Medlemmerne af Grand Danois Klubben fik i oktober muligheden for, at få deres hunde testet med en gentest for mavedrejning. Mavedrejning, en tilstand hvor maven vendes og gas ophobes, er en hurtigt udviklende og livstruende sygdom, som typisk ses i store, dybt-brystede racer, herunder Grand Danois. Mange forskellige faktorer menes at medvirke til udviklingen af sygdommen, herunder hundens alder, fodringsrutiner, adfærd, tilstedeværelsen af anden sygdom og hundens arvemateriale.
Testen, som klubben tilbød, tjekker for syv mutationer i tre forskellige gener. Disse mutationer er sat i forbindelse med udvikling af mavedrejning hos racen. Har hundene disse mutationer, har de, ifølge producenten af testen, en større risiko for at udvikle den livstruende tilstand.
- Vi har valgt at lave testen ud fra devisen om, at hjælpe forskerne i USA med at kortlægge en mulig arvegang i mavedrejning hos vores race, samt at give vores opdrættere et våben i hånden mod en eventuel bekæmpelse af denne frygtelige sygdom, hvor flertallet ikke overlever, fortæller Kim Pensdal, formand for klubben og initiativtager til undersøgelsen.
Sammen med testen, skulle deltagerne svare på om hunden tidligere havde haft problemer med sygdommen, og ligeledes hvorvidt dens forældre eller søskende havde. I alt deltog 77 hunde, enten ved at få taget prøven i forbindelse med klubudstillingen i Herluftsholm den tiende oktober, eller ved at få et testsæt tilsendt derhjemme.
Kim blev inspireret til projektet, da han var på Pinsetreff i Norsk Grand Danois klub sidste år. Her havde de indkøbt 50 testkits til gratis undersøgelse af deres hunde.
- Jeg syntes ideen var fantastisk, og forlagde det på et bestyrelsesmøde i Grand Danois Klubben, og det blev vedtaget at undersøge interessen for projektet, og her er vi så i dag. Klubben har, i modsætning til Norge, valgt at lade folk give et lille bidrag og klubben giver et stort, forklarer Kim.
Kim håber at projektet kan hjælpe med at kaste lys over problemerne med mavedrejning i racen i fremtiden.
Det er blevet tid til igen at quizze. Denne gang om en ret stor hund
I den nye sæson af La casa de papel eller Papirhuset er der scener, der er optaget i Danmark. Her er der også en dansk grand danois med. Det er Ditte Young, der har castet og trænet den
I disse triste tider elsker vi positive nyheder. Nyheder om klubber eller mennesker, der gør noget anderledes for at gøre det hele lidt nemmere. Grand danois klubben er en af de klubber
Savnet til hinanden og en lidende klubkasse er nogle af de ting, der får Grand Danois Klubben til at tænke ud af boksen, og nu har de gjort det igen
Den danske modeekspert Jim Lyngvild mistede i går sin elskede hund, Ask, der blev aflivet af dyrlægen efter længere tids sygdom
Lørdag formiddag kunne man opleve lidt af en sjældenhed i Roskilde, da grand danois gul/tigret skulle finde den bedste veterantæve. Hele fire hunde var tilmeldt, men kun tre mødte op
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet