TrygFondens besøgshunde spreder glæde. Også plejepersonalet har stor gavn af besøgshundeordningen, fordi de er med til at give nærvær og skaber et samtalerum, der bliver en hjælp i plejepersonalets arbejde. På Kongebrocenteret i Christiansfeld oplever plejehjemslederen på nært hold, hvilken magisk indvirkning labradoren Sally har på alle

Podcast: Mette Vahlun og servicehunden Agnes

08-09-2022 14:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i maj måned lagde Mette Vahlun et opslag på Facebook, hvor hun gjorde opmærksom på de problemer, der følger med at have en servicehund. Vi har talt med hende om problemerne, glæden og lysten til at oplyse 

Nu skal danskerne kende brugere af servicehundes rettigheder

02-06-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag aften var der stiftende generalforsamling på ny forening, der skal sikre brugere af servicehundes rettigheder. Disse brugere oplever nemlig rigtig mange svigt og misforståelser

Er din hund urolig til nytår?

25-12-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Mange hunde bryder sig ikke om nytårsfyrværkeri, da de store brag og lysglimt kan være overvældende. Og hvis de først er blevet bange, bliver det ikke nemmere året efter.

Servicehund har ændret Tinnas liv

13-09-2019 12:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

27-årige Tinna Rasmussens liv er præget af hendes store psykiske problemer. Siden hun for halvandet år siden fik servicehunden Stella, har problemerne fyldt mindre i hendes liv

 

Er din hund stresset

06-04-2021 14:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos Tails.com har de med inspiration fra Joe Bidens hunde lavet en liste over, hvordan man ser om ens hund er stresset

Er din hund bange

09-03-2020 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt studie viser, at 72 procent af alle hunde er bange for et eller andet. Fyrværkeri er det, flest hunde er bange for ifølge undersøgelsen

Angste hunde

27-06-2017 23:50, af Anne Ekenberg

Der er længe til nytårsaften og fyrværkeriet, som brager om ørerne på os. Men en sommerstorm med lyn og torden lurer måske lige om hjørnet. Eller køreturen som er nogle hundes mareridt? Hunde bliver angste af mange forskellige årsager, og spørgsmålet er, hvad vi kan gøre for at hjælpe vores hunde.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Dyreværnet støtter begrænset brug af fyrværkeri

12-10-2023 10:44, af Anne Cecilie Sohl

Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.