1. Hunden skal ledsages af ejeren eller en bemyndiget person
2. Husk dokumentation for, at du foretager en ikke-kommerciel flytning af hunden. Det kan eksempelvis være hotelreservation, boardingpass eller tog- og busbilletter.
3. Hunden skal være ID-mærket med en mikrochip
4. Medbring EU selskabsdyrspas, som udstedes af dyrlægen
5. Hunden skal have fået en rabiesvaccination mindst tre uger før rejsen
6. Inden rejsen bør du også få foretaget et dyrlægetjek for at sikre, at hunden er rask, at vaccinerne virker, at pas/certifikat er gyldigt og at mikrochippen kan læses.
7. Skal du til Finland, Malta, Irland eller Storbritannien, skal hunden også være behandlet mod rævens bændelorm
8. Generelt gælder det, at man skal sætte sig ind i destinationslandets regler for hunde. Det kan man gøre ved at kontakte landets ambassade
9. Spørg forsikringsselskabet, hvordan du bedst forsikrer din hund på rejsen
10. Normalt må man højst have fem kæledyr med
Et af mine største dilemmaer som hundeejer på snart 13. år er at få livet som solo-hundemor til Nemo til at gå op med min passion for at rejse og komme på eventyr. Gennem årene har jeg været heldig både at kunne tage ham med og at have søde og dygtige hundepassere, men efterhånden som Nemo er blevet ældre, mærker jeg også, at han helst vil være hos mig, eller dem han kender bedst, og det gør overvejelserne om at tage af sted endnu større.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Jeg har altid elsket dyr og især hunde. Efter flere år med brugshunde som rottweiler og malinois faldt jeg pladask for den franske bulldog, og det blev starten på et fantastisk eventyr med mange oplevelser og venskaber til følge.
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
I Holland er man netop nu ved at indføre skrappe regler for fladnæsede racer. Regler som kun rammer opdræt og ikke import af hunde. I reglerne opfordres der også til kryds af racer, hvilket på ingen måde støttes af FCI
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
I Spanielbogen giver dyrlæge Paulette Vivian Topsøe-Jensen 4 gode tips til, hvordan man kan holde øje med hundens sundhed
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet