Nogle hunde har let ved at holde varmen i de kolde vintermåneder, mens andre hurtigt begynder at fryse. En af grundene til forskellen er at finde i pelsen. Der er stor forskel på hvor isolerende hundes pels er. Nogle hunde, som polarracerne, har en så isolerende pels, at de kan klare sig udenfor, selv ved grader langt under frysepunktet. De mere tyndpelsede racer har dog slet ikke den samme grad af isolering, og for nogle af dem kan temperaturer over frysepunktet allerede begynde at give problemer.
En anden forskel er hundenes størrelse. Er man lille, har man sværere ved at holde varmen, og derfor tolererer små hunde kulden langt dårligere, end de store hunde gør.
Hvor koldt hunden har det, kommer også meget an på hvad hunden laver. Mange hunde fryser ikke, hvis de løber og bruger deres krop, men skal de ligge stille i en kold, slukket bil i længere tid, kan de have svært ved at holde varmen.
Hvordan kan jeg se om min hund fryser?
1) Hvis den ryster og skælver
Ligesom hos os, begynder hundes krop at ryste, hvis den er kold. Når kroppen ryster skaber det varme, som er med til at holde kropstemperaturen oppe. Så ryster eller skælver din hund, kan det være tegn på at den fryser.
2) Hvis ørerne bliver kolde
Ørene er et af de første steder på kroppen der bliver kolde, hvis hunden ikke kan holde varmen. Ved at mærke på ørene, kan du derfor få en idé om, hvorvidt din hund har det lidt for koldt.
3) Hvis den bevæger sig anderledes
Hvis hunde fryser, kan de nogle gange begynde at bevæge sig anderledes end de plejer. Virker din hund ikke afslappet i sine bevægelser, men bevæger den sig i stedet langsomt, eller kryber den sammen, kan det være tegn på at den fryser.
4) Hvis den piber og hyler
Nogle hunde kan finde på at pibe eller hyle, når de bliver kolde, mens andre bliver mere kontaktsøgende.
Så når temperaturen falder, og det bliver koldt, handler det altså om at holde øje med din hunds adfærd – opfører den sig anderledes end den plejer, kan det være et tegn på, at den ikke kan holde varmen.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Det er for alvor ved at blive mørkt og koldt udenfor. Mange danskere pakker kufferten, når vinteren melder sig, og rejser på ferie – og nogle tager hunden med under armen. Gør man det, er der blandt andet én ting man skal huske at have styr på, nemlig hundens rabiesvaccination
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser
Vejret er ikke rigtig noget i Danmark for tiden. Er man til vintervejr, er her ikke sne nok, og er man til varmegrader er her alt for koldt. Derfor kan man sagtens fristes til at tage på en ferie væk fra gråvejr, kulde og slud. Her er ti gode råd til dig, der gerne vil have din hund med på rejsen
Når det er mørkt og koldt udenfor kommer vi ofte ikke så meget ud som vi plejer - og det gør vores hunde heller ikke. Derfor ser man at mange hunde tager på i vægt i løbet af vinterhalvåret, og når de ekstra kilo så skal smides, kan det i mange tilfælde være en god idé at kigge lidt på hvad hunden får at spise
Når det er mørkt og koldt udenfor, kan det være svært at komme afsted til hundetræning, men med lidt træning i hjemmet hver dag, kan du komme langt – her får du fem tips til at få inkorporeret træningen i din hverdag
Det er koldt derude. Hunde fryser også. Her er lidt inspirationsbilleder til, hvordan du kan beskytte hunden mod kulden
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste