Selvom den er 18.000 år gammel, kan den vise sig at være en helt ny race. Sådan lyder forskernes konklusion efter at have undersøgt et særdeles velbevaret lig af en hvalp fundet i Sibirien.
Det har nemlig ikke været muligt gennem DNA-tests at fastslå om dyret er en ulv eller en hund, og derfor kan det være en hidtil ukendt evolutionær forbindelse mellem de to dyr. Det skyldes både, at dyret er svær at identificere som enten det ene eller det andet, men det skyldes også, at det stammer fra en periode, hvor man mener hunde og ulve er blevet to adskilte racer.
Ifølge Siberian Times blev fundet gjort i sommeren 2018 i et stykke frossen jord i nærheden af Indigirka-floden nordøst for Jakutsk. Forskerne kunne ret hurtigt datere dyret, der både har intakt pels, næse og tænder, til at være cirka 18.000 år gammelt.
Men det var først, da det velbevarede dyr blev sendt til Sverige for at blive DNA-testet, at forskerne fik den største overraskelse.
– Centret har Europas største bank med DNA-prøver på hunde og ulve fra hele verden, men de kunne ikke identificere den, siger Sergey Fedorov fra Institut for Anvendt Økologi i Norden, som er en del af det Nordøstlige Føderale Universitet i Jakutsk til Siberian Times.
Herunder kan du se et indslag om dyret
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
På trods af, at den ikke var trænet til det, reddede en seks måneder gammel hund en kvinde, der ellers ville være druknet i sit badekar
Harley – en 10 år gammel gul Labrador, som bor Greenville, South Carolina, blev blind på begge øjne. Alligevel elsker hun sit arbejde som terapihund på det lokale hospital.
Også i Vejen har vi fundet frem til en race, man ikke ser så tit i Danmark. Faktisk er Echo fra det første kuld i Danmark, selvom burgos pointer er en gammel spansk race
Hunde i Danmark lever i længere tid end de gjorde førhen – og dermed fylder alderdommen mere i hundens liv, både for hund og ejer
Hund nummer 25.000 registreret i DKK i 2021 er en Alpenländische Dachsbracke - en i Danmark stort set ukendt hunderace. Racen stammer fra Østrig og er allerede siden 1932 i Østrig anerkendt som schweisshund(eftersøgningshund til opsporing af anskudt eller påkørt vildt).
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet