Mange hunde udvikler problemer med angst for dyrlæger. En dyreklinik kan være et travlt sted med mange fremmede lugte og lyde, fremmede mennesker og fremmede dyr. Derudover oplever mange hunde, at et besøg hos dyrlægen medfører ubehagelige ting, som at blive undersøgt af en fremmed eller stukket i. Disse oplevelser kan sætte sig som dårlige minder, som hunden husker næste gang den skal til dyrlægen.
Har din hund udviklet angst for dyrlæger, er der heldigvis meget du kan gøre for at hjælpe den igennem dyrlægebesøget.
Fem gode råd til et behageligt dyrlægebesøg
1. Fortæl personalet om problemet
Fortæl personalet om din hunds angst, når du bestiller tiden. Dermed kan de forberede sig på jeres ankomst, og tage hensyn når I kommer til konsultationen.
2. Giv din hund en hjælpende hånd
Det findes forskellige måder du kan hjælpe din hund på, inden den ankommer til dyrlægen. Der findes blandt andet kosttilskud eller feromonprodukter, der kan virke angstdæmpende, og som med fordel kan gives inden et dyrlægebesøg. Hos hunde med særlig udtalt angst, kan dyrlægen vælge at give noget beroligende medicin inden konsultationen, så hunden lettere kan slappe af.
3. Spring venteværelset over
Venteværelser kan være travle steder med mange mennesker og mange dyr. Er din hund tryg ved at ligge i bilen, kan det i mange tilfælde være bedre at lade hunden være i bilen, og blot selv melde jeres ankomst i receptionen. Når dyrlægen er klar, kan du gå ud og hente din hund, og direkte ind i konsultationsrummet.
4. Godbidder, godbidder og flere godbidder
Medbring en masse gode godbidder, som din hund kan få mens den er på klinikken. Godbidderne er med til at gøre oplevelsen sjovere, og kan virke stressdæmpende. Har du fået besked på at din hund skal være fastet ved ankomst, bør du dog vente med godbidderne.
5. Forebyg med gode oplevelser
Hvis hundens første oplevelser hos dyrlægen er gode og sjove, så er risikoen for at hunden udvikler angstproblemer efter mindre gode oplevelser senere hen, væsentligt mindre. Det er derfor en god idé at komme på besøg hos dyrlægen uden at der skal foretages noget potentielt ubehageligt. Lad i stedet hunden opleve at dyrlægeklinikken er et sted fyldt med klap, leg og godbidder.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Fra loyale hyrdehunde og traditionsrige jagthunde til små selskabshunde og elegante mynder – lær om de 10 officielle grupper af hunderacer og deres unikke karaktertræk.
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.
Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling.
Det er efterhånden småt med ansøgningerne, når en dyrlægeklinik søger en ny dyrlæge til deres praksis. Specielt i de mindre byer oplever man at manglen er blevet for stor.
Hunde kan udvikle betændelse i et eller flere led, og med betændelse følger smerte og ubehag
Med den nye app Agria Vet Guide kan Agria Dyreforsikring tilbyde dyreejere en fleksibel og tryg dyrlægerådgivning lige der, hvor dyret befinder sig. Appen kan downloades fra i dag
Titertest tilbydes hos flere og flere dyrlæger rundt omkring i landet – men hvad måler de egentlig?
Den 10 uger gamle dværgpinscher Bailey faldt ned fra sofaen og brækkede benet. Der skulle to dyrlægebesøg og adskillige røntgenbilleder til før bruddet blev konstateret, men nu er benet opereret, og Bailey er klar igen
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Dyreklinikken Rungstedvej fortæller i et opslag på Facebook, at de har opereret et mundbind ud af maven på en gravhund. Dyrlægen fortæller til TV2 Lorry, at han aldrig har oplevet et fremmedlegeme sidde så godt fast
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.